07.03.2004.

Glazbeni prsten i ove godine u Samoboru

Hrvatski brass kvintet stopio komorno sa solističkim

Glazbeni prsten i ove godine u Samoboru

U ciklusu Glazbeni prsten Zagrebačke županije u velikoj dvorani Hrvatskog doma je u utorak, 9. ožujka gostovao Hrvatski brass kvintet. Ovaj zanimljivi orkestar je nastao prije 4 godine okupljanjem petorice glazbenika profesionalno angažiranih u hrvatskim orkestrima. U ansamblu sviraju Marin Zokić i Vedran Kocelj, trube, Ivica Novak, rog, Vanja Lisjak, trombon i Krunoslav Babić, tuba, a za formu brass kvinteta odlučili su se vođeni iskustvom angažmana u raznim ansamblima gdje se brass kvintet pokazao kao najzahvalniji oblik koji stapa komorno i solističko muziciranje. U utorak su na programu bila djela Bacha, Lullyja, Gabrielia, Lisjaka, Sorkočevića, Crespa i drugih. Ovaj puta prevelika dvorana Hrvatskog doma za malobrojnu publiku uistinu je bila "velika". Ipak, primijećen je pomak u posjećivanju koncerata ozbiljne glazbe od strane učenika i nastavnika samoborske glazbene škole. Za nadati se je da će se i na sljedećim koncertima moći vidjeti toliki broj zainetresiranih mladih glazbenika.

T.M.

 
07.03.2004.

Predstavljena nova knjiga o samoborskom donatoru

"Zlatko Prica" u galeriji Prica

Predstavljena nova knjiga o samoborskom donatoru

U nazočnosti brojnih uzvanika u Galeriji Prica, Pučkog otvorenog učilišta Samobor, predstavljanja je knjiga "Zlatko Prica", autora Darka Schneidera, u izdanju Art studija Azinović iz Zagreba. U nedjeljnom predstavljanju knjige, a u povodu prve obletnice od Pricine smrti, sudjelovali su, osim autora i izdavača, prof. Stanko Špoljarić i kustosica Galerije Prica Maja Marković. Nakon pozdravne riječi v.d. ranatelja POU Tomislava Marvara, nazočnima se je s nekoliko riječi obratio i samoborski gradonačelnik Žarko Adamek. Stanko Špoljarić u svom se je izlaganju osvrnuo na veliki značaj Zlatka Price u hrvatskom slikarstvu, s posebnim osvrtom na Pricinu "tarsku fazu", iz koje su i slike koje se nalaze u novoizašloj knjizi. Među uzvanicima viđeni su udovica akademika Price Jasmina Prica i poznati galerist Ante Sorić.

T.M.

FOTO: kustosica Galerije Prica Maja Marković, prof. Stanko Špoljarić, autor Darka Schneidera i izdavač g. Azinović

 
07.03.2004.

Nova izložba u Galeriji Prica

Karikature Zorana Pavlovića – Zoze

Nova izložba u Galeriji Prica

Naš sugrađanin Zoran Pavlović – Zozo, grafički oblikovatelj, autor je izložbe "Karikature starenove" koja je 5. ožujka otvorena u maloj dvorani Hrvatskog doma u organizaciji POU Samobor i Galerije Prica. Nakon pozdrava kustosice Galerije Prica Maje Marković, mnogobrojnim Zozinim prijateljima i uzvanicima s nekoliko probranih i pohvalnih riječi obratio se je prof. Josip Dujmović, jedan od recenzenata iz kataloga izložbe. U katalogu je napisao: "Od mladenačkih dana do danas ostao je Zozo prepoznatljiv; vjeran svojim karikaturalnim likovima onima s obilježjima komedijanata, komedijaša, clowna, nakaza, osakaćenih, unesrećenih…, alegorijskim bićima, a i, naizgled, običnim ljudima. Situacije u kojima će se ti svestrani likovi naći bit će neobične, zlosretne ili zagonetne, ali likovi će svuda biti nadmoćni. Pozdrav povratku autora u svoj svijet. Zahvaliti je na izložbenom pozivu da u tom svijetu autor ne bude sam."

Cjelokupni životni opus Zorana Pavlovića, od 1965. do 2004. možete razgledati u maloj dvorani Hrvatskog doma do 21. ožujka 2004. u radnom vremenu Galerije Prica.

T.M.

 

Glazbeni prsten i ove godine u Samoboru

Predstavljena nova knjiga o samoborskom donatoru

Nova izložba u Galeriji Prica

Arhiva 2004

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003

2002