20.04.2004.

Nova predstava Kazališta POU – Bubble gum

Branka Cvetković samoborska glumačka zvijezda u usponu

Nova predstava Kazališta POU – Bubble gum

Predstava na temu devalvacije dobrog ukusa na svim "relevantnim" hrvatskim televizijskim postajama, tipa brzopoteznog ultrauspješnog uspona na tzv. domaćoj estradnoj sceni, oduševila je 14. travnja, zamalo punu, dvoranu samoborskog Hrvatskog doma. Radi se o najnovijoj premijeri pod nazivom "Bubble gum", u izvođenju Amaterskog kazališta POU Samobor. Autor ove aktualne komedije je i jedan od glumaca – Vedran Bokor. Vođeni sigurnom redateljskom rukom Miroslava Burića, ostale uloge su podijelili Vjekoslav Leonard Prčić, Jelena Marić, Josipa Kovačević, Antonio Kobaš, Maja Ivčić, Mateja Librić, Diana Filipović, Zdenka Matijaščić, Branka Cvetković i Aleksandra Keresman. Kazalište koje pamtimo po njihovoj prvoj predstavi "I onda se to dogodilo" opet je izmamilo dug pljesak. Nadamo se da će je i šira publika, a ne samo oni s pozivnicama, uskoro moći pogledati u nekom od repriznih uprizorenja.

Ista predstava sudjelovala je 17. 4. na 7. županijskoj smotri kazališnih amatera Zagrebačke županije u Sv. Ivanu Zelini. U konkurenciji 9 kazališnih predstava, ovaj puta nagradu, koju je dodijelila prosudbena komisija u satavu Marija Grgičević, Željko Orešković i Damir Šaban, za najbolju žensku ulogu pripalo je članici našeg kazališta Branki Cvetković za najbolju žensku ulogu Smotre. Još su sudjelovala kazališta iz Brdovca, Bedenice, Zeline, Buševca i Kupljenovog.

I.H.

 
20.04.2004.

Nova izložba u Galeriji Prica

Taktovi Denisa Vokića

Nova izložba u Galeriji Prica

U samoborskoj Galeriji Prica otvorena je 17. travnja izložba slika Denisa Vokića "Taktovi".

Denis Vokić rođen je 1966. godine u Dubrovniku, a u Zagrebu je završio Akademiju likovnih umjetnosti. Godinama radi kao restaurator slika, pa nije čudno što ga ja u slikanje i slikarstvo vratila jedna slika starih majstora. Slika "Oluja na moru" Claude-Joseph Verneta, koja se nalazi u Strossmayerovoj galeriji u Zagrebu toliko ga je impresionirala da se odlučio ponovno posvetiti slikanju.

Može se reći da "Taktovi" izviru iz spomenute slike.

Tradicionalist u temi, ovaj umjetnik je tradicionalist i u tehnici, što danas među mladim umjetnicima viđamo sve rjeđe.

Izložba je otvorena do 5. svibnja.

M.M.

 
20.04.2004.

Nova predstava samoborskih lutkarskih kazališnih amatera

Lutonjica Toporko i 5et župančića

Nova predstava samoborskih lutkarskih kazališnih amatera

U maloj dvorani Hrvatskog doma 16. je travnja premijerno izvedena lutkarska kazališna predstava Amaterskog lutkarskog kazališta Lutonjica Toporko pod nazivom "Lutonjica Toporko i 5et župančića".

Samoborski su lutkari, predvođeni neumornom Mirjanom Jelašac, uprizorili priču Ivane Brlić Mažuranić, čija se 130. obljetnica rođenja obilježava ovih dana.

Brojna publika ponovno je ušla u svijet drvenih lutaka, karakterističnih za ovu amatersku družinu i do kraja napeto pratila dogodovštine Lutonjice Toporka, djeda Neumijke, Jelene, župana Jurine, župančića i ostalih likova ove bajkovite priče.

Predstavu je kao redateljica i ovaj put potpisala Mirjana Jelašac, lutke i scenografiju izradio je Zlatko Turković, kostime Nada Marović Turković, a svjetlo je kreirao Igor Matijevac.

U predstavi igraju Velimir Bulović, Natalija Gregorić, Antun Pavlin, Lada Lokmer Lončar, Mirjana Jelašac, Silvija Košćica, Mihael Lehpamer, Tomislav Jozić i Martina Štengl.

Za nadati se je da će predstava imati dug život i da će je vidjeti brojna publika svih uzrasta.

Ivica Horvat

 

Nova predstava Kazališta POU – Bubble gum

Nova izložba u Galeriji Prica

Nova predstava samoborskih lutkarskih kazališnih amatera

Arhiva 2004

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003

2002