26.03.2018.

1. Bunker Acoustic – gitara i glas – natjecanje mladih glazbenika

Stjepan Razum ima gitaru, glas i pjesmu Kao nekad

Naš mladi nagrađivani gitarist Marko Vucković, jedan od osnivača GAGS-a, Gitarističkog ansambla Grada Samobora, idejni je začetnik još jednog projekta namijenjenog promociji mladih hrvatskih gitarista i glazbenika kroz natjecanje nazvano Bunker Acoustic – gitara i glas, koje je prvi put održano u subotu, 24. ožujka, u samoborskom Centru za mlade Bunker.

Već prvo izdanje Bunker Acoustica privuklo je zavidan broj svirača amatera ne samo iz Samobora i okolice, već i drugih dijelova Hrvatske, koji su se tijekom natjecanja mogli predstaviti samostalno ili uz prateći vokal, a za nastup su mogli izabrati neku od svojih autorskih skladbi ili prepjev (cover) nekog već poznatog djela.

Ukupno 11 prijavljenih (5 samostalnih gitarista i 6 koji su nastupili uz prateći vokal) u Bunker su primamile vrijedne nagrade organizatora i sponzora, ali i stručni žiri u sastavu Margareta Mihalić, akademska pjevačica i producentica na HRT-u, zatim glazbeni producent i vlasnik poznatog samoborskog tonskog studija Podmornica Bernard Mihelić, kojima su se pridružili Tomislav Jozić, voditelj Singrlica, vlasnica čak dva Porina, te profesor gitare i osnivač Omiš Guitar Festa Neno Mutinić.

Najbolji u kategoriji autora, a odluka žirija je bila jednoglasna, bio je Stjepan Razum sa svojom pjesmom Kao nekad, drugo mjesto osvojili su Rea Ivanić i Karlo Dujić izvedbom Back to Black Amy Winehouse, treća je bila Andreja Radočaj s autorskom skladbom Skriveni kut, dok je bon u vrijednosti 1.000 kuna jednog od sponzora, graditelja gitara Roberta Bašića, osvojio Fran Bišćan, koji je s Ivom Golubić izveo Marinu Prljavog kazališta.

Svi su, naravno, primili zaslužena priznanja, diplome i druge prigodne nagrade, a pobjednika tek čeka snimanje u Podmornici, koja je, uz trgovinu glazbalima Black and White, glavni sponzor ovog natjecanja.

Svoje prijatelje i kolege glazbenike na kraju su odličnim koncertom počastili naš, sada već renomirani saksofonist, gitarist i pjevač, Roko Vušković i njegov bend – Ivan Končić (klavijature ), Tonči Sviličić (gitara) i Sven Stažić (kahon).

M.K.

FOTO:

- Svi nagrađeni

- Roko Vušković i njegov bend

 

1. Bunker Acoustic – gitara i glas – natjecanje mladih glazbenika

Arhiva 2018

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002