23.09.2021.

Turistička zajednica Zagrebačke županije organizirala je u Samoboru radionicu izrade fotografija za društvene mreže

Neizostavan kanal komunikacije

Turistička zajednica Zagrebačke županije organizirala je u Samoboru radionicu izrade fotografija za društvene mreže

U sklopu organizacija edukativnih foto radionica za društvene mreže koje se provode diljem Hrvatske, Turistička zajednica Zagrebačke županije, u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, u Samoboru je 22. rujna organizirala terensku radionicu s ciljem edukacije, kako bi svaki dionik u turizmu mogao što bolje prezentirati svoje proizvode i usluge na društvenim mrežama, koje su danas neizostavni kanal komunikacije prema javnosti.

U današnje vrijeme društvene mreže vrijedan su i nezaobilazan alat komunikacije i provođenja promotivnih aktivnosti, a dobra i pravilna fotografija praktično je glavna komunikacija koja nosi poruku potencijalnim turistima i pratiteljima.

Radionicu je održao renomirani hrvatski fotograf Damir Hoyka, a koncipirana je za foto početnike i sva su se snimanja realizirala mobitelom. Upravo je mobitel osnovni alat kojim svi komuniciraju na društvenim mrežama i mobilnim aparatima stvaraju sadržaj koji dižu na društvene mreže.

Foto izlet započeo je u srcu Samobora, na Trgu kralja Tomislava. Pravi urbani biser s očuvanom starom gradskom jezgrom i brojnim kulturnim znamenitostima bio je pravi mamac za dionike edukativne foto radionice, ne samo zbog svog šarma, nego i predivne zelene okolice i prizora koji očaravaju.

Turistička zajednica Zagrebačke županije organizacijom ove radionice nastavlja niz promotivnih aktivnosti, s naglaskom na korištenje fotografije kao sredstva komunikacije za potrebe društvenih mreža.

- Naša vizija je stvoriti identitet destinacije, a kako bi tu viziju ostvarili, proces mora biti živ za sve posjetitelje i turiste koji dolaze na destinaciju. Kako je foto natječaj imao za cilj prikazati jedinstveno iskustvo, temeljeno na osjećaju i doživljaju destinacije, te kroz objektiv svakog od nas istaknuti jedinstvene atribute određene destinacije onim što ju čini drugačijom od ostalih, autentičnom, tako i ove radionice imaju za cilj naučiti sve dionike u turizmu kako fotografijom dočarati emociju. Svi ovim projektima želimo utjecati na očuvanje i promicanje identiteta i tradicije te općenito imidža naše zelene i održive destinacije - izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović, dodajući kako na ovoj terenskoj radionici sudjeluju i neki od nagrađenih u foto natječaju.

T.I.

 

Turistička zajednica Zagrebačke županije organizirala je u Samoboru radionicu izrade fotografija za društvene mreže

Arhiva 2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002