07.02.2018.

Tina Primorac u Gradskoj knjižnici predstavila svoj roman Velika tajna Pona

Neva u svijetu plemena Pono

Tina Primorac u Gradskoj knjižnici predstavila svoj roman Velika tajna Pona

Prvi roman Tine Primorac Velika tajna Pona – Spoznaja dobio je svoj nastavak naslova Velika tajna Pona – Prilika, a oba svoja romana predstavila je sama autorica u četvrtak, 8. veljače, u samoborskoj Gradskoj knjižnici.

Tina Primorac najavila je i treći roman iz serijala, a kako je rekla, želja joj je napisati pet knjiga o djevojčici Nevi koja istražuje izmaštani svijet Pona i otkriva život uz ostale živopisne likove u romanima.

Razgovor sa spisateljicom vodila je Andrea Cvjetković s FB stranice Sovin kutak, a knjige, koje je Primorac i sama izdala, uskoro će biti na policama naše knjižnice.

M.K.

 
07.02.2018.

Novi proboj Samoborca Krešimira Hercega na globalnoj glazbenoj sceni

Hercegova glazba na digitalnim platformama

Novi proboj Samoborca Krešimira Hercega na globalnoj glazbenoj sceni

Sredinom siječnja američka diskografska kuća Global Soul Records objavila je na iTunes, Apple, Spotify i nekim drugim digitalnim platformama album So Cosmopolitan, na kojemu britanska jazz pjevačica i skladateljica Sally Night izvodi deset skladbi Krešimira Hercega za koje je sama napisala stihove na engleskom jeziku.

Riječ je o glazbi Krešimira Hercega snimljenoj u Studiju Zvonimira Bajsića Hrvatske radiotelevizije i objavljenoj na albumu Ples leptira/Butterfly Dance, koji je diskografska kuća Aquarius Records objavila 2010. godine. Za album So Cosmopolitan u povodu njegove objave na mrežnim platformama američki nakladnik Global Sounds Records kaže da je uistinu kozmopolitski. Naime, svoje umjetničke vještine i iskustva stjecana na brojnim svjetskim pozornicama u album su ugradila 34 glazbenika različitih narodnosti. Uz Jazz orkestar Hrvatske glazbene mladeži, pod ravnanjem Sigija Feigla i solisticu Sally Night, u izvedbama Hercegovih swing & bossa nova skladbi sudjeluje i Gudački kvartet Rucner, zatim Antonio Peter Soave na bandoneonu i harmonici, Ivana Bilić na vibrafonu, Bertl Mayer na usnoj harmonici i Marija Mlinar na harfi. Aranžmane potpisuje Reinhard Summerer, ton-majstor je Luka Rojc, producenti Sally Night i Boris Ciglenečki, a Krešimir Herceg pojavljuje se i u ulozi izvršnog producenta.

U najavi albuma So Cosmopolitan Global Sounds Records također ističe da je kozmopolitska ekipa uspjela napraviti "čudesan i vrlo originalan album".

Sally Night rođena je u Engleskoj, no živi i djeluje u New Yorku, gdje je nedavno primljena u New York Singer Songwriter Circle te ocijenjena s četiri zvjezdice za svoje jazz i blues snimke ostvarene u Europi i New Yorku tijekom posljednjih deset godina. Nekoliko skladbi s albuma So Cosmopolitan objavila je i na svojim mrežnim stranicama na YouTubeu (http://youtube.com/NightSally) i ReverbeNation (http://reverbnation.com/SallyNight), a isječci svih deset skladbi dostupni su na Apple Music Preview https://itunes.apple.com/be/album/so-cosmopolitan%20feat-hgm -jazz-orchestra-zagreb-croatia/1329077775.

Njezin menadžment voljan je na zahtjev dostaviti poveznicu (link) za download skladbi ili poslati kompaktnu ploču (CD). Zahtjev se može poslati elektroničkom poštom na e-adresu management@sallynight.com ili na aj@asha.com.

Zvonko Šeb

 

Tina Primorac u Gradskoj knjižnici predstavila svoj roman Velika tajna Pona

Novi proboj Samoborca Krešimira Hercega na globalnoj glazbenoj sceni

Arhiva 2018

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002