29.05.2014.

Premijera predstave Igra snova Amaterskog kazališta Pučkog otvorenog učilišta Samobor

Od Shakespearea, preko Freuda, do Raponje

Premijera predstave Igra snova Amaterskog kazališta Pučkog otvorenog učilišta Samobor

Nova predstava Amaterskog kazališta Pučkog otvorenog učilišta Samobor Igra snova premijerno je pred samoborskom publikom izvedena u srijedu, 28. svibnja, u samoborskoj kino dvorani. Ovo naše kazalište, koje svojim inovativnim predstavama niže uspjehe na smotrama kazališnih amatera po cijeloj Hrvatskoj i redovito puni dvoranu vjernim posjetiteljima, novu predstavu pripremilo je ponovno u suradnji s poznatim kazališnim režiserom Robertom Raponjom.

Korištenjem autorskih tekstova izvođača, uz čitanje stihova i citate Shakespearea, Freuda, de la Barce, Tagorea, Raponje i drugih, nastala je odlična predstava koja propituje snove i stvarnost, otvara životna pitanja i kroz igru traži i živi odgovore, kojih zapravo i nema, nisu i ne mogu biti jednoznačni ili kolektivni, već samo individualni i zasebni.

Scenu čine sami glumci tečnom izmjenom razigranih tema, a glazbena podloga, rasvjeta i efekti kližu zajedno s izvođačima tijekom cijele predstave. I kostimografiju, kao i dio autorske glazbe, potpisuju članovi ansambla: Marko Franceković, Ines Ibrišević, Maja Ivčić, Aleksandra Keresman, Zvonimir Kufek, Mateja Librić, Jasmina Marić, Dražen Perković, Vjekoslav Leonard Prčić, Anja Šintić, Kristina Šoić i Nikola Telišman. Tehnički su predstavu odradili Vjekoslav Brunović i Damir Vraneković na rasvjeti, za izbor glazbe i ton bio je zadužen Miran Burić, a Robertu Raponji desna ruka bila je Vesna Burić.

Predstava Igra snova je ove godine na Smotri amaterskih kazališta Zagrebačke županije dobila posebno priznanje za inovativnost u kazališnom amaterizmu, tek još jedno u nizu za naše amatersko kazalište, čije uspjehe i nove predstave, nažalost, više ne prati njihov osnivač i dugogodišnji režiser Miroslav Burić. No, temelj koji je postavio ne blijedi, nego se, dapače, lako prepoznaje u svakoj novoj predstavi.

Čekamo novu predstavu.

M.K.

 

Premijera predstave Igra snova Amaterskog kazališta Pučkog otvorenog učilišta Samobor

Arhiva 2014

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002