12.04.2018.

Prijem u gradskoj vijećnici za dvoje novih samoborskih Porinovaca – Branku Hollingsworth i Mihaela Paara

Još dva su pala...

Sve češće naši gradski čelnici moraju se baviti i ugodnom dužnošću uručivanja priznanja i nagrada svojim uspješnim i vrijednim sugrađankama i sugrađanima, koji svojim rezultatima na svim razinama i u različitim područjima uvelike pridonose prije svega svojem osobnom ugledu i promociji, ali jednako tako i našem gradu.

U Samobor su nedavno stigla još dva Porina – ilustratorica i grafička dizajnerica Branka Hollingsworth ovu prestižnu nagradu osvojila je za naslovnicu albuma Život nije siv Mije Dimšić, a naš poznati klarinetist Mihael Paar Porina je osvojio u kategoriji najbolje skladbe klasične glazbe za Sonatu Brune Vlaheka, koju je snimio s pijanistom Filipom Fakom. Na ovogodišnjem Porinu Mihael je bio nominiran i za najbolju izvedbu djela klasične glazbe, što je dodatno veliko priznanje njegovom radu.

Tim povodom su u četvrtak, 12. travnja, zaslužena priznanja i prigodne poklone Branka i Mihael u gradskoj vijećnici primili iz ruku zamjenice gradonačelnika Sanje Horvat Iveković, pročelnika Jure Horvata i predsjednice Odbora za društvene djelatnosti Irene Kapor, koji su im uz čestitke poželjeli puno uspjeha ubuduće te zahvalili što svojim umjetničkim radom i djelovanjem sustavno promiču svekoliku kulturnu tradiciju Samobora.

M.K.

 
12.04.2018.

Tarik Filipović u Bunkeru predstavio svog Ćiru

Šine, dobra ti je!

Tarik Filipović u Bunkeru predstavio svog Ćiru

Teško je reći tko je u našoj zemlji popularniji – Tarik ili Ćiro, pa nije čudno da se za predstavu Tarika Filipovića o legendarnom Ćiri Blaževiću u srijedu, 11. travnja, u Bunkeru tražila karta više.

Skoro sat i pol Tarik je kroz Ćiru i njegove životne putešestvije od Bosne preko Europe do Teherana, zabavljao publiku pričajući o kojekakvim dogodovštinama i "narodnim" mudrostima svojeg sunarodnjaka Bosanca, vjerno ga predočivši i gestom i intonacijom i mimikom.

Samoborska kazališna publika dobro je "tržila" došavši na predstavu, a razloga za zadovoljstvo imao je i Tarik, autor i redatelj ove monodrame (na tekstu je surađivao Antonio Gabelić), čija je izvedba popraćena zasluženim pljeskom.

M.K.

 

Prijem u gradskoj vijećnici za dvoje novih samoborskih Porinovaca – Branku Hollingsworth i Mihaela Paara

Tarik Filipović u Bunkeru predstavio svog Ćiru

Arhiva 2018

2021

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002