29.12.2009.

Treća sjednica samoborskog Savjeta mladih

Usvojen program rada za 2010. godinu

Treća sjednica samoborskog Savjeta mladih

Savjet mladih Grada Samobora na svojoj trećoj sjednici usvojio je program rada i financijski plan za 2010. godinu. Od važnijih događanja koje žele ostvariti su Dani otvorenih vrata u siječnju, veljači i ožujku, kojima je cilj da se mladi, ali i ostali građani, upoznaju s radom i svrhom postojanja Savjeta mladih. U planu je volonterska ekološka akcija, humanitarna akcija i koncert Pomognimo drugima te nekoliko tribina, kao, primjerice, o temi zapošljavanja mladih, koja bi se organizirala u suradnji s Poduzetničkim centrom. U tu svrhu izradit će se i popis mogućih samoborskih poslodavaca s kojima bi se ostvarila suradnja pri zapošljavanju mladih.

Zakonom je definirano da se moraju održavati međusobni susreti savjeta mladih na razini Hrvatske pa će, ukoliko bude mogućnosti, jedan od takvih susreta biti organiziran i u Samoboru. Planira se i humanitarni koncert, uz suradnju s udrugama koji su osnovali mladi. Svi mladi pozvani su na suradnju i slanje svojih prijedloga za organizaciju sadržaja za mlade. Početkom godine bit će ažurirana i stranica Savjeta na službenom webu Grada Samobora pa će se tamo moći vidjeti detaljan program rada i kontakti svih članova, rečeno je na sjednici.

U nastavku sjednice članica Savjeta Petra Matijaščić izvijestila je o sastanku koji je organizirao Savjet mladih Grada Zagreba, a na kojem se govorilo o zapošljavanju mladih.

M.Š.

 
29.12.2009.

Članovi gradske uprave posjetili štićenike Mikrodoma Crvenog križa, Udruge Nova budućnost i Centra Lug

Blagdanski razgovori i darivanje

Članovi gradske uprave posjetili štićenike Mikrodoma Crvenog križa, Udruge Nova budućnost i Centra Lug

Nakon što su uoči Božića podijelili darove korisnicima pučke kuhinje i djeci iz obitelji slabijeg imovinskog statusa, članovi gradske uprave između Božića i Nove godine obišli su i darovali štićenike Mikrodoma Crvenog križa, Udruge Nova budućnost i Centra Lug. Svako dobro u nadolazećoj godini zaželjeli su im zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić i pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Damir Fabek, predavši im i košare s voćem, slatkišima i sokovima.

Frankić i Fabek prvo su se podružili sa štićenicima Mikrodoma u kojem djelatnici Crvenog križa skrbe o starijim štićenicama i dvojici štićenika. Bilo je tu puno tema za razgovor, jer se moglo čuti kako štićenici provode svoje vrijeme u domu i izvan njega te kojim se aktivnostima bave. Na darovima i brizi zahvalila je ravnateljica Crvenog križa Barbara Kos.

Nakon posjeta starijim sugrađanima na red su došli i oni mlađi. Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić i pročelnik Damir Fabek stigli su u dežurnu kuću Udruge Nova budućnost u blizini vojarne. Budući da su počeli školski praznici, štićenici iz tri kuće koje djeluju na području Samobora (u svakoj je po desetero djece) krenuli su prema svojim kućama na blagdane, uz odobrenje matičnih centara za socijalnu skrb koji su ih i smjestili u kuće Udruge Nova budućnost (nekadašnje Španjolske kuće). Njih šestero ostalo je u Samoboru te su primili gradske darove i popričali s gradskim dužnosnicima o školi i drugim temama. Inače, o djeci koja borave u kućama kontinuirano 24 sata skrbe odgajatelji. Po završetku susreta uslijedile su, prema dobrom običaju, dobre želje za predstojeće dane i mjesece.

Srdačna atmosfera vladala je i u Centru Lug, gdje je Frankića i Fabeka primio ravnatelj Boro Kljajić, zahvalivši što Grad kontinuirano vodi brigu o Centru, zaželivši da se ta dobra suradnja nastavi i u budućnosti.

M.Š.

 

Treća sjednica samoborskog Savjeta mladih

Članovi gradske uprave posjetili štićenike Mikrodoma Crvenog križa, Udruge Nova budućnost i Centra Lug

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002