09.06.2018.

Film Damira Čučića Ljetnikovac na festivalu u Marseillu

Ujedno i svjetska premijera

Film Damira Čučića Ljetnikovac na festivalu u Marseillu

Dugometražni film Damira Čučića Ljetnikovac uvršten je kao jedan od 15 naslova u međunarodnoj konkurenciji FID Marseillea, a na ovom 29. Međunarodnom filmskom festivalu, koji se održava od 10. do 16. srpnja, imat će ujedno i svjetsku premijeru.

- Jako smo sretni što će film imati premijeru na tako važnom festivalu i vjerujemo da je to tek početak izvrsne festivalske distribucije - rekla je producentica Zdenka Gold iz Spiritus Movensa.

Dugometražni igrani film Ljetnikovac prati Vojina, slijepog snimatelja dokumentarnih radio drama, koji protagoniste svojih audio radova prima u praznom hotelu izvan sezone. S njima snima nekoliko razgovora u kojima arheološki precizno prolaze ruinama traumativnih djetinjstava.

Osim režije, Damir Čučić potpisuje i scenarij za Ljetnikovac, kameru Boris Poljak, a montažu Slaven Zečević. Dizajner zvuka je Ranko Pauković, autor glazbe Goran Štrbac, za scenografiju je bila zadužena Jana Piacun, a za kostimografiju Morana Cerovec. Uloge u filmu tumače Vojin Perić, Marina Redžepović, Damir Radić i Krunoslav Heidler.

- FID Marseille je bio ciljan kao prvi festival na koji će film Ljetnikovac biti prijavljen. Obzirom da sam 2014. godine bio na festivalu, dojmio me se rodovski vrlo otvoren program. Gledao sam dokumentarce, igrane i eksperimentalne filmove u ravnopravnim ulogama. Upravo onako kako i sam gledam na film – da on ne poznaje granice - rekao je redatelj Damir Čučić.

S.S.

 
09.06.2018.

U Bunkeru otvorena izložba Tee Švarić, Bartola Galovića i Tea Kiša

Mladi se ipak nisu pogubili u vremenu

Troje vrlo mladih likovnih umjetnika – Tea Švarić, Teo Kiš (studenti 1. godine ALU-a) i Bartol Galović (Škola primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu) predstavilo je u Bunkeru u petak, 8. lipnja, svoje radove na zajedničkoj izložbi naziva U vremenu.

Svi su do sada već izlagali na skupnim izložbama, sudjelovali na natjecanjima, a Teo je imao i svoju samostalnu izložbu u Zagrebu.

Izloženi crteži, grafike, slike i skulpture odraz su njihovog poimanja vremena, svijeta i svakodnevice u kojoj žive, o čemu su i sami govorili na otvorenju izložbe.

I puno stariji kolege i eminentni umjetnici pozavidjeli bi im na velikom broju prijatelja, kolega i ostalih posjetitelja koji su došli pogledati njihovu izložbu, čije su otvorenje glazbeno poduprli otac i sin Kiš.

M.K.

 

Film Damira Čučića Ljetnikovac na festivalu u Marseillu

U Bunkeru otvorena izložba Tee Švarić, Bartola Galovića i Tea Kiša

Arhiva 2018

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002