06.10.2004.

Samoborski ciklus na SGJ

Marko Otmačić i Morana Pešutić popravdali poziv

Samoborski ciklus na SGJ

U Galeriji Prica u nastavku 29. samoborske glazbene jeseni, u Samoborskom ciklusu, 4. listopada su nastupili Marko Otmačić na violi uz pratnju Branke Pollak na klaviru i Morana Pešutić na gitari. Marko Otmačić je student prve godine viole na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a član je "Samoborskog gudačkog kvarteta". Napisao je i nekoliko skladbi za gudački kvartet izvedenih u Samoboru. Na koncertu je izveo djela Hoffmeistera i Dore Pejačević. Morana Pešutić je studentica treće godine Muzičke akademije u Zagrebu, a već je i proteklih godina sudjelovala na Samoborskim glazbenim jesenima. Odsvirala je skladbe Sora, Montesa, Moreno Torroba i Brouwera.

T.M.

 
06.10.2004.

Na Samoborskoj glazbenoj jeseni, u Ciklusu mladih, nastupili Mihaela Komočar i Mihael Paar

Konkurenti za Glazbeno pero

Na Samoborskoj glazbenoj jeseni, u Ciklusu mladih, nastupili Mihaela Komočar i Mihael Paar

Na Samoborskoj glazbenoj jeseni, u Ciklusu mladih, u utorak 5. listopada, gostovala je Mihaela Komočar. Kao studentica treće godine pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, svojim je sopranom već osvojila mnoge nagrade na međunarodnim natjecanjima, a ovom je prilikom otpjevala skladbe Schuberta, Škerjanca, Wagnera i Kunca. Nakon nje, također u konkurenciji za nagradu Glazbeno pero, svoj dio programa odsvirao je Samoborac Mihael Paar na klarinetu. Diplomirao je prije 2 godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a od 2003. se usavršava na Univerzitetu Mozarteum u Salzburgu. Mnoštvu okupljenih predstavio se je djelima Müllenbacha, Paganinija, Deleclusea, Šipuša, Poulenca, Grgina i Hymana.

Do kraja natjecateljskog ostao je još koncert Brune Philippa na klarinetu i Lidije Ljubičić na flauti u četvrtak 7. 10., a nakon toga stručni žiri proglasit će pobjednika. Osim skulpture "Glazbeno pero" najbolji će izvođač osvojiti novčanu nagradu koju sponzorira Hypo Alpe-Adria-Banka, a najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja, novčanom nagradom "Ferdo Livadić" i skulpturom, nagrađuje organizator – Pučko otvoreno učilište Samobor.

Nagrade ovogodišnjim pobjednicima bit će uručene prije početka koncerta Komornog orkestra Zagrebačke filharmonije i solista na saksofonu Clauda Delanglea, koji će se održati u subotu u Franjevačkoj crkvi Marijina uznesenja s početkom u 20 sati.

Tomislav Marvar

 

Samoborski ciklus na SGJ

Na Samoborskoj glazbenoj jeseni, u Ciklusu mladih, nastupili Mihaela Komočar i Mihael Paar

Arhiva 2004

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003

2002