05.03.2014.

Tradicionalni fašnički koncerti u Glazbenoj školi Ferdo Livadić

Bajke iz Ferdine šume

Tradicionalni fašnički koncerti u Glazbenoj školi Ferdo Livadić

Na tradicionalnim fašničkim koncertima, održanima 27. i 28. veljače u Glazbenoj školi Ferdo Livadić, učenici i djelatnici pokazali su još jednom da osim muzikalnosti posjeduju i izuzetnu maštovitost i kreativnost.

Temu i koncepciju ovogodišnjih fašničkih koncerata, pod nazivom "Bajke iz Ferdine šume", predložio je školski fašnički odbor u sastavu: Branka Cvetković, Branka Božić, Ana Glavaš Vlašić, Stanka Košćak, Zdenka Merčep, Carmen Stepić, Ivana Trogrlić Mandić i Tomislav Žužak. Kao i svake godine, za uređenje prostora škole pobrinuli su se tajnica škole Ana Vlašić Glavaš i tehničko osoblje: Zdravko Fresl, Anica Grilec i Slavica Vinčić, a maštovit scenski izgled dvorane upotpunili su učenici Pjevačkog odjela pod stručnim vodstvom prof. Branke Cvetković.

Već u hodniku glazbene škole pristigle goste dočekala je izložba fotografija i plakat bajkovitih likova profesora glazbene škole (montaža Branke Cvetković).

Prvi koncert (27. veljače) podnaslova "Bajka totalne katastrofe bez interneta" priredili su i vodili učenici pjevačkog odjela u klasi prof. Branke Cvetković. Parada i šarada bajkovitih likova i arija oduševila je brojnu publiku što je bio izvrstan uvod u drugi koncert (28. veljače), na kojem su nastupili učenici i profesori cijele škole.

Na maštovito uređenoj pozornici kao u čarobnoj šumi, u priču nas je uveo i kroz koncert vodio dvojac voditelja: Čuvarica šume i njezin pomoćnik Jaglac (Branka Cvetković i Tomislav Žužak). Do samoga kraja izmjenjivale su se glazbene točke (solistički i komorno), uz lepezu maštovitih "poznatih likova" učenika i profesora. Pjesmu Cruelle de Vil otpjevala je i likom dočarala prof. Carmen Stepić, a ugođaj su upotpunili maskirani gosti i publika. Na kraju je uslijedila tradicionalna završna pjesma svih sudionika i zajednička fotografija za sjećanje. Ovaj puta oprostili smo se uz zvuke Haj, hoj, na tekst i glazbu Branke Božić, uz obećanje da se vidimo i dogodine, ali s novom temom.

Uslijedilo je druženje publike i maski uz nezaobilazne krafne.

Ovim originalnim koncertima učenici i djelatnici škole pokazali su još jednom kako se uz malo volje i truda može dobro zabavljati i zadržati već godinama vedar i originalan fašnički duh.

Bilo je to još jedno nezaboravno fašničko ludovanje, a slike ovaj puta govore više od riječi i imena.

Z.M.

 

Tradicionalni fašnički koncerti u Glazbenoj školi Ferdo Livadić

Arhiva 2014

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002