08.12.2013.

Ski servis Frankie otvorio nove prostorije za iznajmljivanje skijaške opreme

Kod doktora Ivice, pa na skijanje!

Ski servis Frankie otvorio nove prostorije za iznajmljivanje skijaške opreme

Sezona skijanja u punom je zamahu ne samo u svjetski poznatim skijalištima, već i u Samoboru. Kada bi naš grad imao barem jednu malu skijašku stazicu mogao bi se, s obzirom na broj ljubitelja skijanja, dugu tradiciju, postojeći ski klub i poznata imena svjetskog skijanja iz našega grada, bez problema uvrstiti na kartu čuvenih skijaških centara.

Za dr. Ivicu Franjka, vlasnika Ski servisa Frankie, dugogodišnjeg servisera i pomoćnog trenera u ekipi Ivice Kostelića, čuli su u svijetu svi koji, ukratko, drže do skija, skijanja i uspjeha familije Kostelić. Titula doktora ovdje nije navedena tek iz počasti ili respekta, jer otkad se Frankie 2006., nakon sedam godina, oprostio od Svjetskog skijaškog kupa, u međuvremenu je magistrirao, a prošle godine i doktorirao na Kineziološkom fakultetu u Splitu, i posvetio obitelji, svojem ski servisu i ne manje poznatom Obiteljskom gospodarstvu Franjko. Dakle, Samobor, koliko znamo, od prošle godine jedini u Hrvatskoj ima i pravog doktora za alpsko skijanje. Ivica nam, samozatajan i skroman, tada o tome nije želio govoriti pa je vijest prošla gotovo nezapaženo.

U subotu, 7. prosinca, u njegovom ski servisu u Ulici Ise Velikanovića 12, okupilo se brojno društvo u povodu otvorenja novouređenog prostora namijenjenog prvenstveno iznajmljivanju skijaške opreme. Na katu iznad prostora za održavanje i servis skija izloženo je oko 1000 (slovima: tisuću!) pari skija, pancerica i oko 700 skijaških kaciga, za sve uzraste. Također, ali samo po narudžbi, može se nabaviti i nova vrhunska skijaška oprema.

Skoro stotinjak Ivičinih prijatelja, poznanika i suradnika proslavilo je otvorenje novog, iznimno toplo i jednostavno uređenog, prostora u kojem ćete brzo i na jednom mjestu naći opremu za skijanje koja je po vašoj mjeri.

Ne baš tako brzo gosti te večeri nisu mogli isprobati sve ono što su im za okrepu prije skijanja priredile uvijek dobro raspoložene baka Danica, supruga Nikolina i sestra Marina svojim domaćim kolačima i ostalim delicijama iz one druge vrhunske radionice Franjko, iz koje, dobro znam, nitko nije izašao, nedajbože, gladan ili žedan ili neraspoložen.

"Team Franjko" zasluženo je osvojio tako još jedno priznanje.

Eh, da nam je još samo mala skijaška stazica s početka priče...

Mirjana Konosić

 

Ski servis Frankie otvorio nove prostorije za iznajmljivanje skijaške opreme

Arhiva 2013

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002