10.06.2008.

Aktivnosti Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja

Do Krka na hodočašće, s Varaždincima na kremšnite

Aktivnosti Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja

Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja Grada Samobora u okviru programa hodočašća hrvatskim svetištima posjetila je otok Krk. Obišli su Punat, otočić Košljun (franjevački samostan, muzej, crkvu, kalvariju), Bašku i Vrbnik.

Također, u posjet Samoboru i srodnoj udruzi došli su krajem svibnja članovi Udruge roditelja i udovica Domovinskog rata Varaždinske županije. Zajednički su obišli spomenik poginulim braniteljima, položili vijenac i upalili svijeće. Nakon što su se počastili kremšnitama, gosti iz Varaždinske županije su prošetali šetnicom dr. Franje Tuđmana.

I.H.

 
10.06.2008.

Mala proslava velikog jubileja samoborskih školaraca

8.a proslavio 40. obljetnicu

Mala proslava velikog jubileja samoborskih školaraca

U subotu, 31. svibnja, ponovo se okupilo vedro društvo nekadašnjih "osmaša", tj. 8.a razreda OŠ Janko Mišić, koji su u lipnju 1968. završili osmogodišnju školu, a ovih dana navršavaju 40. godišnjicu "male mature".

Svake pete godine sastaje se ovaj razred i okupi ispred svoje škole na Stražniku. No, prije toga zborno mjesto je u susjedstvu kod domaćice i voditeljice - brižne organizatorice Nevenke Strniše, koja brine da se godišnjice razreda ne propuštaju. Nakon toga radosna grupa "đaka" fotografira se "na štengama" svoje škole - onak kak je bilo pred 40 let. Poslije toga odu na groblje. Svijeća i cvijeće ne zaboravljaju se za pokojnog Mirka Jelena.

Razrednik, prof. Josip Hudek, omiljen među svojim učenicima, budi sjećanja na satove razredne zajednice, kemije i biologije. Uvijek smiren, pun razumijevanja, zaštitnik i savjetnik. On je na tim proslavama uvijek prisutan i uvijek vedar, a 1998., na 30. godišnjici, poveo je svoje "đake" u razred i prozvao ih iz starog imenika iz 1968. godine. I ove godine bio je tu. U svojoj 82. godini, iako bolestan, radosno je i vidno uzbuđen pozdravio svoje đake i pridružio im se na večeri u Lavici.

Obljetnice su prilika da se popriča o životu i tada se isprepliću priče sa smiješnim sličicama s nekadašnjih satova, odmora, izleta, maturalca... Druženje potraje do kasnih noćnih sati i ostaje želja da se prijatelji što prije opet sretnu.

Evo i malog poetskog prisjećanja na taj dan:

8.a 1968. - 2008.

Za sako leto popevka

Za sako leto rožice cvet

Još zgleda da čera je bilo

Al' prešlo je 40 let.

Za razrednika zdignimo čaše

Za dane kad nas je vodil

Kak tata se brinul i tajne pogodil

Savete daval i imal nas rad

Bili smo deca, danas smo ljudi

U životu nas prati čas sunce, čas hlad.

Zdignimo čaše za naš 8.a

Za Stražnik, dvorišče i utakmice

Gdi naš Vuga zabil je gol

Nazdravit, zaželet da još bumo skupa

I ne popiti samo do pol.

Ne pozabite niš

Ni Rovinj

Ni Poreč

Ni Limski kanal

Ni to kak nam je razrednik dragi

Navek lepu ocjenu dal.

Za prijateljstvo stisnimo ruke

I nek nas prati zdravlje i mir

U penzionerske već plovimo luke

Ovih se susreta zmislite zmir

Neni našoj zafalimo

Kaj nas zbira sakih pet let

"Mlada" smo ekipa iz '68

IMAMO SAMO 55!

Anđela Ivčić

 
10.06.2008.

Žumberčani slavili u Lugu

Dobrota za Žumberak

Žumberčani slavili  u Lugu

Žumberčani i njihovi prijatelji okupili su se 7. lipnja u restoranu Šarm u Lugu Samoborskom na dobrotvornoj zabavi. Organizirao ju je Crkveni odbor Samobor, sponzorski pripomogli Edok i mesnica Super Mes, a medijski Radio Samobor i Glasnik Samobora i Svete Nedelje. Uz živu glazbu na dobrotvornoj zabavi moglo se uživati u tradicionalnoj žumberačkoj janjetini i domaćem vinu, tako da su svi mogli biti zadovoljni - i ljubitelji plesa i ljubitelji hrane. Posjetitelji su sreću mogli okušati i na tomboli, ali najveća sreća svih prisutnih bila bi revitalizacija cijelog tog područja kako bi se trend odlaska preokrenuo u trend povratka i dolaska. I ove dobrotvorne zabave možda tome pripomognu.

M.Š.

 
10.06.2008.

Nakon godinu dana opet organizirano druženje đaka, planinara i izviđača

Korak po korak do Japetića

Nakon godinu dana opet organizirano druženje đaka, planinara i izviđača

U subotu, 7. lipnja, učenici ekološke i planinarske grupe OŠ Samobor krenuli su na izlet na Japetić. U toj su im se avanturi pridružili planinari HPD Japetića i izviđači OI Samobor.

Započelo je sastankom i upoznavanjem na kolodvoru te ukrcavanjem u autobus. Krenuli smo od Šoićeve kuće pa nastavili laganim hodom preko livada.

Uz veselu pjesmu izviđača put se doimao lakšim i kraćim. Nakon dva sata hoda i nekoliko kraćih odmora stigli smo na vrh. Najbrži su, kao i obično, bili najmlađi.

Na najvišem vrhu Samoborskog gorja učenici su se u pratnji planinara i učiteljica popeli na dvanaest metara visoku željeznu piramidu.

Još nas je kilometar hoda dijelio od planinarskog doma Žitnica. Napokon odmor, jelo i igra. Više nitko nije bio umoran. Vrijeme je u igri i druženju brzo prošlo.

Po povratku u Samobor jednoglasno je zaključeno - vidimo se na Sudnikovom pohodu.

Daniela Popović Budi

 

Aktivnosti Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja

Mala proslava velikog jubileja samoborskih školaraca

Žumberčani slavili u Lugu

Nakon godinu dana opet organizirano druženje đaka, planinara i izviđača

Arhiva 2008

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002