30.11.2009.

Izbori za skupštinu Hrvatske poljoprivredne komore

I Zdenko Cesnik u Skupštini

Izbori za skupštinu Hrvatske poljoprivredne komore

Zdenko Cesnik, poljoprivredni proizvođač iz Vrbovca Samoborskog, izabrani je kandidat za Skupštinu Hrvatske poljoprivredne komore iz skupine OPG-a (obiteljska poljoprivredna gospodarstva). U konkurenciji 19 kandidata s područja Zagrebačke županije Cesnik je zauzeo odlično drugo mjesto. Kako je Zdenko Cesnik jedini izabrani skupštinar s područja Samobora i Svete Nedelje, to mu, kako kaže, ovaj izbor stvara dodatni motiv uključivanja u rad Hrvatske poljoprivredne komore, a time i zastupanja interesa poljoprivrednika s područja našega kraja.

K.Z.

FOTO: Zdenko Cesnik s obitelji

 
30.11.2009.

Župan Stjepan Kožić novi predsjednik HSS-a Zagrebačke županije

Samoborci u vrhu HSS-a

Župan Stjepan Kožić novi predsjednik HSS-a Zagrebačke županije

U nedjelju, 29. studenog u Vrbovcu, HSS Zagrebačke županije dobio je novog predsjednika. Naime, nakon 15 godina predsjedanja županijskim HSS-om, dosadašnji predsjednik Božidar Pankretić odlučio je da se više neće kandidirati. Stoga je kao jedini kandidat za predsjednika nastupio Stjepan Kožić te očekivano dobio apsolutnu podršku prisutnih delegata. Za tajnika je ponovno izabran i Roman Rodić, a najzanimljivija borba vodila se za četiri potpredsjednička mjesta.

Od šest kandidata izabrani su Ivan Remenar, Dragutin Pentek Vinovrški, Branko Borković te, u "pripretavanju", Zlatko Herček. Nedovoljan broj glasova u prvom krugu dobio je Boris Klemenić, a Marija Ledinski Anić u drugom krugu (u prvom su ona i Z. Herček dobili jednak broj glasova).

Za Samobor je svakako najvažnija vijest da su oba naša kandidata izabrana u Županijski odbor, Martina Glasnović Horvat kao kandidatkinja s najviše osvojenih glasova i Zvonko Marenić kao treći. Uz Krešu Beljaka, koji je automatizmom član Županijskog predsjedništva i odbora (kao član glavnog odbora HSS-a Republike Hrvatske), te još jednog člana Županijskog predsjedništva (bit će naknadno imenovan), na ime jednog od najboljih izbornih rezultata, GO HSS Samobor imat će tako dva člana županijskog predsjedništva te čak četiri u Županijskom odboru!

I.H.

 
30.11.2009.

I predsjednički kandidat Milan Bandić posjetio je Samobor

I kao predsjednik za povrat Samoborčeka

I predsjednički kandidat Milan Bandić posjetio je Samobor

Uz pjesme Najboljih hrvatskih tamburaša i Borisa Novkovića, oko tisuću Samoboraca dočekalo je 28. studenoga na Trgu kralja Tomislava kandidata za hrvatskog predsjednika Milana Bandića. Dočekao ga je i samoborski gradonačelnik Krešo Beljak, uz pratnju dijela Tamburaškog društva Ferdo Livadić. Potom su Milan Bandić i Krešo Beljak sa suradnicima prošetali Trgom, gdje su se mnogi željeli fotografirati s Milanom Bandićem i dobiti njegov autogram, a sa štanda uzeti jabuke i energetsko piće. Potom su gradonačelnik i predsjednički kandidat otišli na koncert FA Petkov Breg u kino dvorani, na kojem su se kratko zadržali, čestitavši društvu 10. obljetnicu rada.

Po povratku na Trg Milan Bandić je s pozornice poručio kako nije uspio kao gradonačelnik Zagreba, ali da će kao predsjednik nastojati ponovno Samoborčekom povezati Samobor i Zagreb.

- Moja misija u Hrvatskoj u narednih 10 godina je istu energiju, strast, ljubav i znanje koje sam uložio u izgradnju Zagreba kao europske metropole, tim znanjem, energijom i iskustvom želim pokrenuti cijelu Hrvatsku, da svi živimo bolje. Ukoliko budete vjerovali porukama i parolama onda ćete glasati za moje protukandidate, no ukoliko budete vjerovali djelima, onda ćete glasati za mene – poručio je sa skupa u Samoboru Milan Bandić.

M.Š.

 

Izbori za skupštinu Hrvatske poljoprivredne komore

Župan Stjepan Kožić novi predsjednik HSS-a Zagrebačke županije

I predsjednički kandidat Milan Bandić posjetio je Samobor

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002