27.11.2004.

Tradicionalni Cinguli rajnguli u Hrvatskom domu

Najbolji folkloraši iz Svete Nedelje

Tradicionalni <i>Cinguli rajnguli</i> u Hrvatskom domu

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Samobor i Zajednice kulturno - umjetničkih udruga Grada Samobora, a pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, u velikoj dvorani Hrvatskog doma održana je po 6. put već tradicionalna županijska smotra dječjih folklornih skupina pod nazivom Cinguli rajnguli.

Sudjelovala su djeca iz KUD-a Nova zora iz Donje Lomnice, KUD-a Hruščevec Kupljenski iz Zaprešića, Kulturno društvo iz Svete Nedelje, Izvorne folklorne skupine Brčevec iz Vrbovca, KUD-a Preporod iz Dugog Sela, KUD-a Januševec iz Savskog Marofa, KUD-a Stari Grad iz Lukavca i KUD-a Obreška iz Kloštra Ivanića. Stručni ocjenjivači bili su poznati etnolozi dr. sc Tvrtko Zebec za koreografiju, Margareta Biškupić za narodne nošnje i za glazbu Samoborac Željko Bradić. Kako se na ovoj smotri ne biraju najbolji, već se samo ukazuje na dobre i manje dobre strane rada s djecom, žiri je ocijenio da su sve skupine pokazale zavidno znanje i vrlo dobro se predstavile samoborskoj publici. Ipak, najviše riječi pohvale dobilo je Kulturno društvo Sveta Nedelja u sva tri ocjenjivana segmenta. Na kraju su svi sudionici istakli vrlo dobru organizaciju, za koju je i ovaj puta samoborsko Pučko otvoreno učilište dobilo sve pohvale.

T.M.

 
27.11.2004.

Kvartet Porin u Galeriji Prica

Opet bi u Samobor!

Kvartet Porin u Galeriji Prica

U Galeriji Prica održan je koncert Gudačkog kvarteta Porin, koji djeluje u sastavu Ivan Novinc - violina, Martina Sačer - violina, Krešimir Ferenčina - viola i Neva Begović - čelo. Na programu je bio Dvořakov Gudački kvartet u F-duru opus 96, Brahmsov Kvintet za klavir i Gudački kvartet u f-molu, opus 34. U izvođenju Brahmsova djela pridružila im se pijanistica Srebrenka Poljak. Kvartet Porin osnovan je 1998. godine u okviru kolegija komorne glazbe kod prof. Mladena Sedaka pri Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Kvartet je nagrađivan na brojnim natjecanjima, a valja istaći njihov nastup na Svjetskoj izložbi EXPO u Hannoveru, gdje su, uz Zagrebačke soliste, uspješno predstavljali našu zemlju.

Samoborska publika glazbenike je nagradila dugim pljeskom, a članovi kvarteta izrazili su zadovoljstvo koncertnim prostorom Galerije Prica i poželjeli u njemu ponovno nastupiti.

Ivica Horvat

 

Tradicionalni Cinguli rajnguli u Hrvatskom domu

Kvartet Porin u Galeriji Prica

Arhiva 2004

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003

2002