29.10.2021.

Predstavljena knjiga Humor u doba korone Dubravke Miljković i Majde Rijavec

I humor je zdravo oružje protiv pandemije

Predstavljena knjiga Humor u doba korone Dubravke Miljković i Majde Rijavec

U Gradskoj knjižnici Samobor u četvrtak, 28. listopada, predstavljena je knjiga Humor u doba korone, potresa i dr. sr. Dubravke Miljković i Majde Rijavec.

Dubravka Miljković i Majda Rijavec poznate su i cijenjene psihologinje, autorice brojnih naslova stručne literature iz područja psihologije koje obrađuju teme kao što su samopouzdanje, komunikacija, odgoj i obrazovanje, muško-ženski odnosi, ljubav i sreća, a njihovi su priručnici specifični su po tome što su pisani lako razumljivim jezikom te gotovo uvijek protkani humorom.

Pred malobrojnom publikom u samoborskoj knjižnici o humoru u kriznim životnim trenucima i o samoj knjizi govorila je Dubravka Miljković, a humor spominje kao važno "oružje" koje nam u ovo doba velikih kriza, korone i potresa, mora biti jedno od sredstava borbe.

Profesorica Miljković kroz nekoliko slajdova pokazala je primjere šala koje su kružile u 2020. godini i koje su nasmijavale (i još uvijek nasmijavaju) mnoge, a koje su ona i njezina kolegica prikupile i kategorizirale te objavile u zajedničkoj knjizi.

Kao što autorice u knjizi i navode: "Smijeh ne deblja, nije kancerogen, ne treba baterije i siguran je u svim vremenskim uvjetima. Osobito je dobar u kriznim vremenima, jer potiče stvaranje endorfina koji poboljšava raspoloženje i smanjuje depresivnost".

Tako nas je psihologinja Dubravka Miljković još jednom podsjetila da humor i smijeh pozitivno utječu na ljude u svakom smislu i da je izuzetno važno uvijek pokušati gledati smiješnu stranu neke situacije i smijati se što više, jer nam to život čini podnošljivijim.

T.I.

 
29.10.2021.

U OŠ Milana Langa obilježen Svjetski dan animiranog filma

Šareni predah od ozbiljnih tema

U Osnovnoj školi Milana Langa obilježen je 27. listopada Svjetski dan animiranog filma. Mnogobrojni učenici i djelatnici odazvali su se pozivu i došli u školu u odjeći na kojoj se isticao omiljeni lik iz crtića. Kralj lavova, Simpsoni, Miki Maus, Tom i Jerry... Pregršt crtanih junaka obojilo je hodnike i učionice škole poput najljepše jesenske čarolije.

Između učenja matematičkih jednadžbi, povijesnih bitaka, glagolskih vremena i kemijskih analiza škola iz Bregane pronalazi vrijeme i za ovakve stvari, koje će nesumnjivo ostati u sjećanju učenicima i nakon završetka osnovne škole.

I.M.

 

Predstavljena knjiga Humor u doba korone Dubravke Miljković i Majde Rijavec

U OŠ Milana Langa obilježen Svjetski dan animiranog filma

Arhiva 2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002