19.02.2013.

Fašnički koncerti u Glazbenoj školi Ferdo Livadić

Glazbeni Ferdo fashion show

Fašnički koncerti u Glazbenoj školi Ferdo Livadić

Na tradicionalnim fašničkim koncertima, održanim 5. i 8. veljače 2013. godine u Glazbenoj školi Ferdo Livadić, učenici i djelatnici pokazali su još jednom da osim muzikalnosti imaju i neopisivu maštovitost i kreativnost. Temu i koncepciju ovogodišnjih fašničkih koncerata pod nazivom "Ferdo fashion show", predložio je školski fašnički odbor u sastavu: Branka Cvetković, Branka Božić, Biserka Fresl, Zdenka Japec, Stanka Košćak, Davor Lahnit, Zdenka Merčep, Carmen Stepić, Marija Šerić Dudjak, Ivana Trogrlić i Mario Magaš. Kao i svake godine, za uređenje prostora škole pobrinuli su se tajnica škole Biserka Fresl i tehničko osoblje: Zdravko Fresl, Anica Grilec i Slavica Vinčić, te mlada umjetnica i bivša učenica Maja Cipek i njezin modni studio Radiona, zaslužan za maštovit scenski izgled dvorane. Već u hodniku glazbene škole, pristigle goste dočekala je izložba fotografija i plakat modno osviještenih likova profesora (montaža Branke Cvetković).

Prvi koncert (5. veljače) priredili su i vodili učenici pjevačkog odjela u klasi prof. Branke Cvetković, s gostima pjevačima iz Glazbene škole Pavla Markovca u Zagrebu (klasa prof. Nataše Šurina). Parada i šarada likova i arija oduševila je brojnu publiku, što je bio izvrstan uvod u drugi koncert (8. veljače), na kojem su nastupili učenici i profesori cijele škole.

Na maštovito uređenoj pozornici s obučenim lutkama kao u izlogu, šuškavim zastorima i crvenim tepihom, dominirao je kutak s prosudbenom komisijom (Josip Fresl, Branka Božić i Davor Lahnit). U priču nas je uveo i kroz koncert vodio dvojac voditelja Žuži i Tomo (Branka Cvetković i Tomislav Žužak). Do samoga kraja izmjenjivale su se glazbene točke (solistički i komorno), uz lepezu maštovitih manekenki i "poznatih likova". Spomenimo samo neke: Jelka Gujica (Stanka Košćak), Josipa Fox (Carmen Stepić), Ana Pucner, (Nikolina Tičinović), Ava Antipatić (Ivana Trogrlić Mandić)... Na kraju je uslijedila tradicionalna završna pjesma svih sudionika i zajednička fotografija za sjećanje. Ovaj puta oprostili smo se uz zvuke "Ode radosti" na tekst Branke Božić, uz obećanje da se vidimo i dogodine, ali s novom temom.

Uslijedilo je druženje publike i maski uz nezaobilazne krafne.

Ovim originalnim koncertima učenici i djelatnici škole pokazali su još jednom kako se uz malo volje i truda može dobro zabavljati i zadržati već godinama vedar i originalan fašnički duh.

Bilo je to još jedno nezaboravno fašničko ludovanje, stoga, neka slike govore i ovaj puta više od riječi i imena.

I.H.

 

Fašnički koncerti u Glazbenoj školi Ferdo Livadić

Arhiva 2013

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002