02.04.2021.

Objavljen deveti natječaj Gradske knjižnice Samobor za kratku priču

Svoju priču pošaljite do 1. lipnja

Objavljen deveti natječaj Gradske knjižnice Samobor za kratku priču

Gradska knjižnica Samobor raspisala je deveti po redu natječaj za kratku priču i poziva sve hrvatske kratkopričaše da do 1. lipnja 2021. pošalju svoje kratke priče. Priče smiju biti duge do 5 novinarskih kartica te ne smiju biti ranije objavljene. Svaki autor može poslati samo jednu priču. Tri najbolje priče bit će i novčano nagrađene, dok će dvadesetak odabranih biti objavljeno u zbirci kratkih priča Gradske knjižnice Samobor.

Na natječaj se mogu javiti svi afirmirani i neafirmirani autori koji su građani Republike Hrvatske, a priče se šalju anonimno, pod šifrom. U žiriju su ove godine književnica Julijana Adamović, književnik Nebojša Lujanović te Draženka Robotić u ime Gradske knjižnice Samobor.

Samom natječaju i ove je godine dodana "Kvaka 23". Riječ je o posebnoj kategoriji u okviru natječaja koja je rezervirana isključivo za lokalne autore sa samoborskog područja, kojima je to najčešće i prvi autorski susret s kratkom pričom.

Najbolje priče bit će proglašene i novčano nagrađene u rujnu 2021. na Danima kratkopričaša Gradske knjižnice Samobor. Dvadesetak najboljih priča bit će objavljeno u zbirci kratkih priča i na web stranici GKS-a.

Ovaj, sad već tradicionalni natječaj, raspisuje se devetu godinu zaredom. Natječaj je dosad omogućio brojim mlađim i neafirmiranim autorima da svoje kratke priče daju na ocjenu relevantnim književnim stručnjacima te da najbolji radovi budu nagrađeni i objavljeni u zbirci.

- Prvi natječaj raspisan je bez velikih očekivanja, međutim svake godine na natječaj se javlja sve više autora, tako da i očekivanja s godinama rastu, te je Gradska knjižnica Samobor s godinama postala jedna od nezaobilaznih kratkopričaških točaka - tvrde organizatori iz Gradske knjižnice Samobor.

Kriteriji natječaja:

- na natječaju mogu sudjelovati svi građani RH samo s jednom pričom, natječaj je anoniman, priča ne smije biti već objavljena i može imati najviše 9000 znakova (s prazninama).

Nagrade su novčane: 1. nagrada 2.000 kn; 2. nagrada 1.500 kn; 3. nagrada 750 kn.

Priče šaljite na e-mail infogks@samobor.hr. Ukoliko nemate e-mail, šaljite priče klasičnom poštom na adresu: Gradska knjižnica Samobor, Krležina 9, 10430 Samobor.

T.I.

 
02.04.2021.

Učenici OŠ Milana Langa sudjelovali na natječaju "Joža Horvat – književnik i moreplovac"

Langovcima pohvala i nagrada iz Kotoribe

Učenici OŠ Milana Langa sudjelovali na natječaju

Na natječaju "Joža Horvat – književnik i moreplovac" sudjelovali su i učenici OŠ Milana Langa iz Bregane u kategoriji likovnih i literarnih radova. Zajednička tema pojedinačnih natječaja bila je Razglednica djetinjstva.

Učenik 8.b razreda Adam Novak pohvaljen je za svoj literarni uradak Djetinjstvo (mentorica Valentina Mahović), a učenica 6.a razreda Lara Keresman osvojila je 2. nagradu za svoj likovni uradak Moj svijet (mentorica je Josipa Pentić).

Rezultate natječaja i virtualnu izložbu nagrađenih i pohvaljenih radova možete pogledati na stranicama OŠ Jože Horvata (Kotoriba).

I.H.

 
02.04.2021.

Revija pripovijedanja priča u OŠ Milana Langa u Bregani

Oslikane priče za prvašiće

Revija pripovijedanja priča u OŠ Milana Langa u Bregani

Iako su Svjetski dan pripovijedanja obilježili prije desetak dana, učenici OŠ Milana Langa Bregana u Bregani 1. su travnja upriličili Reviju pripovijedanja priča.

Učenici su bili oni koji pripovijedaju priče, a svoju su vještinu predočili uz pomoć slika na maloj drvenoj pozornici, poznatiju kao kamishibai. Radi se o umjetnosti koja spaja sliku i riječ, a ideju je pokrenula učiteljica produženog boravka Nikolina Kramarić. Ona je pripremila svoje boravkaše 2.b razreda da izvedu priču Zmaj ekolog koju su sami napisali i oslikali potrebne crteže, a isto je učinio i boravak 2.c s učiteljicom Sarom Škiljan s pričom Kućica prijateljstva.

Dvije priče, Kraljevna na zrnu graška i Carevo novo ruho, izveli su i svi učenici 2.b razreda, koje su pripremili sa svojom učiteljicom Ivonom Injić.

Četiri predivne priče ispripovijedane su svim učenicima prvih razreda koji su u pratnji svojih učiteljica i učitelja pažljivo slušali i uživali u učionici na otvorenom. Školska knjižničarka Ivančica Huđek otvorila je Reviju pripovijedanja priča, a svi učenici i učiteljice pozvani su da se priključe pripovijedanju i u nadolazećim danima.

I.H.

 

Objavljen deveti natječaj Gradske knjižnice Samobor za kratku priču

Učenici OŠ Milana Langa sudjelovali na natječaju "Joža Horvat – književnik i moreplovac"

Revija pripovijedanja priča u OŠ Milana Langa u Bregani

Arhiva 2021

2024

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002