06.12.2003.

Nedjeljna glazbena matineja u Samoborskom muzeju

Ugodno klavirsko prijepodne

Nedjeljna glazbena matineja u Samoborskom muzeju

U kratkom razdoblju pred samoborskom je publikom nastupio još jedan klavirist. U terminu nedjeljne matineje nastupio je Davor Mužinić, predstavivši se djelima Haydna, Mozarta i Chopina.

Davor Mužinić rođen je 1969. godine u Zagrebu, gdje je završio osnovnu i srednju Glazbenu školu Vatroslava Lisinskog, te Muzičku akademiju u klasi prof. Jurice Muraia. Diplomirao je 1993. godine u klasi prof. Antuna Kraljevića. Usavršavao se je na niz uglednih glazbenih institucija i do sada održao tridesetak solističkih koncerata. Surađivao je s nekoliko pjevačkih zborova kao korepetitor i snimao za potrebe Hrvatskog radija.

Stjepan Stanić

 
06.12.2003.

Ciklus koncerata Hrvatskog društva glazbenih umjetnika i Samoborskog muzeja

Liszt za sladokusce

U ciklusu koncerata koje zajednički priređuju Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika i Samoborski muzej nastupio je u petak i mladi pijanist Željko Vlahović. Izvodio je djela Liszta i Albeniza, a visoka razina i virtuoznost izvedbe još su jednom oduševili izbirljivu samoborsku publiku.

Željko Vlahović rođen je 1973. godine u Zagrebu, gdje je završio Muzičku akademiju. Magistrirao je na Hochschule fur Musik Frankfurt am Main. Održao je niz solo koncerata, te nastupao na internacionalnim natjecanjima, uz pratnju renomiranih orkestara, u domovini i u inozemstvu.

Bavi se komornom glazbom, a svirao je i s eminentnim zagrebačkim violončelistom Valterom Dešpaljom.

S.S.

 
06.12.2003.

FA Mladost najavio Svetog Nikolu i Božić

Blagdanski zvuci i plesovi razgalili posjetitelje

FA Mladost najavio Svetog Nikolu i Božić

Folklorni ansambl Mladost održao je u srijedu, 3. prosinca, u dvorani Hrvatskog doma cjelovečernji koncert pod nazivom "Mi vam nesemo ljepi dar". Kao gosti nastupili su folkloraši KUD Petar Zrinski iz Vrbovca i Marin Vuković, solist na gajdama i dvojnicama. Kroz splet pjesama iz Posavine, kolenda s Murtera, dječjih pjesama i plesova iz Slavonije i Martinske Vesi, dječjih igara iz Valpovštine i božićnih običaja sjeverozapadne Hrvatske, sigurnom rukom i glasom prisutne je voditelj programa Bojan Pogrmilović, vokalni pedagog FA Mladost. Glazbeni voditelj samoborskih folkloraša je Dražen Varga, a umjetnička voditeljica i svakako najzaslužnija za izuzetan nastup je Ivančica Pogrmilović.

Mnogobrojna publika u Hrvatskom domu s oduševljenjem je pratila i pozdravila izvođače, izmamivši na kraju koncerta nekoliko ponovnih izlazaka na pozornicu.

T.M.

 
06.12.2003.

Zoran Pongrašić predstavio svoju novu knjigu

Čudna imena na 41,5°C

Zoran Pongrašić predstavio svoju novu knjigu

U srijedu, 3. prosinca, književnik Zoran Pongrašić predstavio je na Odjelu za djecu i mladež Gradske knjižnice Samobor svoju najnoviju knjigu 41,5°C. Pongrašić je, inače, "kum" Teen kutića na Odjelu za djecu, kojem je kumovao ove godine u mjesecu travnju, zajedno sa samoborskom skijašicom Nikom Fleiss. Promociji knjige prisustvovali su učenici osnovnih škola iz Samobora, Svete Nedelje i Ruda. Budući da je knjiga tek izašla iz tiska nitko je nije imao priliku pročitati, pa je sam autor pročitao nekoliko stranica, kako bi se svi upoznali s glavnim likovima.

Najzanimljivije je bilo to, kako je pisac rekao, što on ne zna davati imena svojim likovima, pa se u knjizi nalaze imena i prezimena mnogih njegovih prijatelja i znanaca. Ipak, a s razlogom, najviše smijeha izazvao je lik Govno. U nastavku predstavljanja knjige prisutni su piscu, kao što je uobičajeno, postavljali mnoga pitanja.

T.M.

 

Nedjeljna glazbena matineja u Samoborskom muzeju

Ciklus koncerata Hrvatskog društva glazbenih umjetnika i Samoborskog muzeja

FA Mladost najavio Svetog Nikolu i Božić

Zoran Pongrašić predstavio svoju novu knjigu

Arhiva 2003

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2002