29.12.2004.

Tradicionalni koncert TD Ferdo Livadić

Blagdanski zvuci uz vatru i dim

Tradicionalni koncert TD Ferdo Livadić

Tradicionalni Blagdanski zvuci razlijegali su se 27. prosinca dvoranom Hrvatskog doma. Jedan od samoborskih zaštitnih znakova, Tamburaško društvo Ferdo Livadić, pod dirigentskom palicom Siniše Leopolda, održalo je ne jedan nego dva koncerta za brojne zainteresirane posjetitelje. Dakle, skoro tisuću ljudi popratilo je veseli i maestralni koncert tamburaša i njihovih gostiju.

U programu su sudjelovali Vokalni ansambl Samoborke pod ravnanjem Bojana Pogrmilovića, Tamburaški sastav Gumbelijum, Đurđica Pleše, Davor Ban – Bimbo, Miroslav Živković i Jacques Houdek. Na programu je bilo mnoštvo raznorodnih božićnih, novogodišnjih i ostalih prigodnih skladbi. Na kraju oba koncerta svim Samoborcima je Božić i Novu Godinu čestitao gradonačelnik Žarko Adamek, te potom sa sudionicima koncerta popio šampanjac.

Kako Livadići svake godine nečim iznenade posjetitelje, tako je ove godine bio priređen mali vatromet, kojim je dvorana Hrvatskog doma pretvorena u vatreni i dimnom zavjesom ispunjeni prostor. Budući da je gradonačelnik prije dvije godine najavio obnovu dvorane, Livadići su, povjerovavši mu, napravili pravi vatreni spektakl, pretpostavivši da je obećanje ispunjeno i da ventilacija besprijekorno radi.

t.m.

 
29.12.2004.

Koncerti u blagdanskom ugođaju

KUD Antun Mihanović za sve ljude dobre volje

Okupljanjem svih KUD-ova sa svetonedeljskog područja 27. prosinca je u crkvi Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji nastavljen niz blagdanskih koncerata. Domaćin ovom bilo je Kulturno - umjetničko društvo Antun Mihanović iz Bestovja, a cijeli je nastup održan pod pokroviteljstvom župe Presvetog Trojstva i Turističke zajednice Općine Sveta Nedelja.

Koncertu je prethodila sveta misa koju je vodio svetonedeljski župnik i dekan Dragutin Bubnjar, a nakon toga je brojna publika mogla uživati u božićnom ugođaju još jednog koncerta. Članove Crkvenog zbora Sveta Nedelja, a zatim i mlađe članove Kulturnog društva Sveta Nedelja, koji su prvi nastupili, publika je nagradila velikim pljeskom, uz svećenikovu napomenu da su oni budućnost Svete Nedelje. Uslijedili su nastupi Crkvenog zbora blaženog Alojzija Stepinca, KUD-a Zvonko Lenard Pikić iz Rakitja, Društva prijatelja Sloga iz Brezja, KUD-a Strmec, KUD-a Kerestinec, a koncert su kraju priveli organizatori, Kulturno - umjetničko društvo Antun Mihanović.

e.k.

 

Tradicionalni koncert TD Ferdo Livadić

Koncerti u blagdanskom ugođaju

Arhiva 2004

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003

2002