05.12.2009.

Poznata glazbena braća, Nenad i Krešimir Klen, otvorili Music shop Art u Uskočkoj 2

Nije znanstvena fantastika - instrumenti su stvarno jeftiniji nego ikad!

Poznata glazbena braća, Nenad i Krešimir Klen, otvorili Music shop Art u Uskočkoj 2

Braća Klen poznata su lokalnim pratiteljima glazbene scene kao dvojac koji je svojedobno žario i palio hrvatskom estradom u okrilju mnogih latino bandova, uključujući i "njihov" Gitano. U međuvremenu, Nenad i Krešimir svoju su ljubav prema glazbi usmjerili u poslovne vode pa su nedavno u Samoboru otvorili dućan glazbene opreme Music shop Art.

Smješteni u Uskočkoj 2 (uz autopraonu, za one koji se ne snalaze s imenima samoborskih ulica, op.n.) u malom, ali toplom prostoru, odlučili su svim zainteresiranima ponuditi sve vrste glazbenih instrumenata i opreme, rezervne dijelove za glazbala, sve za glazbenu školu, ukratko, sve što bi glazbenike i potencijalne virtuoze moglo zanimati u i oko glazbe i glazbenih instrumenata.

Sve informacije o ponudi, osim na samoj lokaciji, mogu se dobiti i na 3369-997 ili na 099/6760-526, a za prvu ruku najvažnije informacije o dućanu, ali i jednu glazbenu ekskluzivu, s čitateljima Glasnika podijelio je Neno Klen.

- Od kada se Music shop Art nalazi u Uskočkoj 2 i kako je koncipirana njegova ponuda?

- Dućan u Uskočkoj 2 postoji oko godinu dana. Radi se o dućanu na familijarnoj osnovi, ali koji je i koncipiran na način da bude pristupačan velikoj obitelji glazbenika, da im se omogući da u susjedstvu imaju mjesto na kojem će moći nabaviti opremu, da imaju određene privilegije, nešto što neće dobiti u Zagrebu. Konkurencija je velika, jer samo u Zagrebu postoji nekih 8-9 velikih dućana, ali mi bismo htjeli baš ovaj samoborski dio pokriti na način da omogućimo našim klijentima ne samo da ne troše svoje vrijeme na odlazak do Zagreba, nego i da ih uvjerimo kako je usluga koju će dobiti kod nas na razini, pa čak i bolja od zagrebačke, jer nas ovdje svi znaju i jer svakog klijenta primamo kao najvažnijeg. Osim toga, cijenama ne odskačemo od Zagreba nego smo na istoj razini, a često puta smo i jeftiniji.

- Što se nudi u Music shopu Art?

- Imamo praktički sve što je potrebno ljudima koji se žele baviti glazbom. Uspostavili smo kontakte s glazbenim školama, s profesorima i predavačima, a kroz godine smo zadržali i kontakte s glazbenicima. Tako smo spremni udovoljiti svim njihovim potrebama, jer iz iskustva znamo što im treba. Od gitara, bubnjeva, klavijatura, pojačala, kajdanki, palica, žica, trzalica..., sve što treba sigurno možemo nabaviti i to bez velikog gubljenja vremena.

Osim što radimo za škole, glazbenike profesionalce i amatere, kao i za početnike, razmišljamo od naredne godine krenuti i s jednim programom za ugostitelje. Ponudili bismo im opremanje lokala malim zvučnim sustavima, nešto poput karaoka. Naime, postali smo ekskluzivni distributeri za Mackie i dB Technologies, koji su nam dali dosta odriješene ruke u poslovanju, tako da ćemo to pretočiti u njihov malo jači program u našem dućanu kroz ponudu za manje i veće lokale, opskrbljivanje kvalitetnim zvučnicima, za nešto što je znatno bolje i kvalitetnije od karaoka. No, više o tome dogodine.

- Ako sam dobro shvatio, ponuda, znači, nije ograničena samo na ono što se trenutno nalazi u dućanu u Uskočkoj 2?

- Teško je u jednom dućanu držati baš svu robu. To si mogu priuštiti možda neki koji su na tržištu puno duže, a najčešće čak ni oni. Trudimo se imati što je više toga moguće, a ono što nije ovdje kataloški se može naručiti i već za dan-dva je u Samoboru, spremno za naše klijente. Danas to ide izuzetno brzo, a osim toga ostale su nam i brojne veze iz sviračkih dana tako da stvarno možemo udovoljiti gotovo svakoj želji naših kupaca.

- Pretpostavljam da ste spremni svojim kupcima izaći u susret i ponekom akcijom?

- Trenutno imamo akcijsku prodaju gitara. Zaključili smo da bi mnogi roditelji svojoj djeci htjeli za dolazeće blagdane pokloniti neki trajniji dar, kao što je gitara. Iako, gitare su uvijek aktualan poklon, ali u ovim danima su posebno zgodne, pogotovo ako kod djece već postoji iskazan interes za sviranjem. Tim više što se radi o kvalitetnim gitarama, na kojima se stvarno može dobro svirati ili naučiti svirati. Povremeno imamo i pojačala na akciji, a kad god smo u mogućnosti pokušavamo osmisliti neke cjenovne pogodnosti, osim što omogućavamo plaćanje i MasterCardom, Maestrom, Visom i Dinersom na 2 do 36 rata. To je i jasno, jer krizna su vremena i svima je teško. Prošle godine, iako smo tek bili otvorili dućan i praktički smo se tek uhodavali, imali smo veći promet nego što je to u zadnje vrijeme. Dakle, dosta se osjeti da je kriza (iako je ona u dobroj mjeri i psihološki uvjetovana) i zato treba dosta truda da bi se klijentima omogućilo da im i u ovakva vremena glazbena oprema bude dostupna. Dapače, danas su cijene instrumenata niže nego što su ikad bile i idealna je prilika iskoristiti takvu situaciju. Recimo, gitare koje nudimo nikad nisu bile ispod 100 eura, a danas imamo u ponudi Stagg gitare za 645 kuna! Dakle, ne radi se baš o bilo kojoj gitari, nego kvalitetnom instrumentu. Tu su danas i pojačala za 500 kuna i to ne neka dječja pojačala, nego poluprofesionalna oprema, čak i za manje svirke. To je nekad bila znanstvena fantastika, ali danas su takve cijene i bila bi stvarno šteta to ne iskoristiti.

K.S.

Vraća se Gitano!

- Poznato je da Klenovi imaju i glazbeni background. Ljudi vas pamte kao glazbenike koji su svirali u čitavom nizu bendova?

- Brat i ja smo svirali u puno bendova, a najviše nas se pamti iz Gitana. Zato mi je drago da čitateljima Glasnika mogu otkriti i jednu ekskluzivu. Naime, nakon niza godina Gitano se ponovno okuplja! Moram reći da su me doslovno na to nagovorili brojni ljudi, a čak i s televizije već 6 mjeseci dolazi inzistiranje Mirka Fodora da se Gitano ponovno okupi. Eto, popustio sam nagovorima i sada smo u fazi priprema. Probe bi trebale početi početkom prosinca, a razmišljamo i o snimanju novih materijala, novim aranžmanima... Nadam se, ako će nas htjeti, da će prvi javni nastup novog Gitana, nakon 10 godina nenastupanja, biti na samoborskom Fašniku. To bi nam bila velika želja. Postava bi bila otprilike ista; naravno, dopunjena nekim novim ljudima, a repertoar dopunjen novim pjesmama. Kada se svi sastanemo, onda ćemo jasno odrediti u kojem ćemo smjeru ići što se glazbe tiče, hoćemo li u modernije vode ili u standardnije, ali u svakom slučaju veselimo se ponovnim nastupima Gitana.

(sponzorirani članak)

 

Poznata glazbena braća, Nenad i Krešimir Klen, otvorili Music shop Art u Uskočkoj 2

Arhiva 2009

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002