09.06.2021.

Najava koncerta Nine Kraljić u Bunkeru

Novi početak sa starim korijenima

Najava koncerta Nine Kraljić u Bunkeru

Koncertom Rijeka - Back to the roots, koji će se održati 25. lipnja s početkom u 20 sati u Centru za mlade Bunker u Samoboru, Nina Kraljić će, nakon duljeg razdoblja ponovno nastupiti uživo pred publikom u Samoboru i predstaviti svoje novo umjetničko rađanje, zbog kojeg je odabrala i novo ime - Alkonost of Balkan.

Uz Ninu će nastupiti Miroslav Gugić na gitari i Ivan Judaš na handpanu i djembama. Koncertom u Samoboru ova vrhunska vokalistica prisjetit će se samih početaka s već legendarnim izvedbama iz The Voicea te prvim singlom Zaljuljali smo svijet, a publiku će razveseliti i novijim pjesama te osebujnim obradama po kojima je poznata. Nina je pripremila i presjek etno i filmske glazbe, žanrova koji su joj oduvijek bili najdraži, a posebno mjesto u programu zauzet će pjesma Rijeka, koja označava novi početak njenog stvaranja i usmjerenje prema etno i ambijentalnoj glazbi pod umjetničkim nazivom Alkonost of Balkan.

Prodaja ulaznica je kroz sustav Entrio, njihova prodajna mjesta ili online na www.entrio.hr putem linka https://www.entrio.hr/event/nina-kraljic-koncert-rijeka-back-to-the-roots-9308.

Koncert će biti održan uz sve mjere i preporuke Stožera Civilne zaštite RH.

I.H.

 
09.06.2021.

U samoborskoj knjižnici postavljena je izložba Zdenke Resar

"Kamen in situ" u izlozima

U Gradskoj knjižnici Samobor u izlozima Odjela za odrasle 2. je lipnja postavljena izložba skulptura od savskog kamenja Zdenke Resar.

Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti u Zagrebu, smjer grafički dizajn i tehničko oblikovanje, Zdenka Resar bavi se slikarstvom i kiparstvom te grafičkim dizajnom i ilustracijama knjiga, časopisa i novina. Dobitnica je mnogih priznanja i nagrada. Članica je Likovnog odjela Ogranka Matice hrvatske u Samoboru, a imala je i nekoliko samostalnih izložbi te je sudjelovala na pedesetak likovnih kolonija i još više skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

Zdenkine šetnje uz Savu i njezina pažnja spontano biraju i prepoznaju motive u oblicima savskog kamenja. Svaka skulptura nastala slaganjem kamenja ima svoju priču i postaje "asocijativno umjetničko djelo".

Izložbu Zdenkinih kamenih skulptura možete pogledati do kraja lipnja, a profesorica Nevenka Miklenić napisala je, između ostaloga, u predgovoru kataloga: "...Hoćemo li čuti taj zvuk, dodirnuti toplinu kamena ili ući u taj trenutni, a opet vječni okamenjeni oblik oživljenih asocijacija izvađenih iz mjesta nastanka in situ – ovisi o nama".

T.I.

 

Najava koncerta Nine Kraljić u Bunkeru

U samoborskoj knjižnici postavljena je izložba Zdenke Resar

Arhiva 2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002