05.09.2011.

Premijerka Jadranka Kosor otvorila novu školu u Rakitju i posjetila poduzetničku zonu u Svetoj Nedelji

Svetoj Nedelji milijun kuna za poduzetničku zonu

Premijerka Jadranka Kosor otvorila novu školu u Rakitju i posjetila poduzetničku zonu u Svetoj Nedelji

Završena je prva faza gradnje nove škole u Rakitju (buduće osmogodišnje škole), a novi je prostor prvog dana nove školske godine, 5. rujna, svečano otvorila predsjednica Vlade Jadranka Kosor. Tom je prigodom premijerka učenicima poželjela da dolazak u školu bude radost te im poručila da uče zbog sebe i svoje budućnosti. Naglasila je i da je ove godine u prve razrede upisano više prvašića nego proteklih godina, istaknuvši da su tome pridonijele i mjere Vladine populacijske politike.

Ravnateljica OŠ Sveta Nedelja Anica Magdalenić najavila je da će do početka školske 2012./2013. godine završiti i druga faza gradnje školskog objekta pa će škola u Rakitju postati samostalna ustanova, koju će pohađati učenici iz naselja Rakitje, Bestovje i Novaki, čime će se napokon rasteretiti postojeća matična škola u Svetoj Nedelji, po broju učenika najveća u županiji.

Novu školu u Rakitju zajedno grade Ministarstvo regionalnog razvoja (iz programa EIB 2), Zagrebačka županija i Grad Sveta Nedelja. Svetonedeljski gradonačelnik Drago Prahin s ponosom je naglasio da se radi o prvom niskoenergetskom školskom objektu u Hrvatskoj te da se na taj način, i prije ulaska u EU, gradi po svim europskim standardima, dodavši da se sada treba potruditi da se istovremeno s drugom fazom gradnje školskog objekta počne graditi i sportska dvorana.

Župan Stjepan Kožić podsjetio je da su od polaganja kamena temeljca do otvorenja škole prošla točno 363 dana. Također, istaknuo je kako Zagrebačka županija, uz podršku resornih ministarstava, značajno ulaže u razvoj školstva na svom području. Poručio je i kako se nada da će zajedničkim snagama financirati i gradnju sportske dvorane u Rakitju.

Nakon otvorenja škole u Rakitju premijerka Jadranka Kosor, u pratnji ministra gospodarstva Đure Popijača i potpredsjednika Vlade Božidara Pankretića, krenula je u Poduzetničku zonu Sveta Nedelja, gdje su u pogonima tvrtke Radin print potpisani ugovori o dodjeli poticajnih sredstava za gradnju poduzetničkih zona u gradovima Svetoj Nedelji i Ivanić-Gradu te općinama Pisarovina i Jakovlje. Ugovor s gradonačelnicima i načelnicima potpisao je ministar Popijač, čime su općine Pisarovina i Jakovlje dobile po 500.000 bespovratnih kuna, Ivanić-Grad 400.000, a Sveta Nedelja milijun kuna.

I.H.

 

Premijerka Jadranka Kosor otvorila novu školu u Rakitju i posjetila poduzetničku zonu u Svetoj Nedelji

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002