25.10.2013.

Malo opširnije o rock koncertu povodom Dana grada Samobora

Samoborska rock scena ponovno oživjela

Malo opširnije o rock koncertu povodom Dana grada Samobora

Društvo pedagoga tehničke kulture i informatike Samobor pridružilo se obilježavanju Dana grada Samobora organizirajući u petak, 18. listopada, koncert u nekadašnjem dvorišnom prostoru Komunalca u Perkovčevoj 59.

Kao jedna od 14 sekcija udruge, od kojih su nam najpoznatiji inovatori i robotičari, program organiziranog rada s mladima predstavila je i sekcija Samoborske rock akademije.

Na koncertu su nastupili učenici-polaznici prve i druge generacije Samoborske rock akademije, njihovi predavači i gostujući samoborski bendovi. Ovo je bila prilika da se pokaže svim generacijama da je samoborska rock scena ponovno oživjela nakon dvadesetak godina, upravo zahvaljujući Samoborskoj rock akademiji.

Program je bio podijeljen u dva dijela. Prvi dio programa od 17 do 19 sati je bio organiziran za učenike osmih razreda osnovnih škola koji su imali priliku vidjeti kako njihovi vršnjaci uspješno sviraju, te mogućnost da iz prve ruke saznaju sve detalje oko upisa na tečaj gitare, bas gitare, bubnjeva, pjevanja i tonske tehnike. Učenici su došli u velikom broju zahvaljujući organiziranom prijevozu i pratnji njihovih nastavnika, a uz uživanje u glazbi organizator ih je počastio besplatnim sokom. U prvom dijelu koncert je posjetila zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković u pratnji v.d. pročelnika za društvene djelatnosti Marijana Kižlina.

Manifestacija je bila i prigoda za podjelu diploma o uspješno završenim početnim i naprednim tečajevima za sviranje pojedinih instrumenata, tonsku tehniku i pjevanje te za najavu nove sezone upisa u Samoborsku rock akademiju.

Nakon kraće pauze počeo je i drugi dio koncerta od 20 do 23 sata, koji je bio namijenjen srednjoškolcima i odraslima, a predstavili su se bendovi Glasna Tišina, Skitz, Just fighters, Adrenalica i 4Head.

Tijekom trajanja koncerta voditelj Samoborske rock akademije Ivan Vlainić zahvalio je svima koji su volonterskim radom pomogli u organizaciji koncerta, a to su, uz članove matične udruge, Odred izviđača i MK Fugitives.

Umjetnička voditeljica Akademije Margareta Mihalić istaknula je nužnost uvođenja tečaja klavijatura i tonske tehnike, kao sastavnice moderne glazbene produkcije.

I.Š.

 

Malo opširnije o rock koncertu povodom Dana grada Samobora

Arhiva 2013

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002