02.05.2011.

Počelo potpisivanje peticije za povratak kirurške ambulante u samoborsku ispostavu Doma zdravlja Zagrebačke županije

Svi udruženi za kirurgiju

Počelo potpisivanje peticije za povratak kirurške ambulante u samoborsku ispostavu Doma zdravlja Zagrebačke županije

U Samoboru je 2. svibnja počelo potpisivanje peticije za povratak kirurške ambulante u samoborsku ispostavu Doma zdravlja Zagrebačke županije. Peticija se sljedeća dva tjedna (do sredine svibnja) može potpisati na štandu na Trgu kralja Tomislava, svaki dan od 10 do 13 sati, te u Gradskoj knjižnici Samobor, u radno vrijeme knjižnice od 8 do 20 sati te subotom od 8 do 12 sati. Peticiju je moguće potpisati i na službenoj stranici Grada Samobora na www.samobor.hr.

Peticija za povratak kirurške ambulante provodi se uz podršku svih političkih stranaka koje djeluju na području Grada Samobora: Demokratski centar (DC), Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati (HNS), Hrvatski laburisti - stranka rada (HL), Hrvatska socijalno liberalna stranka (HSLS), Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević (HSP dr. Ante Starčević), Hrvatska seljačka stranka (HSS), Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), Socijaldemokratska partija (SDP), Socijalistička radnička partija (SRP) i Stranka umirovljenika (SU).

- Ovo je povijesni trenutak, jer su se po prvi puta oko jedne inicijative ujedinile sve političke stranke u Gradu Samoboru. Vidljivo je da su potrebe u javnom zdravstvu iznad političke borbe i podjela te kako smo svi jedinstveni u želji da se vrati ne samo kirurška ambulanta, nego da ostanu u Domu zdravlja i ostale specijalističke ordinacije koje su praktično, također, na izlaznim vratima. Vršit ćemo stalni pritisak za povratak i ja kao gradonačelnik osjećam obvezu prema svim strankama i sugrađanima da se pritisak nastavi sve dok se ne postigne cilj – rekao je gradonačelnik Grada Samobora Krešo Beljak na početku potpisivanja peticije na Trgu kralja Tomislava te dodao da su već u nekim gradovima napravljeni izuzeci u odnosu na zakon (Đakovo, Imotski i Sinj) pa se nada kako se izuzetak može napraviti i kada je u pitanju kirurška ambulanta u Samoboru.

Podsjećamo, potpisivanje peticije u Samoboru inicirano je kao reakcija na dopis Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi od 10. ožujka ove godine, u kojem se "Gradu Samoboru uskraćuje suglasnost za ugovaranje izvanbolničke specijalističko–konzilijarne zdravstvene zaštite u djelatnosti kirurgije u Domu zdravlja Zagrebačke županije, Ispostava Samobor". Time je Samobor, nakon više od pola stoljeća, umjesto daljnjeg unapređenja zdravstvene zaštite doživio degradaciju iste, a otklonjena je i zadnja mogućnost da ona ponovno zaživi u okviru standardnog zdravstvenog sustava, nakon što je ordinacija zatvorena u studenome 2009. godine.

Prikupljeni potpisi u peticiji bit će prvo predani ravnatelju Doma zdravlja Zagrebačke županije dr. Većeslavu Bergmanu, kako bih ih proslijedio Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi.

M.Š.

 

Počelo potpisivanje peticije za povratak kirurške ambulante u samoborsku ispostavu Doma zdravlja Zagrebačke županije

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002