06.04.2018.

Koncert Starijeg orkestra Tamburaškog društva Ferdo Livadić u Bunkeru

Tamburaši se maskirali i drukčije zasvirali

"We Will Tamburock You" bio je naziv koncerta Starijeg orkestra Tamburaškog društva Ferdo Livadić održanog u petak, 6. travnja, u Bunkeru, na kojem se dobro zabavljala publika svih generacija.

I naši tamburaši su se prilagodili novom prostoru pa su na ovom svojem koncertu ponudili repertoar blizak ponajprije mladima. Svirali su se poznati rock i pop standardi, strani i domaći, plesalo se i pjevalo k'o na pravom rock koncertu, jer sjedećih mjesta nije bilo, a nije nedostajalo ni glamura u vidu odjevnih kombinacija izvođača.

Uz orkestar su nastupile Kristina Koščević, Jelena Potisk, Ana Gross i Romina Škrtić Fabeković, solirali su još i Dino Celizić na gitari, pjevač i saksofonist Roko Vušković, trubač Viktor Meczner, a s We Will Rock You koncert je otvorio i zatvorio Davor Ban.

Brojna publika toplo je pozdravila povratak dirigentice Petre Vojvodić Mrvoš, dok je Roman Gross kroz veći dio koncerta vodio orkestar iz pozadine svojim omiljenim bubnjarskim palicama.

M.K.

 
06.04.2018.

Izložba fotografija Željka Jelenskog u samoborskoj knjižnici

Darko Rundek u objektivu

Izložba fotografija Željka Jelenskog u samoborskoj knjižnici

Do 3. svibnja u izlogu samoborske Gradske knjižnice može se razgledati izložba fotografija Željka Jelenskog na kojima je autor ovjekovječio našeg poznatog glazbenika Darka Rundeka. Izložba je jednostavno nazvana Darko Rundek/Šejn, prema jednoj od najpoznatijih pjevačevih pjesama iz vremena dok je bio u grupi Haustor.

Na otvorenju izložbe 6. travnja, nakon pozdravnih riječi ravnateljice knjižnice Mirjane Dimnjaković, autora i izložbu predstavio je poznati DJ i radijski voditelj te publicist i novinar Goran Bakić, istaknuvši da fotografije Željka Jelenskog nose emotivni naboj i savršenstvo detalja ruku, lica, tijela i pokreta snimljenih tijekom koncertnog nastupa. Rekao je i da Jelenski posjeduje još tisuće prekrasnih fotografija raznih izvođača pa se nada kako će se i one moći jednom pogledati u sveobuhvatnoj izložbi.

Jelenski se pak prisjetio vremena dok je boravio u Samoboru te najavio izlazak novog časopisa za urbanu kulturu Flash, istaknuvši da će u njemu svoje mjesto naći prije svega mladi umjetnici od 15. do 25. godine života, ali naći će se tema i za starije generacije.

M.Š.

 

Koncert Starijeg orkestra Tamburaškog društva Ferdo Livadić u Bunkeru

Izložba fotografija Željka Jelenskog u samoborskoj knjižnici

Arhiva 2018

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002