20.08.2014.

HPD Jeka oprostila se od svog višegodišnjeg predsjednika prof. Stjepana Hercega

Pjesmom ti rekoh – zbogom

HPD Jeka oprostila se od svog višegodišnjeg predsjednika prof. Stjepana Hercega

U utorak, 19. kolovoza, oprostili smo se od našeg sugrađanina, profesora i višegodišnjeg predsjednika Hrvatskog pjevačkog društva Jeka, prof. Stjepana Hercega. Ispratili su ga njegovi najmiliji, prijatelji, znanci i brojni bivši učenici kojima je

predavao hrvatski jezik i književnost. Bivši i sadašnji članovi Hrvatskog pjevačkog društva Jeka od svog dugogodišnjeg člana oprostili su se – pjesmom. Pjesmom su izrazili svoju zahvalnost za neumoran rad na očuvanju kulturne baštine grada Samobora. Jedna od tih baština je Hrvatsko pjevačko društvo Jeka.

Prigodnim govorima od profesora Hercega oprostio se u ime djelatnika škole, ravnatelj Srednje strukovne škole u Samoboru profesor Davor Škiljan, prisjećajući se dana koje je profesor proveo u školi za svog radnog vijeka te njegovog rada i odnosa prema kolegama.

U ime Hrvatskog pjevačkog društva Jeka od profesora se oprostila predsjednica Gordana Žganjer, koja je u svom govoru podsjetila kako je profesor Herceg bio predsjednik u najtežim vremenima, ali je svojom voljom i entuzijazmom učinio sve da Jeka opstane i preživi te da poveća svoje članstvo. Kao čovjek s iznimnim osjećajem za kulturu znao je što Jeka znači za Samobor u tim vremenima. Pozvala ga je da koncerte svoga društva sluša s nekog boljeg mjesta, koje je svakako kao počasni predsjednik Jeke i zaslužio.

Na dužnosti predsjednika Društva Jeka prof. Herceg bio je od 1989. do 1995. godine. Za 120. godišnjicu rada Društvo izdaje jubilarni Spomen spis o Hrvatskom pjevačkom društvu Jeka u Samoboru, čije retke potpisuje i prof. Herceg. Njegovom upornošću na čelo HPD Jeka dolazi sadašnji mo. Josip degl ́Ivellio, uz kojeg se, kako je to prof. Herceg volio reći, Hrvatsko pjevačko društvo Jeka ponovo uzdiglo kao što se ptica Feniks ponovo rađa iz pepela. Za svoj veliki doprinos proglašen je počasnim doživotnim predsjednikom Društva.

Opraštajući se od prof. Hercega pjesmom, bili smo svjesni kako smo imali sreće što je prof. Herceg s velikim ponosom volio biti naš, a Hrvatsko pjevačko društvo Jeka svim svojim srcem njegovo.

Poštovani profesore, naš počasni predsjedniče, neka Vam je laka ova naša, pjesmama opjevana samoborska gruda.

Lidija Mezdić

 

HPD Jeka oprostila se od svog višegodišnjeg predsjednika prof. Stjepana Hercega

Arhiva 2014

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002