02.12.2003.

Koncert pijanistice Mie Elezović

Klavirska večer u muzeju

U seriji koncerata koje zajednički priređuju Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika i Samoborski muzej u srijedu, 3. studenog priređen je koncert pijanistice Mie Elezović. Pred ispunjenom dvoranom Samoborskog muzeja izvela je djela Brahmsa, Beethovena, Pejačevićeve, Kunca, Papandopula i Kempfa, a polučeni je aplauz svjedočio o ugledu koji ta mlada umjetnica već uživa kod boljih poznavatelja glazbe.

Mia Elezović rođena je u Zagrebu 1975. godine, gdje je završila Muzičku akademiju, a potom i magistrirala. Završila je i postdiplomski studij u Frankfurtu, u klasi Herberta Seidela.

Dobitnica je brojnih domaćih i inozemnih nagrada, a u svojoj je dosadašnjoj karijeri nastupala u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj, Belgiji i Japanu.

Stjepan Stanić

 
02.12.2003.

Koncert u Samoborskom muzeju

Flauta i klavir za nedjeljno prijepodne

Koncert u Samoborskom muzeju

U organizaciji Hrvatskog društva filmskih umjetnika i Samoborskog muzeja održan je u nedjelju, 30. studenog, u muzeju koncert flautistice Lidije Ljubičić, uz pratnju Ivana Bratoša na klaviru. Izvodili su djela Alberta Roussela, Bohuslava Martinua, Waltera Giesekinga, Emila Cossetta, Otara Taktakishvilija i Jacoba Gadea.

Publika koja je u potpunosti ispunila dvoranu Samoborskog muzeja s oduševljenjem je popratila nastup mladih glazbenika, koji su svojim nastupom opravdali ugled koji uživaju u glazbenim krugovima.

Lidija Ljubičić rođena je 1978. godine Zagrebu, gdje je završila Muzičku akademiju. Već je tijekom studija sudjelovala u brojnim produkcijama, a održala je i nekoliko samostalnih i udruženih koncerata izvan akademije.

Nastupala je i kao solist uz Zagrebačku filharmoniju, pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja. Dobitnica je nekoliko uglednih glazbenih nagrada.

Ivan Bratoš rođen je 1979. godine u Splitu. Završio je Muzičku akademiju u Zagrebu, a tijekom studija pobijedio je na natjecanjima u Zagrebu, Varaždinu i Sisku. Usavršavao se kod poznatih svjetskih pijanista, a intenzivno surađuje s prof. Arbom Valdmom i Lovrom Pogorelićem.

Nastupao je u zemlji i inozemstvu, a intenzivno se bavi komornom glazbom, te korepeticijom pjevača, flauta i klarineta.

Ivica Horvat

 
02.12.2003.

5. županijska smotra dječjih folklornih skupina

Cinguli rajnguli po 5. put

5. županijska smotra dječjih folklornih skupina

U dvorani Hrvatskog doma u subotu, 29. studenog, održana je 5. smotra dječjih folklornih skupina Zagrebačke županije. U organizaciji POU Samobor i Zajednice kulturno – umjetničkih udruga Grada Samobora i pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, na Smotri su sudjelovali mladi folkloraši članovi Ogranka Seljačke sloge – Buševec, HKUD Petar Zrinski – Vrbovec, KUD Januševec – Savski Marof, KUD Vukomeričke gorice – Kravarsko, KUD Graničar – Križ, KUD Preporod – Dugo Selo i domaćini FA Mladost – DFA Samoborček. Poslije prikazanih dječjih kola, igara, pjesmi i plesova održan je okrugli stol na kojem su sudjelovali voditelji svih udruga koje su sudjelovale na smotri. Na kraju nije odlučivano o pobjedniku, kao uostalom i u prethodne četiri smotre, jer ovakvi susreti su način na koji se svi predstavljaju javnosti, a stručno povjerenstvo ukazuje na nedostatke ili propuste u koreografiji i glazbenom izražaju.

T.M.

 

Koncert pijanistice Mie Elezović

Koncert u Samoborskom muzeju

5. županijska smotra dječjih folklornih skupina

Arhiva 2003

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2002