20.11.2004.

Koncert zagrebačkih studenata u Samoborskom muzeju

Izvrsne ocjene za pokazano

Svake godine, već po tradiciji, studenti zagrebačke Muzičke akademije pokazuju svoje trenutačne mogućnosti i dosege u Samoboru, u koncertnoj dvorani Samoborskog muzeja. Bilo je tako i ovaj put, kad su se okupili i publici predstavili studenti iz klase Ljiljane Molnar Talajić.

Mateo Jović, student 1. godine, Ambrozije Puškarić (2. godina), Mima Čulina (3. godina) i Ksenija Sanjković (4. godina) odabrali su dobro poznati repertoar Falconieria, Caldara, Vivaldija, Martinija, Händela, Bacha, Schumana, Schuberta, Rahmanjinova, Brahmsa, Greiga, Odaka, Lisinskog, Lajovica, Lhotka Kalinskog, Zajca, Puccinija i Verija.

Iako njihova mentorica Ljiljana Molnar Talajić nije bila prisutna, studenti su, uz glazbenu pratnju Darka Domitrovića, pokazali da su u dobroj pjevačkoj formi i da je pred njima lijepa glazbena karijera.

Stjepan Stanić

 
20.11.2004.

Predstavljena nova knjiga Ljubice Šego

Tradicija okrunjena zlatom

Predstavljena nova knjiga Ljubice Šego

U samoborskoj Gradskoj knjižnici predstavljena je knjiga Ljubice Šego Od zlata koruna. I treću godinu za redom ova pjesnikinja iz Bregane predstavlja svoje pjesničke uratke u Samoborskoj knjižnici, pa se može reći da takva okupljanja postaju već pomalo tradicionalna. Uz birane stihove zbirke Od zlata koruna koje su pročitali Gordana Gojčeta i Dubravko Sidor, te uz klavirsku pratnju Zlatka Kolarića, pjesnikinju i njenu novu zbirku predstavila je Zlata Bujan Kovačević.

Ona je posebno naglasila pomalo žalosnu činjenicu da je ovako kvalitetna zbirka morala biti smještena u nešto skromniju grafičku opremu. A iako kritičarski krugovi za sada zaobilaze Ljubicu Šego, o kvaliteti njene poezije dovoljno govore međunarodna priznanja. Tako je on-line magazin Konture njenu pjesmu Gnizdo proglasilo pjesmom mjeseca, dok je pjesma Erato izabrana između njih 8 i pol tisuća u međunardonom natječaju Međunarodnog instituta za književnost, te je uvrštena u njihov zbornik. Sama autorica zahvalila je svima koji su potpomogli stvaranje zbirke Od zlatna koruna, a posebno je bila oduševljena publikom u samoborskoj knjižnici, koja, to se na predstavljanju moglo vidjeti, izuzetno dobro poznaje i cijeni njen rad.

K.S.

 

Koncert zagrebačkih studenata u Samoborskom muzeju

Predstavljena nova knjiga Ljubice Šego

Arhiva 2004

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003

2002