27.06.2021.

Koncert Igora Geržine i gostiju na samoborskom Jazz festivalu

Odlična uvertira za nedjeljno finale

Predzavršnica Samobor Jazz Festivala odigrana je u subotu, 26. lipnja, na samoborskom Trgu kralja Tomislava, gdje je pred brojnu zahvalnu publiku, željnu druženja uz dobru glazbu, najprije stao saksofonist Igor Geržina, u pratnji profesionalnog četverca s puno glazbenog iskustva u nogama i rukama.

Miljenik domaće publike i čest gost na koncertima samoborske Gradske glazbe, čije izvedbe i autorska djela već odavno dopiru i daleko van granica Hrvatske, Geržina je u Samobor doveo još dva poznata imena – Vandu Winter i Mirzu Tetarića.

Dok Vandu kao vrsnu glumicu i pjevačicu i ne treba posebno predstavljati, Banjolučanin sa zagrebačkom i amsterdamskom adresom Mirza Tetarić, potpuno ravnopravno, i stasom i glasom punio je pozornicu i trg svojim samostalnim izvedbama i duetima s Vandom.

Do kasne i konačno ugodne ljetne večeri publika je uživala u repertoaru na kojem su se izmjenjivali instrumentali i vokali, poznate i nekima možda manje poznate skladbe, sve do završne Kingove Stand by Me.

Bila je to ujedno i lijepa pozivnica na dva završna nedjeljna koncerta, na kojem će se najprije predstaviti Oridano Gypsy Jazz Band i, na kraju, tradicionalno, Gradska glazba Samobor sa svojim gostima.

M.K.

 
27.06.2021.

Izložba članova Likovne udruge Hobby art u Maloj dvorani Galerije Prica

Okrenuti sebi i svojima

Veći dio protekle, kao i početak ove godine, proveli smo u neželjenoj izolaciji zbog koronavirusa, bez druženja i uobičajenih, tradicionalnih okupljanja.

Tako su se i članovi Likovne udruge Hobby art, na čelu s predsjednicom Biserkom Ladišić i umjetničkim voditeljem Slavenom Jurićem, morali okrenuti sebi i svojim bližnjima, iz čega je nastala njihova godišnja likovna izložba portreta i autoportreta.

Izložba je otvorena u subotu, 26. lipnja, u Maloj dvorani Galerije Prica, gdje su se okupili poklonici likovne umjetnosti i same autorice: Diana Serdar, Jadranka Pavlin, Marija Mišetić, Biserka Mihaldinec, Ruža Rančić, Nada Jelenić, Irena Fratrić, Dagmar Vidivić, Biserka Ladišić, Božica Danon, Branka Čelar, Jožica Kalin, Dijana Koren, Josipa Regvat, Mirjana Žegarac, Ljudmila Gabrić, Tamara Panđić, Iva Kuhar, Sephanie Jakopec i Tatjana Novak.

Sve ih je pozdravila predsjednica udruge Biserka Ladišić, koja je i otvorila izložbu, sa željom da se najesen počnu družiti i raditi u normalnim okolnostima. Umjesto voditelja Slavena Jurića, koji nije mogao nazočiti otvorenju, podršku kolegama dao je poznati samoborski slikar Milan Kuhar Pila.

Izložba ostaje otvorena do 11. srpnja.

M.K.

 

Koncert Igora Geržine i gostiju na samoborskom Jazz festivalu

Izložba članova Likovne udruge Hobby art u Maloj dvorani Galerije Prica

Arhiva 2021

2024

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002