07.12.2009.

Kandidatkinja za predsjednicu Vesna Pusić u Samoboru

Naranče i za Samoborce

Kandidatkinja za predsjednicu Vesna Pusić u Samoboru

Vesna Pusić, kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske, svoju predizbornu kampanju nastavila je u nedjelju, 6. prosinca, u Samoboru. Prepoznatljiva narančasta boja, vezana uz njezino ovogodišnje predstavljanje hrvatskom biračkom tijelu, središnjim gradskim trgom dominirala je oko 13 sati, uz već standardno darivanje naranči s promidžbenim materijalima.

Vesna Pusić svoj je boravak u Samoboru iskoristila i kako bi posjetila izložbu svoje dugogodišnje prijateljice Slavenke Drakulić u Foto galeriji Lang, a boravak u Samoboru ponudio je i uživanje u lokalnim specijalitetima u jednom od samoborskih restorana.

K.S.

 
07.12.2009.

Humanitarna predstava Volonterskog centra Samobor

Čarobni kolač za Novu budućnost

Humanitarna predstava Volonterskog centra Samobor

Volonterski centar Samobor organizira humanitarnu dječju predstavu Čarobni božićni kolač Dramskog studija Tirena u nedjelju, 13. prosinca, od 17 sati u Velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta. Program će otvoriti štićenici Udruge Nova budućnost kratkom prigodnom dramskom izvedbom Božićno zvono traži sreću, nakon koje slijedi predstava Čarobni božićni kolač.

Od 16 sati u predvorju kina volonteri Volonterskog centra Samobor i djeca iz Nove budućnosti prodavat će prigodne božićne suvenire izrađene u vlastitoj kreativnoj radionici. Kompletan prihod ostvaren prodajom ulaznica i božićnih suvenira ide za potrebe i projekte Volonterskog centra Samobor, od kojih je jedan od najznačajnijih Vikend u Novoj budućnosti.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se nabaviti u pretprodaji u knjižari Sinus (Mercator centar) i Caffe baru Havana te kod volontera Volonterskog centra Samobor. Više informacija može se dobiti kod voditeljice Volonterskog centra Samobor Katarine Čop (099/707-9787). Zbog ograničenog broja sjedala ulaznice se trebaju nabaviti u pretprodaji. Potpora organizaciji je Pučko otvoreno učilište Samobor.

I.H.

 
07.12.2009.

Prijem za svetonedeljske stipendiste

Malo se prištedilo

Prijem za svetonedeljske stipendiste

Gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin upriličio je 4. prosinca u gradskoj vijećnici prijem za ovogodišnje svetonedeljske stipendiste i tom im prigodom, uz svog prvog suradnika, zamjenika Ivicu Pavlića, zaduženog za taj društveni resor, uručio ugovore o stipendiranju. Podsjetimo, ove je godine odlukom gradonačelnika dodijeljeno 20 stipendija studentima prema socijalnom kriteriju i 5 prema kriteriju izvrsnosti, odnosno uspjehu u školovanju.

- Socijalni dio nismo dirali, ali smo malu štednju napravili u ovom drugom dijelu i umjesto 10, ove godine odabrali samo 5 studenata za stipendiranje - razjasnio je dogradonačelnik Pavlić, napomenuvši da su to doista studenti "par excellence".

Mjesečna stipendija iznosi 800 kuna, a vrijedi do kraja akademske godine. Novina je, podsjetimo i to, u tome da su ove godine gradske studentske stipendije raspodijeljene ravnomjerno na sve godine studija, čime se stimulira redovite studente da iz godine u godinu opravdaju dobivenu stipendiju.

Gradonačelnik Prahin okupljenim je studentima poželio uspjeh u školovanju i izrazio želju da se, kao i s prošlom generacijom, i s ovom susretne još jedanput na kraju akademske godine. Nastavak susreta protekao je u razgovoru o svakodnevnim temama, pri čemu su neizbježan dio činile aktualne studentske blokade.

Edi Kirschenheuter

 
07.12.2009.

Nikolinje u kući za zbrinjavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Sjetva u Novoj budućnosti

Nikolinje u kući za zbrinjavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Članovi Poljoprivredne zadruge Sjetva povodom Nikolinja su posjetili kuću za zbrinjavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi izvan vlastite obitelji Nova budućnost u Samoboru. Desetak djece, većinom školskog uzrasta, uspješno su odgovorila na sva pitanja koja im je postavio Sveti Nikola. Na sva, osim na pitanje o tome što se podrazumijeva pod pojmom poljoprivreda i bi li se htjeli baviti tim poslom. Djeca su na taj upit odgovarala nesigurno ili niječno. No, nakon kratkog objašnjenja doznali su više o granama kao što su povrćarstvo, voćarstvo, mljekarstvo, stočarstvo... te su bila pozvana na proljetni posjet farmi puževa u Grdanjcima.

A budući da su obećala da će biti dobra, Krampus je ovaj put ostao pred vratima, praznih lanaca.

K.Z.

 

Kandidatkinja za predsjednicu Vesna Pusić u Samoboru

Humanitarna predstava Volonterskog centra Samobor

Prijem za svetonedeljske stipendiste

Nikolinje u kući za zbrinjavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002