26.10.2009.

2. Kestenijada samoborskog SDP–a

Čestitka za listopadski rođendan

2. Kestenijada samoborskog SDP–a

Protekli vikend samoborski SDP održao je drugu po redu Kestenijadu. Ovaj put održana je u petak, 23. listopada, u Rakovom Potoku, te u nedjelju, 25. listopada, u Bregani i Samoboru. Subota je ovaj put "preskočena" zbog loših vremenskih uvjeta. Posjetitelji su, uz vruće pečene kestene, počašćeni kuhanim vinom i portugiscem.

Na ovaj način SDP je obilježio, zasad barem simbolično, 767. obljetnicu postanka Samobora slobodnim kraljevskim gradom. Želja samoborskog SDP–a je nastaviti ovu tradiciju i založiti se da treći vikend mjeseca listopada postane pun događanja kojim će se ponovno slaviti važan povijesni trenutak u razvoju Samobora.

I.H.

 
26.10.2009.

Dodijeljena priznanja Hrvatske turističke zajednice u akciji Volim Hrvatsku

Samoboru treće mjesto

Dodijeljena priznanja Hrvatske turističke zajednice u akciji Volim Hrvatsku

U ovogodišnjoj edukativno – ekološkoj akciji Hrvatske turističke zajednice Volim Hrvatsku Samoboru je pripalo treće mjesto u kategoriji najboljeg turističkog mjesta kontinentalne Hrvatske. Prvo mjesto u toj kategoriji pripalo je Varaždinu, a drugo Karlovcu. Nagradu je preuzeo zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Hrvoje Frankić, a uručio ju je ministar turizma Damir Bajs u sklopu ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma.

Ministarstvo turizma drugi je put organiziralo Dane hrvatskog turizma, u suorganizaciji s Hrvatskom turističkom zajednicom, Hrvatskom gospodarskom komorom te Hrvatskom radiotelevizijom i u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Institutom za društvena istraživanja Ivo Pilar, Hrvatskom udrugom hotelijera i restoratera, Hrvatskim autoklubom i sustavom turističkih zajednica, kao i domaćinima - Splitsko-dalmatinskom županijom i Općinom Bol na Braču. Dodijeljene su još brojne nagrade za uređenost mjesta i turističku ponudu u sklopu akcije Volim Hrvatsku te Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku, koju provodi Hrvatska radiotelevizija u suorganizaciji s Hrvatskom gospodarskom komorom.

M.Š.

 
26.10.2009.

Predstavnici Udruge Kodeks sastali se s gradonačelnikom Beljakom

Spremni i na prosvjede za povrat vojarne

Predstavnici Udruge Kodeks sastali se s gradonačelnikom Beljakom

Predstavnici Udruge Kodeks, predsjednik Stjepan Mišo Vlahović i Marijan Pehar inicirali su sastanak sa samoborskim gradonačelnikom Krešom Beljakom, koji ih je primio u svom uredu 22. listopada. Kao što je poznato, udruga Kodeks traži hitno rješenje za podizanje Doma umirovljenika na području Grada pa je na početku bilo riječi o privatnoj inicijativi za gradnju takvog objekta na području Ruda. Budući da je tu prvo nužna izmjena GUP-a i prenamjena zemljišta, rečeno je da će se pričekati da prođe zakonom propisana procedura.

Gradonačelnik je potom predstavnike Udruge Kodeks izvijestio kako postoje čvrsta obećanja s najviše razine o povratu Vojarne Taborec Samoboru, ali da on ne želi ništa obećavati dok ne dobije pisanu odluku. Napomenuo je da već postoje planovi o smještanju gradskih i državnih institucija u prostoru vojarne, među kojima je planiran i smještaj doma umirovljenika. Uz dom umirovljenika, planira se u taj prostor izmjestiti gradska uprava, općinski sud, policijska postaja, vatrogasni dom te izgraditi dječji vrtić i osnovna škola, a razgovori će se voditi i o smještanju još nekih institucija, prema njihovoj iskazanoj potrebi.

Ta informacija dočekana je s velikim zadovoljstvom od strane Udruge Kodeks, a predsjednik Stjepan Mišo Vlahović rekao je da su članovi spremni konkretno pomoći u nastojanju da Samobor napokon dobije prostor vojarne. Sljedeća dva tjedna još će se pričekati odluka Vlade, a nakon toga najavljeni su prosvjedi. Marijan Pehar rekao je kako je svima nepojmljivo zašto je samo u samoborskom slučaju toliko potrebno da se donese odluka o povratu vojarne, dok su mnogi drugi gradovi vojarne dobili bez ikakvih problema, i to puno veće površine. Upozorio je i na problem da u cijeloj Zagrebačkoj županiji ne postoji dom umirovljenika. Gradonačelnik je iskazao spremnost da zajedno krenu u prosvjede i da na njih pozovu i ostale udruge te građane, jer je Samobor pokazao i previše strpljivosti da se to pitanje napokon razriješi. Stoga je predsjednik Kodeksa rekao da će početi i štrajk glađu, ako Vlada ponovno ne reagira.

M.Š.

 
26.10.2009.

Osnivačka konvencija Mjesnog ogranka SDP-a Sveta Nedelja

Predsjednica Romana Semenić

Osnivačka konvencija Mjesnog ogranka SDP-a Sveta Nedelja

U prostorijama svetonedeljske Stare pošte, 17. listopada je održana osnivačka konvencija Mjesnog ogranka SDP-a Sveta Nedelja. Za predsjednicu Mjesnog ogranka jednoglasno je izabrana Romana Semenić, a za potpredsjednika Stjepan Bošnjak.

Novoizabrana predsjednica istaknula je da su vrata Mjesnog ogranka SDP-a Sveta Nedelja otvorena svim stanovnicima Grada Svete Nedelje. Sjedište Mjesnog ogranka bit će u Stilinovićevoj ulici, u zgradi Stare pošte.

Osim članova Mjesnog ogranka SDP-a Sveta Nedelja, konvenciji su prisustvovali i predsjednik Gradske organizacije SDP-a Sveta Nedelja Vladimir Tuweg, potpredsjednik Gradske organizacije Ivica Matošević, v.d. tajnica Gradske organizacije Maja Grgić, te članovi organizacije Zlatko Čakanić, Mladen Dorotić, Silvio Kovač, Korana Webster, te ostali članovi SDP-a i gosti.

I.H.

 

2. Kestenijada samoborskog SDP–a

Dodijeljena priznanja Hrvatske turističke zajednice u akciji Volim Hrvatsku

Predstavnici Udruge Kodeks sastali se s gradonačelnikom Beljakom

Osnivačka konvencija Mjesnog ogranka SDP-a Sveta Nedelja

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002