07.10.2014.

U Dječjem vrtiću Grigor Vitez svoje radove izlaže Milan Kuhar – Pila

Samobor za sve koji ga vole

U samoborskom Dječjem vrtiću Grigor Vitez u Perkovčevoj ulici, svoje nove radove izlaže slikar Milan Kuhar - Pila. Izložba općepoznatih samoborskih motiva upriličena je u povodu Dana grada Samobora, a djela u akrilu, ulju i kombiniranim tehnikama trebala bi se dopasti svakomu tko poznaje i voli Samobor.

Inače, Kuhar, koji se slikarstvom bavi tridesetak godina, član je brojnih likovnih udruga i redovito izlaže na njihovim skupnim izložbama.

R.Š.

 
07.10.2014.

Gudački kvartet Arditti opravdao svjetski ugled

Svjetski majstori očarali publiku

Proslavljeni gudački Arditti Quartet, koji ove godine bilježi 40. obljetnicu početka svog djelovanja, opravdao je ugled ponajboljih svjetskih izvođača suvremene glazbe i na Samoborskoj glazbenoj jeseni. Irvine Arditti (violina), Ashot Sarkissjan (violina), Ralf Ehlers (viola) i Lucas Fels (violončelo) angažiranim nastupom u samoborskoj župnoj crkvi svete Anastazije još su jednom izgradili most između publike i ponekad izuzetno hermetične prirode djela suvremenih autora. Svoj prvi od dva nastupa na Glazbenoj jeseni Arditti Quartet je odlučio otvoriti Gudačkim kvartetom Witolda Lutoslawskog, da bi nastavili 2. gudačkim kvartetom Alfreda Schnittkea. U drugom dijelu glazbene večeri maestralno su izveli Ligetijev 2. gudački kvartet, a za kraj Tetras, skladbu koju je za njih skladao Iannis Xenakis.

U okviru 39. Samoborske glazbene jeseni počeo je i Ivana Bilić Marimba Week. Prije nego se brojni udaraljkaši iz Hrvatske i inozemstva posvete usavršavanju svojih vještina na svakodnevnim radionicama, održan je mini koncert dobrodošlice u izvedbi Sudar Percussiona & Mateja Meštrovića. Pet mladih samoborskih udaraljkaša (Nikolas Sinković, Luka Pešutić, Josip Blašković, Filip Merčep i Goran Gorše) te pijanist i skladatelj Matej Meštrović svojim su se kolegama i samoborskoj publici u velikoj dvorani POU Samobor predstavili živopisnom skladbom iz vlastite produkcije.

S.S.

Najava

Na 39. Samoborskoj glazbenoj jeseni u utorak, 7. listopada, bit će održana dva koncerta. Svoj drugi nastup imat će Arditti Quartet u župnoj crkvi svete Anastazije od 20 sati i to u okviru 3. Međunarodnog skladateljskog natjecanja New Note. Uz svečanu dodjelu nagrada bit će praizvedene i nagrađene skladbe Brama Van Campa i Shoichija Yabute te izvedena djela Kurtaga, Clarka i Lachenmanna. Nastavlja se i Ivana Bilić Marimba Week nastupom Matthewa Coleyja u Galeriji Prica u 18 sati.

 

U Dječjem vrtiću Grigor Vitez svoje radove izlaže Milan Kuhar – Pila

Gudački kvartet Arditti opravdao svjetski ugled

Arhiva 2014

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002