06.09.2013.

Još jedan početak školske godine i još jedan naraštaj prvašića

Svečano u nove pobjede

Još jedan početak školske godine i još jedan naraštaj prvašića

Cijelom je školom strujalo nekakvo uzbuđenje. Hodnicima su prolazili mali budući veliki ljudi, radoznalo razgledavajući prostor i odrasle koji su im se smješkali. Slijedili su ih roditelji na kojima se također uočavalo uzbuđenje. Očekivala nas je još jedna priredba u čast novih prvašića, emotivna za sve sudionike.

Najljepše je započeti pjesmom, a led je probio naš mali zbor otpjevavši pjesmu Savijmo dugu. Male su prvašiće u svijet čari obrazovanja uveli njihovi malo stariji suučenici Lara, Toni i Sara, koji su uz ples učenika četvrtih razreda pokazali kako je zanimljiv i razigran svijet naše škole.

Ravnateljica Milena Kolarec pozdravila je sve učenike i njihove obitelji, održavši topao govor dobrodošlice, prepun poticajnih poruka. Prisutnima se obratio i gradonačelnik Krešo Beljak, koji je također ohrabrio male školarce na početku njihovog najznačajnijeg životnog putovanja.

Nakon opuštanja uz vesele ritmove pjesme i plesa, učenicima i roditeljima predstavljene su naše stručne suradnice, pedagoginja Ivana Krolo, psihologinja Jasmina Vizler Zorko i defektologinja Maja Njegovan. Učenici su upoznali i učiteljice produženog boravka, Stanku Runtas, Anamariju Tušinec, Jonu Fresl i Andreju Kadić, a upoznali su i tete knjižničarke, Sandru Rimac, Katarinu Bartolić Buković i Nevenku Fresl.

Vrhunac priredbe bilo je upoznavanje učenika s njihovim učiteljicama, Martinom Čretni, Brankom Škiljan, Mihaelom Ključar i Gordanom Vrzić. Svaka je učiteljica prozvala svoje učenike, nakon čega su svi otišli u svoje učionice, svaki noseći balon u boji razreda – već prepoznatljiv simbol naših prvašića.

Jednako je svečano, veselo i razigrano bilo i u područnim školama Mirnovec i Farkaševec, gdje je dobrodošlica iskazana novim polaznicima tih škola i njihovim roditeljima. U Mirnovcu su nove prijatelje dočekali učenici trećeg razreda, koji su im poželjeli dobrodošlicu lutkarskim igrokazom Plavi kukuruz. U Farkaševcu su učenici drugog razreda otpjevali pjesmu Prvoškolci te pokazali što sve tata može i kako je velika mamina ljubav. Vrlo zanimljivu plesnu točku izvela je mažoretkinja iz drugog razreda, a prekrasnu pjesmu Pikule i praćke izvrsno su otpjevali zboraši trećeg razreda. Najstariji učenici škole pripremili su lutkarski igrokaz Gospođica Majoneza i Pjetlić veselić te šaljive recitacije Zvonimira Baloga Grga Čvarak i Nogomet u razredu.

Na kraju su svi zajedno otpjevali pjesmu Kad si sretan.

Prvašići su bili iznimno dobri i zainteresirano pratili priredbu nakon koje su se uputili u razred sa svojom učiteljicom. Priredba je bila vedra, vesela i poučna, a škola je bila gotovo premalena da prihvati sve zainteresirane učenike i roditelje.

Bio je to uzbudljiv dan, prepun uzbuđenja, ponosa, smijeha, pjesme i plesa. Nadamo se da će im ostati u sjećanju i da će im probuditi ljubav prema školi, u kojoj ćemo se svi zajedno truditi da im ostali dani obrazovanja budu slični tom – prvom danu nastave.

Ivana Golić

 

Još jedan početak školske godine i još jedan naraštaj prvašića

Arhiva 2013

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002