15.10.2009.

Print studio Nina svoju ponudu upotpunjuje izradom unikatnih mirisnih i ukrasnih svijeća

Ukrasne svijeće za svačiji ukus i džep

Print studio Nina svoju ponudu upotpunjuje izradom unikatnih mirisnih i ukrasnih svijeća

Print studio Nina poznat je u Samoboru već godinama kao mjesto na kojem svi zainteresirani mogu dobiti najkvalitetniju uslugu vezanu uz tisak, termotisak ili sitotisak. Bilo da se radi o svijetlećim reklamama, reklamnim panoima, natpisima za izloge, panoe, etiketama, prospektima i svemu ostalom što treba proći tiskarsku pripremu, Dorijan Bošnjak i njegova ekipa u Print studiu Nina spremno se hvataju u koštac sa zahtjevima. Međutim, nova vremena donose i nove ideje pa se tako od nedavno u okviru Print studia Nina odvija i jedna sasvim različita vrsta proizvodnje – izrada mirisnih i ukrasnih svijeća te sapuna.

No, kako nam je pojasnio Dorijan Bošnjak, nije riječ o konfekcijskoj proizvodnji u ogromnim količinama, nego se ovom poslu pristupilo imajući u vidu upravo prednosti koje donosi unikatni pristup tom programu. Jasno, to ne znači da proizvodnja ne može doseći velike brojeve, dapače, poželjan je svaki zainteresirani distributer kako bi razni oblici svijeća stigli do velikog broja kupaca, no posebna prednost ove proizvodnje je u njihovoj jedinstvenosti. Naime, svaka od Classic, Creativo ili gel svijeća ručni je rad, svaka izrađena svijeća Print studia Nina nije 100 posto jednaka, što ih čini još posebnijima, jer svaka nova svijeća je zapravo unikat.

Kako nam je Dorijan Bošnjak pokazao, proizvodnja je smještena u dvorcu Podolje, u Gornjem kraju 34. Police su tamo ispunjene nebrojenim oblicima i bojama mirisnih i ukrasnih svijeća, praktički za svaku priliku, potrebu i džep. Da stvar bude bolja, tu je i nekoliko tipova svijeća koji mogu poslužiti i kao idealan poklon ili suvenir za nekoga tko želi uspomenu na Samobor, Zagreb ili općenito neke od prepoznatljivih motiva Hrvatske. Tako se u okviru programa Creativo svijeća nude svijeće u oblicima raznih znamenitosti, voća, povrća, životinja... Na prvi pogled odmah u oči upadaju unikatni svijećni primjerci Kamenitih vrata, kula Lotrščak, kažuna, šibenske krstionice, svetog Donata, Minčete... Tu su i "klasični" oblici poput naranče, limuna, kruške, jabuke, paprike ili pak - u vrijeme približavanja sve popularnije Noći vještica – bundeve. Najmlađe će sigurno razveseliti svijeće u oblicima mačke, pajceka, psa, zeca ili ježa, a mnogi će se sigurno razveseliti poklonite li im svijeću u obliku srca ili kremšnite.

Također, u ponudi se nalazi i 8 osnovnih tipova gel svijeća, koji dolaze u zabavnim oblicima poput koktel čaše, krigle ili čaše koje izgledaju kao da su ispunjene pivom ili šampanjcem. Tu su i svijeće u obliku nekoliko različitih staklenih posuda.

Ponudu Print studia Nina zaokružuju takozvane Classic svijeće. Izuzetno elegantne i atraktivne dolaze u 10-ak tipova, uključujući i tzv. plutajuće svijeće, a mogu se bojiti i prema željama kupca, baš kao što se na njih mogu otisnuti i logotipi firme ili ostale oznake. Upravo je to prednost ručnog rada kojeg njeguju u Gornjem kraju 34.

Kako nam je otkrio Dorijan Bošnjak, u planu je uskoro i izrada linije sapuna kojima bi bila zaokružena mirisno-ukrasna ponuda Print studia Nina. Osim toga, kako se približavaju Svi sveti, tako su u Print studiu Nina pripremili i velik broj lampiona po popularnim cijenama. Kompletna ponuda može se razgledati na web stranici www.nina-samobor.hr, a svi zaniteresirani za kupnju ili distribuciju unikatnih mirisnih i ukrasnih svijeća slobodno mogu navratiti do Gornjeg kraja 34 (od centra grada 3 minute vožnje autom u smjeru Smerovišća) ili nazvati 3360-234, odnosno 098/226-217.

K.S.

O Print studiu Nina

Print studio Nina Dorijana Bošnjaka - Gugija postoji od 2000. godine, a smještena je u njegovom dvorcu Podolje u Gornjem kraju. U početku je posao bio baziran na sitotisku, termotisku i izradi reklama, da bi odlične reakcije klijenata Bošnjaka natjerale na širenje ponude nabavom digitalnog printera i stroja za tampon tisak prije 5 godina. Već 3 godine u Print studiu Nina postoji i vlastita offset tiskara i stroj za vezenje (štik), a zadnjih godinu dana u ponudi se nalazi i solventni tisak kojim je ponuda zaokružena. Tako danas Print studio Nina pruža sve moguće i zamislive usluge izrade i postavljanja svijetlećih reklama, reklamnih panoa, stalaka i cerada svih veličina i oblika, natpise za panoe, izloge, vozila, plovila, tende i cerade. Također, tu je i izrada raznog kongresnog materijala, kao što su propusnice, bedževi, ID kartice, ili pak leci, prospekti i etikete za vino u velikoj i maloj nakladi. Najnoviji strojevi omogućuju pak izradu najvećih formata (solventni print) - jumbo plakata, cerada, zastava, prozorskih grafika, PVC naljepnica...

(Sponzorirana reportaža)

 
15.10.2009.

Pješački pohod U susret zdravlju – Okić 2009

15 kilometara kroz krasnu prirodu

Pješački pohod U susret zdravlju – Okić 2009

Društvo za športsku rekreaciju Šport za sve 11. je listopada organiziralo tradicionalni pješački pohod U susret zdravlju – Okić 2009. Kao i uvijek start pohoda bio je kod Samoborskog muzeja, a loše vrijeme pred sam polazak je, nažalost, ipak malo pokvarilo cjelokupnu atmosferu.

Unatoč tome u pohodu je sudjelovalo pedesetak planinara u dobi od 5 do 75 godina. Trasa pješačkog pohoda bila je dužine 15 kilometara, a do vrha Okića se pješačilo tri sata.

Pohod je protekao uz pogled na prekrasne pejzaže Samoborskog gorja, pjesmu i vruće kestene koje su planinari putem sakupili, a popodne se nebo ipak smilovalo pa se na Okiću moglo uživati do večernjih sati.

Predsjednik DŠR-a Ivan Bezjak izrazio je zadovoljstvo pohodom te izurazio nadu da će im se na idućem pridružiti još više planinara.

T.G.

 
15.10.2009.

44. planinarski križni put - od Lasinje do Rečice

Umorni i mokri, ali sretni i prepuni Duha

44. planinarski križni put - od Lasinje do Rečice

Drugi vikend u mjesecu listopadu, već tradicionalno rezerviran za pohode planinarskog križnog puta, ove godine okupio je mlade 44. put po redu. Udruga Ekosspiritus iz Samobora za geslo nad kojim se razmišljalo uzela je evanđeosko pitanje: "Da možda i vi ne kanite otići?", ali pružila i odgovor: "Gospodine, kamo da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga".

Dio mladih se okupio na duhovnoj pripremi u centru u Lasinji već u petak navečer, promišljajući kroz katehezu i molitvu, te opuštajući se uz zajednički agape stol. Ispred župne crkve u subotu ujutro okupili su se i ostali sudionici, te krenuli zajedno na put želeći "uzdići Isusa", kao što se pjevalo u himni ovoga pohoda. Do smještanja u osnovnoj školi u Pisarovini preživjelo se i sunčano i kišno vrijeme, počeci žuljeva i upale mišića, susret s brojnim starim prijateljima. Katehezu u sportskoj dvorani škole osmislili su vjeroučitelji udruge, a euharistiju je predvodio vlč. Robert Mokri.

Iako je nedjelja počela kišno, završila se sunčanim i toplim vremenom. Gostoljubivost kakvu su sudionici doživjeli na ovom pohodu križnog puta još se nikada nije vidjela. Svaka postaja bila je praćena bogatim stolovima: kolači, salame i domaći sirevi, jabuke, sokovi, pa sve do kuhanog graha, kotlovine i odojka. Preko Kupčine i Šišljavića stiglo se do župne crkve u Rečici gdje je euharistiju predvodio don Damir Stojić, studentski kapelan. Iscrpljeni, umorni, djelomično mokri, ali siti, sretni i prepuni Duha, mladi su se vratili svojim kućama – do sljedećeg susreta.

Katarina Pučar

 
15.10.2009.

8. izložba gljiva Sunčanice - Samobor u popularnoj Brenti

Pojeli i ono što inače ne bi

8. izložba gljiva Sunčanice - Samobor u popularnoj Brenti

Gljivarska udruga Sunčanica - Samobor 8. je put zaredom organizirala izložbu gljiva. Izložba je održana u prostorijama samoborske Udruge vinogradara i vinara, popularnoj Brenti. Prostor je radi prirodno niske temperature savršen za izložbu gljiva pa su brojni posjetitelji mogli uživati u 217 vrsta izloženih gljiva, prikupljenih unatoč sušnom vremenu. Gljive su ubrane na područjima Gorskog kotara, Banovine, Pregrade, Koprivnice, Žumberka i Samoborskog gorja. Osim samoborskih članova, u berbi gljiva sudjelovali su i članovi prijateljskih udruga iz klubova Sesvete, ZET-Zagreb, Lisičice iz Pregrade i Boletus iz Umaga, svi članovi Hrvatskog mikološkog saveza.

Izložbu je postavio determinator - mentor Branko Bartolić, uz pomoć determinatora Sulejmana Zukića i gljivara Vladimira Mihelića i Božidara Laušina.

Posjetitelje su ponajprije zanimale jestive gljive, staništa gdje rastu, kao i područje na kojem su ubrane. Gljivari Vlado, Božo i Alan odgovarali su na sva pitanja posjetitelja i upozoravali da ponajprije treba prepoznati otrovne gljive.

Gotovo svima su bile poznate vrganjevke, i to vrganji koji na prerezu ne mijenjaju boju. Mnogi su ostali zbunjeni kada su čuli da su jestive, čak i izvrsne, gljive i one koje pocrne na prerezu, da su popularne "puze" uvjetno jestive, da se mnoge vrste mogu ukiseliti, posušiti i na brojne druge načine spremiti za kasniju upotrebu, da su neke gljive jestive i sirove, naravno u malim količinama, te da postoje gljive koje su zakonom zaštićene.

Kao i svake godine, priređen je gljivarski kotlić od 80 litara, koji je uz veliko zadovoljstvo posjetitelja i ljubitelja gljiva "planuo" za nekoliko sati. Osim luka, krumpira, mesa i tajnih sastojaka, bilo je oko 25 kilograma 30-ak vrsti gljiva, a mnogi su sigurno jeli gljive koje kod kuće ne bi pripremali. Naravno da nitko nije imao prigovor na kvalitetu i kvantitetu kotlića i to zahvaljujući kulinarskom majstoru Rudolfu Gluščiću, koji je nadzirao i dirigirao kuhanjem.

U ponedjeljak, 12. listopada, izložbu su posjetili i učenici samoborskih srednjih škola pod vodstvom prof. Štibuhar. Njih 70-ak postavljalo je zanimljiva pitanja i vidjelo se da je podosta učenika već upoznato s određenim vrstama gljiva, ali su im iskusni gljivari ipak preporučili oprez i odlazak u gljivarenje u pratnji osoba koje su posve sigurne u određene vrste gljiva.

Bio je to još jedan prilog edukaciji građana Samobora i posjetitelja iz Zagreba (a bilo ih je čak i iz drugih zemalja i kontinenata!), u svezi gljiva, gljivarenja i ekologije, a sve to uz pomoć Grada Samobora, Turističke zajednice Grada Samobora, samoborskih medija i, ponajprije, brojnih članova Sunčanice - Samobor.

A.L.

 

Print studio Nina svoju ponudu upotpunjuje izradom unikatnih mirisnih i ukrasnih svijeća

Pješački pohod U susret zdravlju – Okić 2009

44. planinarski križni put - od Lasinje do Rečice

8. izložba gljiva Sunčanice - Samobor u popularnoj Brenti

Arhiva 2009

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002