10.06.2003.

20 godina mlađeg orkestra TD F. Livadić

Glazba je njihova radost

20 godina mlađeg orkestra TD F. Livadić

Mlađi tamburaški orkestar Tamburaškog društva Ferdo Livadić održao je 28. svibnja u povodu 20 godine svog postojanja cjelovečernji kocert. Zahvaljujući marljivosti svirača i znalačkom radu dirigenta Željka Bradića, orkestar je do sada za redom osvojio 10 zlatnih plaketa "Tambura Paje Kolarića" na Festivalu tamburaške glazbe Hrvatske u Osijeku. U prepunoj velikoj dvorani POU Samobor mladi tamburaši i njihovi gosti razgalili su nazočne koncertom pod nazivom "Glazba je naša radost". U prvom dijelu koncerta nastupile su kao gosti Vokalni ansambl Samoborke, Zbor Glazbene škole Ferdo Livadić i gitaristi Marko Stanec, Marko Matijaščić i Zvonimir Sotlar. U drugom dijelu nastupili su slavljenici s dirigentima Sinišom Leopoldom, Željkom Bradićem i Tomislavom Jozićem. Kao solist sudjelovao je Miroslav Živković.

T.M.

 
10.06.2003.

Koncert zbora Glazbene škole Ferdo Livadić

Višestruki glazbeni užitak

Koncert zbora Glazbene škole Ferdo Livadić

U dvorani glazbene škole Ferdo Livadić je 22. svibnja održan koncert zbora škole. Zbor vodi Branka Cvetković. Na programu su bila djela Bacha, Händela, Novačića, Brittena i Beethovena. Kao solisti nastupili su članovi zbora Paula Lindić na klaviru, Dora Stanec na faluti, Lucija Stanec, Katarina Prelec, Filip Prelec i Sara Glojnarić na klaviru i Tomislav Rešetar na gitari. Posebni gosti bili su harmonikaši koji se spremaju na Međunarodno natjecanje harmonikaša u Puli, pod vodstvom nastavnice Gordane Šuštić. Nastupili su Mario Žugčić, Ivan Kozlina i Maja Dugandžić i mlađi tamburaški sastav TD Ferdo Livadić sa dirigentom Željkom Bradićem. U klavirskoj pratnji ovog koncerta nastupili su Lucija Stanec i prof. Davor Lahnit, a u gitarističkoj pratnji, pod vodstvom nastavnice Ivane Trogrlić, Marko Stanec, Zvonimir Sotlar i Marko Matijaščić. Dvorana je ponovno bila premala da primi sve zainteresirane roditelje, rođake, prijatelje, znance i namjernike, koji su bili oduševljeni svim izvođačima, a najviše zborom.

T.M.

 
10.06.2003.

Nova plesna predstava Burke

Napetost, emocije, dinamičnost...

Nova plesna predstava Burke

NEOPHOD je najnovija plesna predstava Samoborske Plesne grupe Burka, autorice Nede Marović Turković, koju su 18. svibnja u maloj dvorani POU Samobor, premijerno, a 19. svibnja reprizno, otplesale Tajana Jaklenec i Tatjana Liktar. Uz glazbu John Surman Quarteta, Lounge Lizards i Current Ninety Threee, kostime i scensku šminku Sunčane Jozić, plesačice su u potpunosti ispunile prostor Male dvorane POU. Napetošću, emocijama, prodorima kroz prostor do njegovih krajnjih granica držale su publiku u iščekivanju od početka do kraja predstave, iako pokreti nisu prštali brzinom i dinamičnošću eksplozivnih vrijednosti. Naprotiv, ugođaj predstave

određen je uvodnom kompozicijom koju uz korištenje štapa kao rekvizita plesačica izvodi skoncentrirano, a gledatelja uvlači u svoj svijet napetosti, osluškivanja, iščekivanja i novog pomaka, a zastojima kretnji, usporavanjima i ponavljanjem pokreta taj je dojam pojačan.

Prisutni gledatelji svjedočili su bogatstvu asocijativnih raznolikosti u suodnosu čovjeka i štapa kao štake, puške, palice, igračke...

Svjedočili su igri u paru, na što navodi i sam naziv predstave, sugerirajući mnoštvo značenja riječi: neophodnost - nužnost, ophođenje - neophođenje, ophodnja, obilaženje, novi hod, novo hodanje, novo kretanje, ne - kretanje...

No u predstavi je kretanje ipak odnijelo pobjedu kroz razne vrste hodanja koje nam je vješto prikazala igra mladih plesača.

Sveukupan dojam ozbiljnosti, težine i napetosti razbijen je veselom "mornarskom gegalicom", a trajanje predstave od nekih 50 minuta skoncentrirano i s pažnjom popratili su i mlađi naraštaji plesne publike.

T.M.

 

20 godina mlađeg orkestra TD F. Livadić

Koncert zbora Glazbene škole Ferdo Livadić

Nova plesna predstava Burke

Arhiva 2003

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2002