20.12.2003.

Predrag Raos predstavio nove knjige

Oj Raose s ekrana sliko, tebe voli i malo i veliko

Predrag Raos predstavio nove knjige

Jedan od najkontraverznijih hrvatskih književnika Predrag Raos posjetio je Samobor 19. prosinca, u povodu prvog samoborskog sajma knjiga koji se održava u našem gradu, u Kleščićevoj ulici. U maloj dvorani Hrvatskog doma izveo je performance pri čemu je promovirao i neke svoje nove knjige: Tajna Piranskog trokuta, Šargarepa, Ta današnja smradež… Podučio je desetak nazočnih o svih svojih dvanaest romana, oko 150 prevedenih knjiga, mjuziklima, epovima i mnogim još nenapisanim radovima koje vjerojatno za života i neće stići objaviti. U pokušaju uvjeravanja kako je on najbolji hrvatski književnik, a kritičari pojma nemaju, čitao je dijelove iz svojih knjiga. Promocija je bila uglavnom veličanje sebe samoga i vrijeđanje svega što mu se ne sviđa.

Stekao se je dojam da su prisutni ipak očekivali više od ovog plodnog autora..

D.D.

 
20.12.2003.

Samoborske razglednice u knjizi

Sjetno po starom Samoboru

Samoborske razglednice u knjizi

Samoborska razglednica novi je naslov predstavljen 18. prosinca u samoborskoj Gradskoj knjižnici, a autorica ove lijepe knjige Sanja Dular – Cuculić već je za nju dobila brojne pohvale. U knjizi se nalaze reprodukcije mnogih samoborskih razglednica od početka 20. stoljeća do onih suvremenih. Lijepo uređena i s popratnim tekstovima, ova knjiga izaziva sjetu kod mnogih Samoboraca koji je listaju. Nalaze se u njoj stari samoborski trg kao tržnica i nedjeljno okupljalište puka poslije mise, Vugrinščak kao termalno lječilište, samoborska okolica i brijegovi koje posjećuju zagrebački planinari… Prije autorice govorili su ravnateljica Knjižnice Mirjana Dimnjaković, samoborski gradonačelnik Žarko Adamek i suradnica na izdavanju i uređivanju Mira Čebušnik. U svakom slučaju, knjiga koju je vrijedno imati u svom domu.

T.M.

 
20.12.2003.

U Samoborskom muzeju otvorena izložba Fiat lux

Neka bude svjetlo!

U Samoborskom muzeju otvorena izložba <i>Fiat lux</i>

Predblagdanskom ozračju kraja godine svoj su prilog dali i djelatnici Samoborskog muzeja, priredivši izložbu autora prof. Josipa Dujmovića pod nazivom Fiat lux. Biblijski Neka bude svjetlo zasjalo je tako i u predvorju Samoborskog muzeja, na djelima brojnih autora iz zbirke prof. Dujmovića.

Nakon uvodnih riječi ravnatelja muzeja Miroslava Milonjića i Josipa Dujmovića, izložbu je prigodnim govorom otvorio fra Bonaventura Duda, podsjetivši na biblijski kontekst svjetla, koje čovjeku kao biću osvjetljava put, a u tami se gubi.

Robert Škiljan

 

Predrag Raos predstavio nove knjige

Samoborske razglednice u knjizi

U Samoborskom muzeju otvorena izložba Fiat lux

Arhiva 2003

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2002