02.01.2008.

U velikom šatoru na Vugrinščaku priređena još jedna prednovogodišnja svirka

Novogodišnji autobus stao pod Starim gradom

U velikom šatoru na Vugrinščaku priređena još jedna prednovogodišnja svirka

U subotu, 29. prosinca minule godine, novogodišnji je autobus, nakon dvije godine pristajanja u Poduzetničkom centru u Bregani, ove godine je ponovno pristao u Samoboru. Razlog ovome nije nova sportska dvorana niti neki nedočekani klub za mlade, već jednostavno ogroman šator koji će svoju pravu namjeru tek dočekati negdje početkom siječnja, kada će se u njemu napraviti klizalište. Autobus je u šator stao cijeli, uključujući i sve putnike, kojih je uz dolaske i odlaske bilo nešto preko stotinu.

Putovanje je počelo u 21 sat kada su na pozornici nastupili Fishy fish, mladi rock band iz Zagreba, koji je svojom svirkom pokušao zagrijati već pomalo hladan šator. Naime, iako je grijanje u šatoru radilo sve do 17 sati, u 17 sati je iz nepoznatih razloga stalo i nije proradilo sve do 20 sati kada je gospodin serviser dojurio iz Bjelovara da za nas popravi golemi stroj koji je zatim ponovno pokušao napuniti veliki šator toplim zrakom. Nažalost, svi napori dobrog stroja hranjenog naftom bili su uzaludni i tek je nekolicini djevojaka koje su se stisle oko stroja bilo stvarno dovoljno toplo, dok su se ostali pokušavali ugrijati cupkanjem uz muziku.

Nakon Fishy fish nastupili su Abroad Experiment, koji su svojom svirkom uspjeli pridobiti nešto više publike da se odvoji od "stroja" koji je puhao topli zrak. Nakon eksperimenta s Abroad Experiment nastupilo je Vrijeme batina, samoborski band koji je dovukao pristojan dio svojih "grupija" pa se čak i veliki šator u sljedećih sat vremena činio malo manje sablasno praznim.

Sa završetkom "Batina" na scenu stupa Štakor ugrizo bebu, koji svojom otkačenom pank svirkom uspijeva podignuti tridesetak najbolje obučenih na ples te dočekati točno u ponoć, kada koncert prestaje.

Sve u svemu, autobus je ponovno otišao na put, a nadamo se da će se vratiti i sljedeće godine.

Novogodišnji autobus organizirali su Klub samoborskih studenata i FAG Enthusia Planck, uz svesrdnu pomoć Grada Samobora i tvrtke Nakus koja nam je ustupila šator na korištenje.

Organizatori, na koncu, ali ne manje važno, ističu i zahvalnost djelatnicima samoborske policijske postaje.

M.B.

 

U velikom šatoru na Vugrinščaku priređena još jedna prednovogodišnja svirka

Arhiva 2008

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002