11.03.2018.

Koncert Vokalnog ansambla KUD-a Klek iz Ogulina u crkvi sv. Anastazije

Korizmeni koncert uz svetu misu

Koncert Vokalnog ansambla KUD-a Klek iz Ogulina u crkvi sv. Anastazije

U organizaciji i na poziv našeg samoborskog Folklornog ansambla Mladost, u župnoj crkvi sv. Anastazije u nedjelju, 11. ožujka, korizmeni koncert održali su članovi Vokalnog ansambla KUD-a Klek iz Ogulina.

Zajednički naziv izvedenih prigodnih pjesama iz svih krajeva Hrvatske i samog koncerta bio je Počinje se strašna muka, a predstavljeno je 10 pučkih napjeva prema zapisima i obradama Joška Ćalete, Pavla Begovca, Mire Kirinčića i Dražena Kurilovčana.

Ovim nastupom KUD Klek predstavio je dio tradicije klapskog i folklornog pjevanja, koje se u društvu njeguje pod vodstvom etnomuzikologa Joška Ćalete, a ovim koncertom ravnala je dirigentica Nikolina Luketić.

M.K.

 
11.03.2018.

U Gradu Samoboru upriličen prijem za mladog saksofonista Jana Tominića i njegove profesore

Sretno u Edinburghu!

Nakon velike pobjede koju je naš četrnaestogodišnji saksofonist Jan Tominić, učenik 1. razreda Srednje glazbene škole Ferdo Livadić, odnio u finalu natjecanja za Euroviziju mladih glazbenika, u Gradu Samoboru mu je u ponedjeljak, 12. ožujka, upriličen svečani prijem, na kojem su mu zasluženo priznanje i novčanu nagradu uručili zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat.

Jan je po svoju nagradu došao u pratnji mame Marije, svojih profesora Aljaža Razdevšeka i Željke Vojvode, a pridružila im se i ravnateljica najbolje glazbene škole u Hrvatskoj, naše samoborske, Zdenka Merčep.

Uspjeh je to koji ih je sve pomalo i iznenadio, unatoč tome što su vjerovali u odličnu Janovu izvedbu i samim time u dobar plasman, ali pobjeda nad starijim i iskusnijim, redom izvrsnim mladim glazbenicima sve ih je ostavila bez riječi.

Sam Jan skromno je zahvalio svima na podršci, a za sada samo nastoji uživati u glazbi i nastavit će vježbati istim ili malo pojačanim tempom koji od njega zahtijevaju buduća natjecanja.

O svemu što Jana čeka do Edinburgha i o kakvom velikom uspjehu i razini natjecanja se zapravo radi, pojasnila je ravnateljica GŠ Ferdo Livadić Zdenka Merčep, a njegovi profesori i mama Marija zahvalili su na iskrenoj potpori, koja i je obećana od strane gradskih čelnika.

Za svoj veliki uspjeh Jan će, osim priznanja koje je primio, dobiti i novčanu potporu Grada u iznosu od 5.000 kuna, a očekuje se da će i županija nagraditi ovaj njegov uspješan nastup.

M.K.

 
11.03.2018.

Volim hrvatski 2018.

Tjedan hrvatskog jezika u Gradskoj knjižnici

Volim hrvatski 2018.

Već četvrtu godinu zaredom od 12. do 17. ožujka, u povodu Dana hrvatskog jezika, u Gradskoj knjižnici Samobor organiziramo tjedan Volim hrvatski. Tjedan posvećujemo hrvatskom jeziku te pogreškama i nedoumicama u svakodnevnoj komunikaciji. Pozivamo vas da nam se pridružite i objavite vijest na svojim stranicama.

Osim radionica, zanimljivo je predavanje u četvrtak, 15. ožujka u 19 sati, te izložba u izlozima Odjela za odrasle.

- od ponedjeljka do petka (12.3. - 16.3.) - Volim hrvatski "iz pera" Nike Baruna – izložba u izlozima Odjela za odrasle

- utorak, 13. ožujka u 12 sati - Mali jezični razgovori - sudjeluju učenici OŠ Bogumila Tonija i srednjoškolci ETUŠ–a Samobor

- srijeda, 14. ožujka u 14 sati - radionica Hrvatski na maturi – sudjeluju profesorice Marijana Togonal, Tanja Doračić i samoborski srednjoškolci

- četvrtak, 15. ožujka u 19 sati - Sto lica pismenosti - predavanje Dinke Juričić

- petak, 16. ožujka u 12 sati - Osvoji besplatan upis u knjižnicu! - nagradna igra na Facebook stranici GKS-a

 

Koncert Vokalnog ansambla KUD-a Klek iz Ogulina u crkvi sv. Anastazije

U Gradu Samoboru upriličen prijem za mladog saksofonista Jana Tominića i njegove profesore

Volim hrvatski 2018.

Arhiva 2018

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002