09.06.2011.

Dio poduzetnika iz svetonedeljske industrijske zone nezadovoljan brigom Grada oko komunalne opremljenosti

Jednima priznanja, drugima banana

Dio poduzetnika iz svetonedeljske industrijske zone nezadovoljan brigom Grada oko komunalne opremljenosti

Svetoj Nedelji često se tepa da je jedan od svijetlih (i u domaćim okvirima rijetkih) primjera brzog razvoja, čemu svjedoči činjenica da je u svega 15-ak godina prešla put od svojevrsnog samoborskog predgrađa (predsela?), preko najveće općine u državi, do dobivanja statusa Grada i na koncu do nedavne (Forbesove) titule "najboljeg grada za život i posao". Svetonedeljski proračun je pratio taj napredak konstantnim rastom pa su tako već zaboravljena vremena kada se na 50 milijuna kuna u gradskoj kasi gledalo kao na veliku stvar, jer se zadnjih nekoliko godina prihodi vrte oko 100-njak milijuna (doduše, nešto manje u ovim kriznim godinama). I dok se dobar dio tog novca pretočio u projekte komunalne infrastrukture, dio onih koji su poprilično pomogli razvoju Svete Nedelje i punjenju proračuna ipak nisu osjetili plodove napretka.

Konkretno, obratili su nam se poduzetnici iz svetonedeljske Obrtničke ulice (iz određenih razloga žele ostati anonimni, podaci poznati uredništvu, n.a.) žaleći se kako u toj "industrijskoj zoni" na samom ulazu u grad nije riješen čitav niz stvari. Tako u ulici gdje se nalaze tvrtke poput Telegre, Caparola, Energo-tehne, Promo–metala, Klesarstva Lucić, Klesarstva Jerbić, Tradexca, Carmetala... nije riješena odvodnja, a nema ni javne rasvjete, što je, smatraju poduzetnici, za Grad kojega se hvali kao vrlo poticajnog za poduzetnike, jedan veliki minus. Tim više što se radi o zoni koja je udaljena svega nekoliko stotina metara od samog centra Svete Nedelje.

- Osjećamo se zakinutima. Radimo u Svetoj Nedelji, uredno podmirujemo svoje obveze, od nas se traži sve više davanja, Gradu se odaju priznanja, a mi koji smo tome pomogli nismo komunalno opremljeni kako bi trebalo – mišljenje je naših sugovornika, koji dodaju i da je dio poduzetnika u Obrtničkoj sam morao asfaltirati ulicu. Također nisu zadovoljni ni činjenicom da u zimskom razdoblju nisu u prioritetnim ulicama prilikom čišćenja snijega pa, kažu, često puta moraju "glumiti" i zimsku službu kako posao ne bi trpio.

K.S.

Nisu prioritet, a i koštaju

Iz gradskih službi Svete Nedelje odgovoreno nam je da Obrtnička ulica do sada nije rangirana kao prioritetna "s obzirom da se radi isključivo o nizu srednjih i velikih privrednih subjekata u njoj". Iz tog razloga, stoji u odgovoru, radovi poput javne rasvjete prije su izvođeni u područjima u kojima je to bilo zaista krajnje neophodno. Što se pak odvodnje tiče, u Gradu kažu da je ishođena lokacijska dozvola i potvrda glavnog projekta za izvođenje fekalne kanalizacije te će se krenuti u izradu ostatka projektne dokumentacije za rekonstrukciju Obrtničke ulice.

- Svi navedeni radovi koji su potrebni u Obrtničkoj ulici predstavljaju višemilijunski projekt koji nije u planu programa održavanja komunalne infrstrukture u Gradu Svetoj Nedelji u 2011. godini, no nakon ishođenja ostatka projektne dokumentacije isti će biti razmotren za uvrštenje u plan programa održavanja komunalne infrstrukture u Gradu Svetoj Nedelji u 2012. godini – poručili su iz gradskih službi.

 

Dio poduzetnika iz svetonedeljske industrijske zone nezadovoljan brigom Grada oko komunalne opremljenosti

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002