06.09.2011.

Program Organizator medijskih događanja u POU Samobor mladim osobama nudi mogućnost stjecanja novog, atraktivnog zanimanja

Svladajte posao organizacije – besplatno!

Program Organizator medijskih događanja u POU Samobor mladim osobama nudi mogućnost stjecanja novog, atraktivnog zanimanja

Svako zlo za neko dobro, kaže narodna poslovica u čiju istinitost se ovih dana u Samoboru mogu uvjeriti mlade osobe koje su se našle u vakumu između završene gimnazije, neupisanog fakulteta i prijave na Zavodu za zapošljavanje. Naime, upravo je njima namijenjen besplatni jednogodišnji program kojeg uz potporu Europske unije provode Pučko otvoreno učilište Samobor i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ispostava Zagreb, a po čijem okončanju polaznik postaje organizator medijskih događanja.

- Program Organizator medijskih događanja (OMD) namijenjen je mladim, nezaposlenim osobama do 24 godine starosti koje su završile gimnaziju i trenutno su prijavljene na Zavodu za zapošljavanje. Jedan dio kandidata je već u procesu testiranja, međutim do kraja rujna je još otvorena mogućnost primanja prijava i vjerujemo da ima još mnogo mladih Samoboraca koji zadovoljavaju spomenute uvjete – objašnjava voditeljica projekta OMD Vesna Burić te dodaje kako se o programu slobodno mogu informirati i mladi koji trenutno još i nisu prijavljeni na "burzi". Potrebno je samo javiti se u POU Samobor na Trgu Matice hrvatske, nazvati Vesnu Burić na 3360 110 ili se javiti mailom na vesna.buric@pousamobor.hr.

Poseban interes u programu OMD mogli bi naći brojni članovi samoborskih udruga, volonteri i izvanredni studenti koji zadovoljavaju kriterije, a koji su se već našli u situacijama da moraju organizirati neko događanje ili smatraju da bi ih u budućnosti tako nešto moglo čekati.

- Samobor ima brojne udruge koje okupljaju mlade pa ih pozivamo da animiraju svoje članove da se jave u POU Samobor. Čak i ako ne zadovoljavaju sve kriterije, a zanima ih ovaj program, pozivamo ih da 14. rujna u 19 sati dođu u Malu dvoranu POU, gdje smo pripremili info dan i gdje ćemo još jednom iscrpno predstaviti projekt – poziva Vesna Burić i dodaje da bi šteta bilo ne iskoristiti mogućnosti koje se otvaraju kroz program koji je za polaznike potpuno besplatan, jer je financiran kroz EU fondove, a na koncu kojeg se zanimanje upisuje u radnu knjižicu.

Upisi će trajati cijeli rujan, a nastava će početi početkom listopada i trajati do travnja 2012. godine. Ukupno se radi o 228 sati kroz koje će s polaznicima raditi stručnjaci s područja organizacije medijskih događanja i odnosa s javnošću.

- Veći dio će biti praktična nastava i odmah nakon uvodnog, teorijskog dijela, polaznici će biti podijeljeni u tri manje skupine, od kojih će svaka raditi na vlastitom projektu. Svaka od grupa dobit će priliku samostalno organizirati jedno događanje i kroz rad na svom projektu moći primijeniti sva stečena znanja i vještine te se susresti sa svim segmentima tog posla – od razvijanja ideje do pisanja projekta, proračuna, vođenja projektnog ciklusa, odnosa s javnošću, marketinga, do svih zamki koje ih mogu čekati u samoj realizaciji projekta, pojašnjava Vesna Burić.

- U POU Samobor dosta kontaktiramo s mladima i često nam se obraćaju s molbom da organiziraju nešto. Većina njih misli da je to vrlo jednostavno. No, tek kad krenu s organizacijom shvate da se radi o kompleksnom zadatku. Na kvalitetno organiziranim događajima stvari izgledaju kao da se događaju same od sebe, no iza toga stoji jako puno planiranja i precizna realizacija. Uz podršku tima profesora, predavača i mentora, stručnjaka s iskustvom u realizaciji raznih događanja, ovaj program omogućit će im da svladaju posao organizacije i pronađu novo zanimanje i novi posao - zaključuje voditeljica projekta Organizator medijskih događanja Vesna Burić, uz još jedan poziv svim zainteresiranima da se do kraja rujna jave u POU Samobor ili dodatno informiraju o projektu na www.omd.com.hr.

K.S.

Programi u skladu s potrebama građana

Osim besplatnog projekta OMD, u samoborskom Pučkom otvorenom učilištu rade na provedbi čitavog niza programa obrazovanja, prekvalifikacija i usavršavanja. Ravnateljica POU Samobor Ana-Marija Crnojević smatra kako su upravo ti programi neophodni u današnje vrijeme teške gospodarske situacije, brzog napretka tehnologije i zahtjeva za širokim spektrom raznih vještina.

- U ovom trenutku POU Samobor radi na 4 različita europska projekta ukupne vrijednosti preko pola milijuna eura, surađujemo s 10-ak institucija i ustanova koji su nam direktni partneri u projektima i radimo na tome da naši programi budu pristupačni i odgovaraju aktualnim potrebama građana. Reći ću samo da smo i tijekom ljeta imali 95 osoba uključenih u naše razne edukacijske programe kao što su kuhar, konobar i slastičar. Tu su programi iz turizma i menadžmenta, voditelj seoskog turizma, dolazi nam i grupa mladih za OMD, tako da samo u ovom trenutku imamo više od 120 polaznika, od čega 100-njak nezaposlenih – pojašnjava ravnateljica Crnojević, dodajući kako je obrazovanje postalo životna potreba.

- Zainteresirani za bilo koji od programa koji se provode u POU Samobor mogu nam se javiti u bilo kojem trenutku, jer kroz cijelu godinu imamo otvorene rokove za predbilježbe. U ovom trenutku su inače otvoreni upisi u naše dječje programe: balet, synthesizer, plesni studio i medijska kultura, a traju i upisi u programe prekvalifikacije – kaže Ana-Marija Crnojević, uz poziv svima da se jave u POU Samobor.

 

Program Organizator medijskih događanja u POU Samobor mladim osobama nudi mogućnost stjecanja novog, atraktivnog zanimanja

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002