20.05.2011.

Postignut dogovor između DZ Zagrebačke županije i KBC Merkur oko povratka kirurške ambulante u Samobor

HDZ, Masten i Milinović vraćaju kirurgiju!?!

Postignut dogovor između DZ Zagrebačke županije i KBC Merkur oko povratka kirurške ambulante u Samobor

Samoborci bi konačno ipak trebali doživjeti povratak specijalističke kirurške ambulante u Dom zdravlja Samobor, ako je suditi prema priopćenju samoborskog HDZ-a. Naime, u petak, 20. svibnja, iz gradske organizacije ove stranke je poslano priopćenje kojim se najavljuje takva mogućnost, jer je potpisom ugovora o suradnji između Doma zdravlja Zagrebačke županije i KBC Merkur stvorena podloga za tako nešto:

- Nakon više od godinu dana bez kirurške ambulante u Samoboru, gradonačelnik je pozvao sve političke stranke da upotrijebe svoj utjecaj za povratak kirurgije. HDZ Grada Samobora i ja osobno, kao predsjednik stranke, aktivno smo se uključili u rješavanje ovog gorućeg problema. Kao što vam je poznato, HDZ je aktivno sudjelovao u prikupljanju potpisa za peticiju kojom se tražilo ponovno otvaranje kirurške ambulante. No, paralelno smo razgovarali s našim stranačkim kolegama na svim razinama i pokušali iznaći kvalitetno rješenje. Stoga vas želim izvijestiti da smo primili informaciju da je potpisan ugovor između Doma zdravlja Zagrebačke županije i Kliničke bolnice Merkur o poslovnoj suradnji, koja obuhvaća i usluge specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u djelatnosti kirurgije koja će se odvijati u Domu zdravlja Zagrebačke županije – Ispostava Samobor – stoji u priopćenju samoborskog HDZ-a, u kojem se iskazuje i zahvalnost na Zagrebačkoj županiji, posebno zamjeniku župana Vujeviću i ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu, "jer su uspjeli na kvalitetan način iznaći rješenje i tako omogućiti našim sugrađanima višu kvalitetu zdravstvene zaštite u Samoboru".

U ugovoru o poslovnoj suradnji između Doma zdravlja Zagrebačke županije i Kliničke bolnice Merkur stoji, između ostalog, kako će se specijalistički kirurški pregledi u Ispostavi doma zdravlja u Samoboru obavljati četiri puta tjedno u vremenu od 15 do 19 sati. Ugovorom je određeno i da će troškove prijevoza liječnika specijalista u iznosu od 1.600 kuna mjesečno (netto) podmiriti Dom zdravlja, kao i dio novčane naknade za rad kirurga u mjesečnom iznosu od 5.400 kuna. Ugovor je potpisan na razdoblje od godinu dana, a, za sada još neslužbeno, očekuje se da bi kirurgija svoja vrata trebala otvoriti već 1. lipnja.

I.H.

Prepali se peticije

U trenutku pisanja članka u Gradu Samoboru nisu još imali službenu potvrdu informacije koju je distribuirao lokalni HDZ. Zamjenik gradonačelnika Željko Stanec stoga je samo kratko prokomentirao kako je neslužbeno (od medija) čuo za ugovor između županijskog Doma zdravlja i KBC Merkur.

- Možda su se iz stranke koja je i ukinula kiruršku ambulantu u Samoboru pobojali reakcija nakon što je pokrenuta peticija i skupljeni brojni potpisi Samoboraca pa su je eto, sad brzopotezno vratili. Dobro se zna tko je ukinuo kirurgiju, jer Grad Samobor s time nije imao ništa – prokomentirao je zamjenik gradonačelnika Željko Stanec.

 

Postignut dogovor između DZ Zagrebačke županije i KBC Merkur oko povratka kirurške ambulante u Samobor

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002