09.12.2014.

Novi uspjesi učenika samoborske glazbene škole na državnom natjecanju komornih sastava

Još jednom potvdili izvrsnost

Na nedavno održanom 52. Hrvatskom natjecanju komornih sastava učenika i studenata glazbe, koje je od 3. do 6. prosinca i ove godine održano u Opatiji, natjecala su se tri komorna sastava Glazbene škole Ferdo Livadić, koji su svoj nastup na državnom natjecanju osigurali nakon osvojenog prvog mjesta na županijskom natjecanju u Zagrebu (6.-9. studenoga). Kroz tri discipline (klavirski duo, duo i trio) i tri kategorije (I. kategorija: osnovne glazbene škole, II. kategorija: srednje glazbene škole, III. kategorija: glazbene akademije), naši su učenici postigli iznimno visoke rezultate i nagrade.

Ocjenjivački sud u peteročlanom sastavu eminentni su umjetnici i pedagozi s muzičkih akademija: Goran Končar - predsjednik, Dario Teskera, Lidija Horvat Dunjko, Vladimir Babin, Maroje Brčić (za dua i tria), te Mladen Janjanin - predsjednik, Ruben Dalibaltayan, Jakša Zlatar, Vladimir Babin i Olga Cinkoburova (za klavirski duo).

Natjecatelji i osvojene nagrade

DUO - II. kategorija - 1. nagrada

Morana Vugrin, marimba

Janko Adamek, marimba

(apsolutni pobjednici u disciplini dua i sudjelovanje na završnom koncertu)

Nastavnik: Goran Gorše, prof.

TRIO - II. kategorija - 1. nagrada

Lucija Bošković, klarinet

Antonio Uremović, klarinet

Sven Brajković, klavir

Nastavnik: Mihael Paar, prof.

KLAVIRSKI DUO - III. kategorija - 3. nagrada

Izidora Sokolović

Nora Kajmić Jukić

Nastavnica: Jadranka Tikvica, prof.

Duo marimbi (Janko Adamek i Morana Vugrin) potvrdio je svoju izvrsnost postigavši maksimalan broj bodova u svim kategorijama i disciplini dua i time zavrijedio nastup na završnom koncertu nagrađenih. Tom su im prilikom uručene diplome i prigodni pokloni od predsjednika Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga Frane Matušića, uz nazočnost ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje Vinka Filipovića te brojnih uvaženih gostiju.

Zahvaljujući tom plasmanu spomenuti učenici nastupit će tijekom godine u sklopu Koncerata izvrsnosti, koje godinama organizira Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga, na kojima predstavlja najbolje od najboljih.

Da se u samoborskoj glazbenoj školi pridaje iznimna važnost komornom muziciranju, dokazuju ne samo visoke nagrade, već i mnogobrojni nastupi ostalih orkestara i komornih sastava tijekom cijele školske godine.

Iskrene čestitke svim nagrađenim učenicima i profesorima na postignutim rezultatima u ime škole uputila je ravnateljica škole Zdenka Merčep.

Z.M.

 
09.12.2014.

U Galeriji Zumbur art otvorena izložba Likovnog odjela Ogranka MH Samobor s 2. likovne kolonije u Starigradu Paklenici

More je vječna inspiracija

U Galeriji Zumbur art otvorena izložba Likovnog odjela Ogranka MH Samobor s 2. likovne kolonije u Starigradu Paklenici

U ponedjeljak, 8. prosinca, u Galeriji Zumbur art otvorena je prodajna izložba radova članova Likovnog odjela Ogranka Matice hrvatske u Samoboru, nastalih na 2. koloniji koja je održana u Starigradu Paklenici. O radovima je, nakon što je brojne prisutne u svojoj galeriji pozdravila vlasnica Metka Šetin, govorio voditelj Likovnog odjela samoborskog ogranka Željko Nemec, ujedno najavivši događanja i aktivnosti Matice do kraja godine.

Svoje impresije podijelio je kroz pjesmu inspiriranu ozračjem na koloniji Zoran Perović, kojemu se pridružila i Ranka Novosel, pročitavši, uz neizbježnu anegdotu, jednu od svojih starijih pjesama.

Glazbenu podlogu dala je članica Lada Lokmer na gitari.

M.K.

 

Novi uspjesi učenika samoborske glazbene škole na državnom natjecanju komornih sastava

U Galeriji Zumbur art otvorena izložba Likovnog odjela Ogranka MH Samobor s 2. likovne kolonije u Starigradu Paklenici

Arhiva 2014

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002