23.11.2003.

Ciklus Glazbeni prsten

Rijedak doživljaj za rijetke nazočne

Ciklus Glazbeni prsten

U ciklusu komornih koncerata u Galeriji Prica, Pučko otvoreno učilište Samobor i Zagrebačka županija priredili su koncert Laure Vadjon na violini i Maria Penzara na čembalu. Koncert je održan 20. studenog, a na programu su bila djela Albinonija, Cime, Fontane, Frescobaldija, Corellija i drugih. Ovo dvoje majstora članovi su Hrvatskog baroknog ansambla, a Penzar je i njegov umjetnički voditelj. Laura Vadjon je docentica na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji gdje predaje komornu glazbu za razdoblja baroka i klasike, a Mario Penzar je profesor orgulja također na istoj glazbenoj instituciji. Ovaj koncert, na žalost, nije popraćen velikim brojem posjetitelja, što svakako trebaju zažaliti oni koji se nisu odazvali na plakate i pozivnice koje su i ovoga puta dobili na svoju adresu. Dvoje virtuoza na njihovim instrumentima podarili su nazočnima rijetko doživljen sklad izvedbe starih majstora.

T.M.

 
23.11.2003.

Predstavljanje knjige Sanje Pilić u samoborskoj knjižnici

Faktor uspjeha kao recept za uspjeh

U srijedu, 19. listopada, baš na dan kad je cijela nacija strepila uz nogometaše koji su u Ljubljani tražili prolaz na Prvenstvo Europe u nogometu, održano je u Gradskoj knjižnici Samobor predstavljanje knjige Sanje Pilić Faktor uspjeha. Iz spomenutih se razloga u knjižnici okupilo uglavnom žensko društvo koje je s velikim oduševljenjem prihvatilo autoricu i njeno čitanje odabranih dijelova knjige. Pridonijela je tome i Julijana Matanović, koja je u živopisnim i duhovitim crtama oslikala autoricu Sanju Pilić i njen rad.

S.S.

 
23.11.2003.

Otvorena izložba Stojdraga – Žumberak 2003.

Priroda, životinje, šume…

Otvorena izložba Stojdraga – Žumberak 2003.

U Gradskoj knižnici Samobor 17. je studenog otvorena izložba Likovne kolonije Stojdraga – Žumberak 2003. Priređivači ove kolonije su Likovni razred Matice hrvatske Samobor i Lovni ured Samobor. Na izložbi su prikazani neki radovi nastali u radu ove kolonije u lipnju ove godine stvoreni rukama sudionika: Jasne Autischer, Đurđe Debogović, Ljerke Rabovski-Miletić, Franje Jurčina, Zdenke Resar, Grozdane Korpar, Đure Kenfelje, Borisa Adameka, Tanje Antolin, Dunje Zubak, Ivanke Pipice i Milana Kuhara. Nakon pozdravne riječi ravnateljice Knjižnice Mirjane Dimnjaković, prisutne je pozdravila voditeljica Likovnog razreda MH Grozdana Korpar, koja je posebno zahvalila vlč. Mili Vranešiću iz Stojdrage koji je posebno gostoprimljivo prihvatio umjetnike, sudionike Kolonije. U ime Lovnog ureda Samobor nazočnima se je obratio Boris Debogović. Na kraju, a prije bogatog lovačkog domjenka događaj su upotpunili i uljepšali rogisti Lovačke udruge "Vidra" iz Dubravice kraj Zaprešića.

T.M.

 
23.11.2003.

Arijana Čulina u Samoboru

Nemoj se rodit ka žensko i Bolje se rodit bez one stvari nego bez sriće

Arijana Čulina u Samoboru

Splitska glumica i književnica Arijana Čulina obrela se 12. studenog u Samoboru. U prvom dijelu svog pojavljivanja pred Samoborcima nastupila je u Samoborskoj knjižnici, predstavljajući svoju novu knjigu Bolje se rodit bez one stvari nego bez sriće. Poznata po svojim svakotjednim nastupima u TV emisiji Glamour cafe, ova svestrana umjetnica nastupila je nakon predstavljanja u knjižnici i u velikoj dvorani Hrvatskog doma, u predstavi Nemoj se rodit ka žensko. Dvorana POU bila je i ovoga puta ispunjena skoro do posljednjeg mjesta. U predstavi je igrala i njena kolegica Snježana Sinovčić - Šiškov, a zajedno su je i režirale.

T.M.

FOTO: Arijana Čulina u Gradskoj knjižnici Samobor

 

Ciklus Glazbeni prsten

Predstavljanje knjige Sanje Pilić u samoborskoj knjižnici

Otvorena izložba Stojdraga – Žumberak 2003.

Arijana Čulina u Samoboru

Arhiva 2003

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2002