16.03.2013.

Mažoret klub Unity S gostovao je na dva europska festivala

Predstavile se Francuskoj i Španjolskoj

Mažoret klub Unity S gostovao je na dva europska festivala

Seniorke Mažoret kluba Unity S u dva tjedna proputovale su gotovo 7000 kilometara i sudjelovale na dva velika europska festivala: Carnaval d' Albi u Francuskoj i Castellon de la Plana u Španjolskoj. Kao jedina grupa iz Hrvatske, u Francuskoj su nastupale uz pratnju slovenskog orkestra Alples Železniki i oduševile tisuće ljudi okupljene na ulicama i trgovima. Unity S imao je čast otvoriti festival te ga najaviti u gradu dan prije samog početka, kao i sudjelovati na samom karnevalu u ukupno desetak nastupa.

Karneval u Albiju traje dva tjedna, a vrhunac su dvije nedjeljne povorke kroz grad. U jednoj od njih sudjelovale su i mažoretkinje iz Samobora, zajedno s 20-ak drugih grupa iz različitih europskih država. Organizatori procjenjuju da je u ovoj paradi bilo oko 1000 sudionika te preko sto tisuća gledatelja. Istog je dana upriličeno i primanje kod gradonačelnika, na kojem su predstavnice Unity S-a predale gradonačelniku monografiju Samobora te promotivne materijale o Samoboru, poklon Grada Samobora i Turističke zajednice grada Samobora.

Odmah nakon povratka slijedi put u Španjolsku, na osmodnevni festival Fiestas de la Magdalena, jedan od najvećih festivala u španjolskoj pokrajini Valencia i u čitavoj Španjolskoj. Uz smještaj u luksuznom hotelu u gradu Benicassim, desetak kilometara od grada održavanja festivala Krapinski gradski orkestar i Mažoret klub Unity S dočekalo je i prekrasno vrijeme za cijelog boravka u Španjolskoj. Uz hrvatski orkestar i mažoretkinje, na festivalu su sudjelovali orkestri iz Nizozemske, Slovačke, Mađarske, Poljske i Slovenije te velik broj show skupina iz čitavog svijeta. Ovo je daleko najveći festival na kojem je Mažoret klub Unity S imao prilike sudjelovati. Samo glavnu povorku kroz grad je, prema procjeni organizatora, pratilo preko 200 000 ljudi, koji su čitavo vrijeme trajanja povorke, gotovo 2 i pol sata, pljeskom i ovacijama pratili Krapinski orkestar i mažoretkinje iz Samobora. Uz organizatora festivala, prisutni su bili direktori brojnih drugih festivala ovog tipa u Europi te je zamijećeno da je hrvatska grupa jedina koja je čitavih dva i pol sata svirala i plesala. Osim ove, glavne povorke, nastupale smo još u uvodnoj povorci kroz grad te u noćnom polusatnom i dnevnom kraćem nastupu na pozornici na glavnom gradskom trgu. Ovom prilikom trg je bio potpuno ispunjen, a gledatelji su oduševljeno pozdravili odličan nastup predstavnika Hrvatske.

Predstavnici orkestra i mažoretkinja primljeni su svečano kod gradonačelnika te predstavnika plemstva, uz mnoštvo fotografa i novinara, te su razmijenjeni prigodni pokloni. U nedjelju navečer uslijedila je oproštajna povorka svih sudionika festivala, a nakon toga spavanje u hotelu i povratak kući. Prekrasan doživljaj na festivalu upotpunjen je posjetom Barceloni i razgledavanjem njenih najvećih znamenitosti.

Za kraj ćemo od mnogih pozitivnih komentara izdvojiti onaj organizatora festivala: "Ovo je najveće iznenađenje od kad hrvatske grupe dolaze na Fiestas de la Magdalena".

 

Mažoret klub Unity S gostovao je na dva europska festivala

Arhiva 2013

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002