22.11.2003.

Samoborske glazbene matineje

Izvanredni dvojac oduševio Samoborce

Samoborske glazbene matineje

Samoborske glazbene matineje u muzeju idu dalje. U nedjelju, 9. studenog pred brojnom samoborskom publikom nastupio je violončelist Branko Hutterer, uz pratnju Ivana Meleša na klaviru.

Branko Hutterer živi i radi u Zagrebu i Samoboru, gdje vodi ljetnu školu violončela. Nakon završetka studija u Sarajevu usavršavao se u majstorskim školama u Parizu i Brnu, a bio je i stipendist Francuske vlade na bečkoj Hochschule für Musik. Tijekom 18 godina bio je profesor na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, odakle je kretao na brojne turneje diljem Europe.

Ivan Meleš održao je velik broj koncerata kao solist, komorni glazbenik i solist s orkestrom, izvodeći djela Mozarta, Liszta, Rahmanjinova, Chopina, Ravela i Brahmsa, nastupajući u svim većim gradovima bivše Jugoslavije, te u Danskoj, Kanadi, Njemačkoj, Španjolskoj, Italiji i Francuskoj. Od 1993. godine živi i radi u Parizu.

Huterer i Meleš su na samoborskom koncertu izvodili djela Granadosa, Nina, Beethovena, Rahmanjinova, Händela, Schuberta, Rimski Korsakova i drugih autora.

Završivši efektno Bumbarovim letom potonjeg autora, dvojac Hutterer - Meleš naveo je prisutnu publiku na dugačak aplauz i odobravanje.

Stjepan Stanić

 
22.11.2003.

Ciklus Glazbeni prsten

Goran Listeš u Galeriji Prica

Ciklus Glazbeni prsten

U organizaciji POU Samobor i Koncertne direkcije Zagreb, a pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije u Galeriji Prica održan je u nedjelju, 9. studenog, u ciklusu Glazbeni prsten koncert gitarista Gorana Listeša. Listeš je završio studije na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Darka Petrinjaka i na Visokoj školi za glazbu u Grazu u klasi Marge Bäuml-Klasinc, a osim solistički, nastupa i s mnogim orkestrima (Zagrebačka filharmonija, Češka filharmonija, Madridski orkestar, Belgijski komorni orkestar I Fiamminghi). Član je Zagrebačkog gitarskog trija (Römer, Petrinjak, Listeš) i Talijanskog dua. Izveo je djela Padovca, Paganinija, Rodriga, Tàrrega i Mangorèa.

T.M.

 
22.11.2003.

U Samoborskom muzeju nastupio violinist Jurij Korčinski

Virtuozna svirka ruskog majstora

U subotu, 8. studenog u Samoborskom je muzeju nastupio ruski violinist Jurij Korčinski, uz pratnju Andree Feitl na klaviru.

Korčinski je rođen u Ukrajini, a prvi je koncert priredio već sa 13 godina. Dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja i pobjednik značajnih natjecanja, među kojima je i Međunarodno natjecanje "Paganini violinista", održano 1975. godine u Genovi.

U svojoj je karijeri nastupao u koncertnim dvoranama Europe, SAD-a, Kanade i Australije, izvodeći djela Bacha, Haydna, Beethovena, Mozarta, Čajkovskog, Paganinija i drugih velikih autora.

Na samoborskom je koncertu svirao Sonatu No. 2 u g-molu Georga Fridricha Händela, Sonatu No. 5 u F-duru Ludwiga van Beethovena i Franckovu Sonatu u A-duru, a koje je brojna publika primila s iskrenim oduševljenjem.

Ivica Horvat

 

Samoborske glazbene matineje

Ciklus Glazbeni prsten

U Samoborskom muzeju nastupio violinist Jurij Korčinski

Arhiva 2003

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2002