23.11.2021.

SUPERSTUFF art STORE - sasvim neobično predstavljanje knjige Damira Karakaša Okretište

Popusti za dečke s bradama i brkovima

SUPERSTUFF art STORE - sasvim neobično predstavljanje knjige Damira Karakaša Okretište

Povodom Movembera, mjeseca u kojem muškarci diljem svijeta odluče puštati brkove kako bi potaknuli na rano otkrivanje, dijagnosticiranje i liječenje raka prostate, tijekom studenoga u SUPERSTUFF art STORE u Samoboru dečki s bradama & brkovima cijeli mjesec imaju 10% popusta na sav asortiman.

Iako postoje oni koji će za ovaj prostor iskoristiti riječ "dućan", većina zna da je on puno više od toga. Glavni cilj jest spojiti obrt, umjetnost i kreaciju, a ovog mjeseca SUPERSTUFF art STORE postaje mala kulturna oaza i mjesto drugačijih susreta. U subotu, 27. studenoga, od 17 sati, svoja vrata u Perkovčevoj 7 otvara za sve knjiške moljce, ljubitelje domaće književnosti i za sve vas koji želite biti dio jednog drugačijeg i sasvim osobnog predstavljanja knjige.

Naime, tog dana dolazi nagrađivani književnik Damir Karakaš - autor knjige o kojoj se ne prestaje pričati. Posjetitelji će imati priliku upoznati autora, kupiti potpisani primjerak te dobiti vlastitu karikaturu, koju će Damir izraditi na licu mjesta za sve koji kupe njegov novi roman Okretište.

Osim toga, Karakaš sa sobom donosi i harmoniku iz filma Kino Lika (koju inače nikuda ne nosi), što je najava svima koji dođu to biti dan za pamćenje.

Ali, ni to nije sve!

Stara narodna kaže da "ljubav ide kroz želudac", pa će u ponudi biti ponešto za sve sladokusce, slanokusce, uz brigu za tekuća pitanja, a u "stalni postav" vraća se najbolji sladoled koji se jede i zimi – Medenko - slastica proizvedena od pravog mlijeka i vrhnja, bez umjetnih aroma, boja i konzervansa. Možete čak i javiti koje okuse želite za degustaciju na promociji knjige. Wink wink.

Za ljubitelje slanih delicija pobrinut će se ekipa iz Nikla, koja će pripremiti Rudarsku greblicu ili, kako bi na Rudama rekli, "tenki kolač". Nekad siromašno jelo rudara danas je 29. hrvatski proizvod zaštićenog naziva u Europskoj uniji.

Šećer (ili alkohol) na kraju: poseban po aromi kamilice, koja se provlači kroz svaki gutljaj, Rhapsody Dry Gin proizveden u Samoboru grijat će ekipu koja dođe na promociju knjige. K tome, obećana je promocija noviteta iz njihove tvornice – kombinacija gina i bermeta iz obitelji Filipec, koja pomaže kod maglovitih dana i noći.

Ako očekujete brdo mikrofona, kritičara, novinara ili izdavača – bit ćete razočarani. Ovo je prilika da upoznate jednu drugu Damirovu stranu, prilika za opušteno druženje uz knjigu (i koju čašicu) te prilika da na trenutak uronite u jedan drugi svijet.

O romanu Okretište:

"Riječ je o romanu u kojem se autor suočava s nasilnim traumatičnim događajem u kojemu je gotovo izgubio život. Okretište je, tvrdi autor, roman o nemogućnosti da se bilo što napravi – osim da se o jednoj takvoj životnoj situaciji koja te zadesi napiše roman. Riječ je dakle o autofikcionalnom djelu, Karakaševom dosad najintimnijem tekstu, koji se bavi teškom psihofizičkom traumom protagonista, načinom njegova nošenja s njom i pronalaženjem mehanizama ponovnog vraćanja povjerenja u ljude i svakodnevicu. Ali, u romanu nema niti spektakla niti crne kronike, jer književnost je za Damira Karakaša oduvijek bila jezik, ne puko opisivanje događaja."

O SUPERSTUFF art STORE

SUPERSTUFF art STORE prodajno je konceptualni prostor koji spaja obrt, umjetnost i kreaciju. Mjesto je to na kojem možete pronaći unikatne predmete, "second hand" odjeću, dizajnerske komade, odjeću i obuću domaćih dizajnera. Možete istovremeno slušati ploče na starom gramofonu i stvoriti svoj novi odjevni stil dok se gostite kulinarskim delicijama nastalim u Hrvatskoj. Adresa je Perkovčeva 7, 10 430 Samobor. Radno vrijeme je od utorka do nedjelje od 10:00 do 18:00 sati. Osim dolaska Damira Karakaša, tijekom studenog sve (bradate i brkate) posjetitelje očekuje nova kolekcija i popust na sve unikatne predmete, obuću i odjeću domaćih i stranih dizajnera te novu kolekciju.

 

SUPERSTUFF art STORE - sasvim neobično predstavljanje knjige Damira Karakaša Okretište

Arhiva 2021

2024

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002