17.11.2008.

Plesni klub Balans uspješno organizirao cheerleading kamp u Samoboru

Učenje uz trenera iz SAD-a

Plesni klub Balans uspješno organizirao cheerleading kamp u Samoboru

U organizaciji Plesnog kluba Balans po prvi puta uspješno je realiziran cheerleading kamp u trajanju od 14. do 16. studenoga u Samoboru. Glavni trener kampa bio je Amerikanac Michael Brian Justice, uz organizatore i trenere Sanju Krapinec i Sandru Jurković.

Sudionici ovogodišnjeg kampa bili su kadetski cheerleading tim Mini Cats i juniorski cheerleading tim Wild Cats Plesnog kluba Balans te prijateljski klub Lana iz Zagreba. Koliko je zapravo cheerleading zanimljiv za treniranje pokazuje brojnost timova u kadetskom (20 članica) i juniorskom timu (30 članica) koje su zaista napredovale i cilj im je odlazak u Berlin na europsko natjecanje.

Osim što se u kampu uvježbavala nova koreografija i učila se nova dizanja i akrobatika, bilo je organizirano i prikazivanje natjecanja na kojima se PK Balans želi natjecati, zatim Open Class zanimljivosti iz svijeta cheerleadinga (koliko se vježba u drugim timovima, kako organizirati cheerleading druženje, trening na školskim igralištima, biranje kapetanice ekipe, motivacija tima, predstavljanje projekta No Bullying – Yes Cheerleading te Cheer Spirit natjecanje u skokovima, dizanjima, biranje najbolje flyerice, najboljeg stunta...).

Treniralo se u dvoranama ustanove Sportski objekti Samobor tokom cijelog dana. Puno se toga naučilo te u idućim mjesecima slijedi pojačani trenažni proces i odlazak na natjecanja i nastupe. Sve u svemu, zaživio je i pokrenut cheerleading sport u Samoboru. Svi koji žele trenirati cheerleading i pridružiti se našem timu neka se jave trenerici Sanji Krapinec na 091/53 53 787.

I.H.

 
17.11.2008.

Nakon 60 godina okupio se prvi razred OŠ Rude

Živopisne i lijepe uspomene

Nakon 60 godina okupio se prvi razred OŠ Rude

Osim proslava matura kao sjećanja na završetak školovanja, kao razlog za okupljanje i sjećanje na školske dane mogle bi poslužiti i obljetnice početka školovanja. Tu ideju spremno su realizirali učenici prvog razreda Osnovne škole u Rudama, koji su prvi razred upisali davne 1948. godine. Na 60. obljetnicu 24-ero nekadašnjih učenika dočekalo je i svog učitelja Vilka Orlića te se prisjetilo tih dobrih školskih vremena, kao i onih koji su u međuvremenu umrli. Među njima je i onaj koji ih je prvi dočekao u učionici, dakle prvi učitelj Zdenko Tenk. Generacija prvašića iz 1948. okupila se u Rudama "Kod Rudara" na inicijativu Zvonka Papeša i njegove supruge Ivanke, rođene Cvetković, koji su zajedno krenuli u taj prvi razred, što je zanimljivost vrijedna možda i filmske priče.

Na druženju i prigodnom domjenku okupljeni su se prisjetili kako su imali pločice i spužvice, a umjesto krede koristili su i kamenčiće iz Gradne te kako su stizali u to vrijeme paketi pomoći i kako su dobivali prve žvakaće gume. Naravno, prisjetili su se i onih sitnih nepodopština bez kojih školovanje ne bi bilo zanimljivo, niti uspomene živopisne i lijepe. I učitelj Vilko Orlić ispričao im je svoj životni put, između ostalog i to kako je prošao Bleiburg i išao sve do rumunjske granice.

Prije rastanka, kako nam je rekao Zvonko Papeš, svi su dobili i prigodno obljetničko licitarsko srce koje je izradilo Medičarstvo i svjećarstvo Oslaković kao trajnu uspomenu na ovo okupljanje.

M.Š.

Na slici: Stjepan Prosoli, Mirko Zagoda, Vlado Ivčić, Slavko Koščica, Josip Fresl, Stjepan Vinščak, Julius Planinčić, Mirko Lehpamer, Drago Štibuhar, Zvonko Papeš, Janko Kuhar, Petar Ban, Štefica Turk, Ivica Skendrović, Zdenka Štengl, Anica Pukšar, Slavica Vodanović, Đurđa Cvetković, učitelj Vilko Orlić, Boženka Cvetković, Ivanka Cvetković, Blaženka Fresl, Štefica Nikl, Štefica Lehpamer, Alojzija Hofer.

 

Plesni klub Balans uspješno organizirao cheerleading kamp u Samoboru

Nakon 60 godina okupio se prvi razred OŠ Rude

Arhiva 2008

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002