17.07.2008.

Natjecanje vatrogasnih jedinica 7. Kup Bobovica

"Mokre" vježbe uz vrtnu zabavu

Natjecanje vatrogasnih jedinica 7. Kup Bobovica

U nedjelju, 6. srpnja, u Bobovici je DVD Bobovica organiziralo po 46. puta vatrogasno natjecanje s vrtnom vatrogasnom zabavom. Po sedmi puta vatrogasno natjecanje se odvijalo prema Pravilniku o natjecanju vatrogasnih jedinica Republike Hrvatske, stoga je ovaj kup nosio naziv 7. kup Bobovica.

Na natjecanju su sudjelovale ukupno 23 ekipe u četiri kategorije. U kategoriji djevojčica od 6 do 12 godina natjecale su se dvije ekipe, a u kategoriji dječaka od 6 do 12 godina bilo je šest ekipa. Djeca su radila "mokre" vježbe, što je ponovno izazvalo oduševljenje prisutnih gledatelja i natjecatelja.

U kategoriji žena natjecalo se sedam ekipa, a u muškoj osam ekipa. Ukupan zbroj je bio 242 natjecatelja u 23 ekipe, iz 17 društva, i to DVD-a Cerje, Otok, Odranski Obrež, Ivanec, Rakitje, Lijevo Sredičko, Bijela Gorica, Rude, Bregana, Sv. Nedelja, Luka, Strmec, Zaprešić, Molvice, Prosinec, Dubravica i Bobovec, s područja vatrogasnih zajednica gradova Samobora, Zaprešića, Dubravice, Zagreba, Jastrebarskog i Karlovca.

U kategoriji dječaka od 6 do 12 godina 3. mjesto osvojili su dječaci iz DVD-a Odranski Obrež, 2. iz DVD-a Otok, dok su 1. mjesto osvojili dječaci iz DVD-a Cerje.

U kategoriji djevojčica 2. su bile djevojčice iz DVD-a Otok, a 1. iz DVD-a Lijevo Sredičko. U kategoriji žena 3. mjesto osvojile su natjecateljice iz DVD-a Sv. Nedelja, 2. su bile iz DVD-a Molvice, a 1. mjesto su osvojile natjecateljice iz DVD-a Zaprešić.

U muškoj kategoriji 3. mjesto osvojili su natjecatelji iz DVD-a Bregana, 2. mjesto je pripalo DVD-u Rude, dok je 1. mjesto osvojilo DVD Bijela Gorica, koji je uspio nanizati tri pobjede zaredom na Kupu Bobovica te tako u trajno vlasništvo osvojiti prijelazni pehar kupa.

U svim kategorijama tri najbolje plasirane ekipe osvojile su pehare, dok su ostale ekipe bile nagrađene priznanjima za sudjelovanje. Cijelo natjecanje nadgledala su četiri suca Vatrogasne zajednice Republike Hrvatske kako bi se sve odvijalo prema pravilniku. Sponzor 7. kupa Bobovica bilo je poduzeće za trgovinu, prijevoz i graditeljstvo Željka Horvata iz Bobovice.

Za vrijeme i nakon samog natjecanja odvijala se vrtna zabava, za koju su domaćini vatrogasci DVD-a Bobovica organizirali bogatu ponudu jela s roštilja, kao i hladnih napitaka. Posebno je bila interesantna tombola s 300 nagrada, koje su vatrogasci prikupili uz pomoć svojih sponzora: Re-ni trgovina, Igo-mat, Bif trgovina, RP auto commerce, Pe-na auto kozmetika, Purić Bosch servis, Birin d.o.o., MM frizerski salon, Poljoprivredno gospodarstvo Čiček, Napoli obrt, Sony centar Sancta Domenica, Vugrinščak d.o.o., autoprijevoznik Branko Dragić, Obrt za trgovinu Lela, Bistro Park, Pizze Stil, željeznarija Mikrometar, Foto Samoborček, Merkantile Zagreb, Elektromaterijal Noršić, autoprijevoznik Majk Vuković, Poduzeće za pripremne radove u graditeljstvu Davor Heraković, obrt za graditeljstvo Jogi Josip Križetić, auto limarija Bašić, kao i mnogi drugi prijatelji DVD-a Bobovica.

Svaki kupljeni listić bio je dobitan te je ušao u bubanj za izvlačenje glavnih nagrada. Digitalni foto aparat, dar Sony centra Sancta Domenica, dobio je g. Bišćan iz Bijele Gorice, multimedia player, dar autoprijevoznika Branka Dragića, dobio je g. Horvat iz Bobovice, a treću nagradu, bicikl, dar autolimarije Bašić, dobio je bio g. Blažević iz Celina.

Posjećenost natjecanju i sama zabava bili su iznad svih očekivanja. No, zbog jakog pljuska zabava je bila nakratko prekinuta te se nastavila u natkrivenim dijelovima do ranih jutarnjih sati.

DVD Bobovica zahvaljuje svim natjecateljima i posjetiteljima na ugodnom druženju i zabavi te ih sve poziva i sljedeće godine na druženje, jer se ovakova tradicija ne smije prekinuti. Vatrogasci zahvaljuju svim sponzorima, kao i mještanima Bobovice te medijskim pokroviteljima Radio Samoboru i Glasniku Samobora i Svete Nedelje na pomoći, organizaciji i održavanju natjecanja i zabave, jer se na ovaj način prikupljaju sredstva za nastavak humanitarnog rada vatrogasaca Bobovice.

Zdenko Jednar

 

Natjecanje vatrogasnih jedinica 7. Kup Bobovica

Arhiva 2008

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002