01.06.2008.

Dan Svetonedeljskih mažoretkinja

Vrhunska mažoret predstava

Dan Svetonedeljskih mažoretkinja

Svetonedeljske mažoretkinje, koje ove godine slave svoju 10. obljetnicu postojanja, dio slavljeničke atmosfere pretočile su i u veliku mažoret smotru na Trgu Ante Starčevića. U Svetoj Nedelji, pod nazivom Dan svetonedeljskih mažoretkinja, u nedjelju 1. lipnja održana je 10. revijalna međužupanijska smotra mažoretkinja.

Gotovo petstotinjak mladih mažoretkinja iz Samobora, Klinča Sela, Pisarovine, Desinića, Krapine, Koprivnice, Ludbrega, Donjeg Kraljevca, Čakovca, Goričana, Kutine, Valpova, Šibenika, Rogoznice, Štrigove, Segeta, Solina, Splita, Trilja i Viškova prikazalo je svoje umijeće, spretnost i uvježbanost publici već navikloj na vrhunske mažoret predstave. Uz pomoć pratećih puhačkih orkestara iz Samobora, Krapine i Marinića smotra je imala i snažnu glazbenu komponentu pa je tako nedjeljno popodne u Svetoj Nedelji ponudilo ponešto za svakoga.

Smotra mažoretkinja održana je u organizaciji Svetonedeljskih mažoretkinja i uz pokroviteljstvo Poglavarstva Grada Svete Nedelje, Turističke zajednice Svete Nedelje i Zagrebačke županije.

K.S.

 
01.06.2008.

Dan dječjih vrtića

Izazivajmo kreativne nerede!

Dan dječjih vrtića

Stotinjak najmlađih stanovnika Samobora i okolice u subotnje je prijepodne, 31. svibnja, okupiralo zelene površine na Trgu Matice hrvatske i izazivalo - nerede! Ne one političke prirode, a nered nije bio vezan ni uz aktualne rasprave o budućnosti lokacije na kojoj su se djeca našla, niti uz mogućnost da će, danas vrtićku djecu, jednoga dana zadesiti državna matura, već se radilo o najboljem od svih nereda – onom kreativnom.

Tako su, okupljeni na Danima dječjih vrtića, mališani i ove godine uživali u onome što je priređeno za njih i što su djelomično i oni sami kreirali. Na Trgu Matice hrvatske igralo se glinom, rezalo i trgalo kolaž, maljalo, slikalo i doslikavalo papir, igralo se koncem i konopcem, sve u svemu radilo štošta, pod budnim nadzorom vrtićkih teta - voditeljica i roditelja.

Marljivost malih kreativaca nagrađena je i prigodnim programom koji je održavan na improviziranoj pozornici, na kojoj su se smjenjivali svirači, pjevači, dječji zborovi, mladi sportaši i ostali stalni pratitelji jedne od najveselijih samoborskih manifestacija (nekad poznate pod nazivom Zašto uši rastu na glavi), a koja iz godine u godinu pokazuje kako nije potrebno puno da bi se izmamio smiješak na lica djece i onih koji imaju sreće boraviti u njihovoj blizini.

K.S.

 

Dan Svetonedeljskih mažoretkinja

Dan dječjih vrtića

Arhiva 2008

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002