23.09.2021.

Turistička zajednica Zagrebačke županije organizirala je u Samoboru radionicu izrade fotografija za društvene mreže

Neizostavan kanal komunikacije

Turistička zajednica Zagrebačke županije organizirala je u Samoboru radionicu izrade fotografija za društvene mreže

U sklopu organizacija edukativnih foto radionica za društvene mreže koje se provode diljem Hrvatske, Turistička zajednica Zagrebačke županije, u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, u Samoboru je 22. rujna organizirala terensku radionicu s ciljem edukacije, kako bi svaki dionik u turizmu mogao što bolje prezentirati svoje proizvode i usluge na društvenim mrežama, koje su danas neizostavni kanal komunikacije prema javnosti.

U današnje vrijeme društvene mreže vrijedan su i nezaobilazan alat komunikacije i provođenja promotivnih aktivnosti, a dobra i pravilna fotografija praktično je glavna komunikacija koja nosi poruku potencijalnim turistima i pratiteljima.

Radionicu je održao renomirani hrvatski fotograf Damir Hoyka, a koncipirana je za foto početnike i sva su se snimanja realizirala mobitelom. Upravo je mobitel osnovni alat kojim svi komuniciraju na društvenim mrežama i mobilnim aparatima stvaraju sadržaj koji dižu na društvene mreže.

Foto izlet započeo je u srcu Samobora, na Trgu kralja Tomislava. Pravi urbani biser s očuvanom starom gradskom jezgrom i brojnim kulturnim znamenitostima bio je pravi mamac za dionike edukativne foto radionice, ne samo zbog svog šarma, nego i predivne zelene okolice i prizora koji očaravaju.

Turistička zajednica Zagrebačke županije organizacijom ove radionice nastavlja niz promotivnih aktivnosti, s naglaskom na korištenje fotografije kao sredstva komunikacije za potrebe društvenih mreža.

- Naša vizija je stvoriti identitet destinacije, a kako bi tu viziju ostvarili, proces mora biti živ za sve posjetitelje i turiste koji dolaze na destinaciju. Kako je foto natječaj imao za cilj prikazati jedinstveno iskustvo, temeljeno na osjećaju i doživljaju destinacije, te kroz objektiv svakog od nas istaknuti jedinstvene atribute određene destinacije onim što ju čini drugačijom od ostalih, autentičnom, tako i ove radionice imaju za cilj naučiti sve dionike u turizmu kako fotografijom dočarati emociju. Svi ovim projektima želimo utjecati na očuvanje i promicanje identiteta i tradicije te općenito imidža naše zelene i održive destinacije - izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović, dodajući kako na ovoj terenskoj radionici sudjeluju i neki od nagrađenih u foto natječaju.

T.I.

 

Turistička zajednica Zagrebačke županije organizirala je u Samoboru radionicu izrade fotografija za društvene mreže

Arhiva 2021

2024

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002